Ολυμπιακός - Ντνίπρο 2-2 (VIDEOS)

Κακός για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 στο "Γ. Καραϊσκάκης" με την Ντνίπρο και σε συνδυασμό με την ήττα με 2-0 του πρώτου αγώνα στην Ουκρανία, αποχαιρέτησε την διοργάνωση του Europa League. Οι Μήτρογλου και Ντομίνγκες τα γκολ για τους "ερυθρόλευκους" που αγωνίστηκαν για 40 λεπτά με 10 παίκτες εξαιτίας της απευθείας κόκκινης κάρτας του Μιλιβόγεβιτς στο 50'.

Ολυμπιακός - Ντνίπρο 2-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το LIVE του αγώνα

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Βίτορ Περέιρα επανέφερε στην αρχική 11άδα τους Κασάμι, Ντομίνγκες Αφελάι, προκειμένου να κυνηγήσει το γρήγορο γκολ που θα του έδινε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Η Ντνίπρο από την άλλη έχοντας και το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα, παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, κοιτώντας κυρίως τις αντεπιθέσεις.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν αρκετά και έδειξαν να μπαίνουν ορεξάτοι. Στο 11' ο Μήτρογλου λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ όταν μετά από γύρισμα του Ντομίνγκες από τα δεξιά, πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής, αλλά ο Μπόικο απέκρουσε ενστικτωδώς. Τρία λεπτά όμως αργότερα ο Έλληνας επιθετικός πήρε το αίμα του πίσω και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό μετά από ασίστ του Μιλιβόγεβιτς, πιάνοντας παράλληλα και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην κορυφή της λίστας των σκόρερ των ερυθρολεύκων στα ευρωπαϊκά κύπελλα (15).

Η χαρά των γηπεδούχων όμως κράτησε μόλις 8 λεπτά, μιας και στο 22' η Ντίνπρο έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ροτάν εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ προς την περιοχή, η άμυνα του Ολυμπιακού ολιγώρησε, με τον Φεντέτσκι να παίρνει την κεφαλιά και τον Ρομπέρτο να κάνει αρχικά μια εντυπωσιακή επέμβαση. Στη συνέχεια όμως της φάσης, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-1.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης, οι "ερυθρόλευκοι" έδειχναν "χαμένοι". Σε τρεις περιπτώσεις (με Κονοπλιάνκα δύο φορές και με τον Τσεμπεριάτσκο) η Ντνίπρο λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο Ρομπέρτο φώναξε παρών και με σωτήριες αποκρούσεις κράτησε το 1-1 στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Περέιρα, καθώς στο 50' ο Μιλιβόγεβιτς αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.

Μετά την αποβολή του Σέρβου μέσου, ο ρυθμός έπεσε με τους "ερυθρόλευκους" να αρχίζουν σιγά σιγά να καταλαβαίνουν πως η κατάσταση πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει. Ο Περέιρα πέρασε στο ματς του Φορτούνη και Ντοσεβί, φρεσκάροντας την μεσοεπιθετική του γραμμή, όμως η Ντίπρο δεν άφηνε περιθώρια για να φτιάξουν φάσεις οι γηπεδούχοι. Ο Κονοπλιάνκα ήταν κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις, με τον Ολυμπιακό να οφείλει πολλά στον Ρομπέρτο που κράτησε το σκορ στο 1-1 σε αρκετές περιπτώσεις.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν κοντά στο γκολ στο 81' όταν μετά από σέντρα του Ντομίνγκες, ο Φεντέτσκι έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της ομάδας του. Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Περέιρα ανέβασε ρυθμό προκειμένου να φτάσει έστω στο γκολ της νίκης. Αρχικά ο Μήτρογλου (83'), στη συνέχεια ο Κασάμι (85') και ο Σιόβας δύο λεπτά αργότερα δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι όμως το κατάφερε ο Ντομίνγκες με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90', ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Φεντέτσκι μέσα στην περιοχή.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε έστω μια τιμητική νίκη και θα αποχαιρετούσε την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, ο Κάλινιτς εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα τραγικό λάθος της "ερυθρόλευκης" άμυνας και περνώντας τον Ρομπέρτο έγραψε το τελικό 2-2.

MVP

Οι χαφ της Ντνίπρο έκαναν εξαιρετικά την δουλειά τους για ακόμη ένα παιχνίδι. Πίεζαν συνεχώς, έκλεβαν μπάλες, έβγαιναν στην αντεπίθεση. Πολύ καλός ο Κονοπλιάνκα ο οποίος αποτελούσε συνεχή πηγή κινδύνων για την εστία του Ρομπέρτο.

Αδύναμος Κρίκος

Μετά το γκολ της ισοφάρισης σχεδόν όλος ο Ολυμπιακός "χάθηκε" από το γήπεδο. Ο Μιλιβόγεβιτς όμως με το απερίσκεπτο μαρκάρισμά του στο 50ο λεπτό άφησε με 10 την ομάδα του σε ένα σημείο που είχε ακόμη θεωρητικές ελπίδες να πιέσει για ανατροπή του σκορ.

Σχόλιο

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το ματς της "Λεωφόρου". Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε πρόσωπο και για ακόμη ένα παιχνίδι παρουσίασε προβλήματα, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Ο Περέιρα επανέφερε μεν τους Κασάμι, Ντομίνγκες Αφελάι που δεν ξεκίνησαν στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" για περίπου 20 λεπτά ήταν οι κυρίαρχοι του ματς, όμως μετά το γκολ της Ντνίπρο στο 22' "χάθηκαν". Δεν υπήρχε Plan B από τον Πορτογάλο τεχνικό, με την ομάδα του να δείχνει να τα παρατάει και μετά την αποβολή του Μιλιβόγεβιτς στο 50ο λεπτό. Πολύ κακή η αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού στα δύο γκολ που δέχθηκε, ενώ χάρη στον Ρομπέρτο και τις αποκρούσεις του, το σκορ δεν ξέφυγε.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Σαντάνα, Μαζουακού, Ντομίνγκες, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (66' Ντοσεβί), Αφελάι (65' Φορτούνης), Μήτρογλου

Ντνίπρο: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εζίντιο, Κανκάβα, Φεντόρτσουκ (84' Μπέζους), Ματέους (76' Γκάμα), Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (62' Κάλινιτς)

News 24/7

24MEDIA NETWORK