Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Ο Ελ Αραμπί κλέβει το ψωμί των άλλων

Στο 3-0 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ θα ήταν εντελώς παράταιρο αν ο Γιουσούφ ελ Αραμπί δεν είχε βρει δίχτυα. Το απέτρεψε αρπάζοντας την μπουκιά του Σεμέδο στο τρίτο γκολ και σαν αντίποινα. δέχθηκε την άσεμνη χειρονομία. Ενδεχομένως και τη δουλειά του Σίμου στην ομάδα του Ηρακλείου.

Ο Ελ Αραμπί ακουμπά την μπάλα μετά την επαφή του Σεμέδο και του 'κλέβει' το γκολ, στο 3-0 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ
Ο Ελ Αραμπί ακουμπά την μπάλα μετά την επαφή του Σεμέδο και του 'κλέβει' το γκολ, στο 3-0 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί έχει μόλις διευρύνει το σκορ της πέμπτης διαδοχικής νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (17η σε αήττητο 23ων αγωνιστικών προτού επισκεφτεί τη Λεωφόρο) και φεύγει να πανηγυρίσει για το 16ο εφετινό γκολ του. Του έχει ήδη ακυρωθεί ένα με υπόδειξη του VAR στο πρώτο ημίχρονο και το 3-0 απέναντι στον ΟΦΗ είναι βέβαιος πως του ανήκει. Ότι δεν υπάρχει περίπτωση να του το αφαιρέσει κανείς. Είχε προλάβει να το κάνει αυτός, 'κλέβοντας' τον κόπο του Ρούμπεν Σεμέδο. Πήδηξαν μαζί στην εκτέλεση φάουλ του Τ.Σίλβα και αφού ο Πορτογάλος στόπερ έκανε την πρώτη επαφή με την μπάλα, αυτή βρήκε στον Μαροκινό φορ και κατέληξε στην αφύλακτη γωνιά του Βάτερμαν.

Του Σεμέδο δεν του άρεσε η τροπή της φάσης. Ήθελε το γκολ για το δικό του βιογραφικό. Θα ήταν το δεύτερο εφετινό μετά από εκείνο στην Τρίπολη. Κοιτάει προς τον ελ Αραμπί και χωρίς να διστάσει υψώνει το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού του. Γελά. Το ίδιο και ο Εμβιλά που καταλαβαίνει το λόγο της ενστικτώδους αντίδρασης του συμπαίκτη του. Βλέπει στην ανάρμοστη ομολογουμένως (πλην φιλική) κίνησή του, από τη στιγμή δε που έγινε δημοσίως, την 'αγανάκτηση' για την αναλλοίωτη, πλην εμμονική σχέση του 34χρονου πια αρχισκόρερ των Πειραιωτών με τ' αντίπαλα δίχτυα. Κυλάει στο αίμα του.

Είτε ο ένας είτε άλλος είχε κατοχυρωθεί ως σκόρερ, η ουσία δεν θ' άλλαζε. Οι προϋποθέσεις μιας αστρεσάριστης επικράτησης είχαν δημιουργηθεί από νωρίς. Πριν από το 20' οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν ήδη συναντηθεί με το προβάδισμα, κυκλοφορώντας άψογα την μπάλα στα 2/3 του γηπέδου και ψάχνοντας με ταχύτητα, κάθετα ή από τα πλάγια, τις ταιριαστές συνθήκες που θα φέρουν σε δεινή θέση τον ΟΦΗ. Από το ζυγισμένο σουτ του Εμβιλά στο 19' ως το άριστο πλασέ του Μασούρα στο 37' είχαν κυριαρχήσει στο χώρο.

"Οι παίκτες έφεραν ένταση στο παιχνίδι, αρχίσαμε δυνατά. Το δεύτερο γκολ ήταν αποτέλεσμα της ταχύτητάς μας, έχουμε πολύ καλή φυσική κατάσταση", σχολίασε ο Πέδρο Μαρτίνς που δουλεύει εντατικά το σύνολό του για 5 απαιτητικα παιχνίδια (Άρης-κύπελλο, Παναθηναϊκός-πρωτάθλημα, Αϊντχόφεν-Europa, Άρης-πρωτάθλημα, Αϊντχόφεν-Europa) που ακολουθούν σε 16 ημέρες! Τον Παπασταθόπουλο γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή, επιχειρώντας να τον ενσωματώσει στους υπόλοιπους.

Σ' αυτό το ματς δεν τον είχε ανάγκη. Ούτως ή άλλως οι δύο παίκτες του άξονα (Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά) συνεργάζονταν αρμονικά με τους ακραίους (Μασούρα, Μπρούμα) και οι Κρητικοί υπέφεραν. Ούτε να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή είχαν την ευχέρεια. Σε έμβλημα, ρούχα και φιλοσοφία (όχι σε πρόσωπα) επρόκειτο για ίδια ομάδα που πριν από 16 μήνες είχε ταρακουνήσει τον Ολυμπιακό με την απόδοσή της στο ίδιο γήπεδο. Ναι μεν οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν επιβληθεί με 2-1 (από τα γκολ του Σουντανί), αλλά αθροιστικά το σύνολο του Γιώργου Σίμου άξιζε κάτι περισσότερο από το χειροκρότημα. Είχε σθένος, είχε αυτοπεποίθηση, είχε επιθετικότητα, είχε κυκλοφορία, είχε δοκάρι, είχε γκολ (με τον Ναμπί). Με το ίδιο σκορ είχε χάσει και στα πλέι οφ, καθόλου συμπτωματικό.

Εκείνη η ομάδα και τα στοιχεία της αρχίζουν να χάνονται στη λήθη. Το φαντασμαγορικό γκρουπ είναι απλώς φάντασμα. Η όμορφη ιστορία του ΟΦΗ έχει αρχίσει να καίγεται. Λέξη-λέξη. Η διοίκηση στήριξε προ ημερών τον Έλληνα προπονητή, αλλά μαζεύτηκαν πια έξι σερί ήττες και επτά παιχνίδια δίχως γκολ! Από τις 12/12 και το 1-0 στη Λάρισα έχει μεσολαβήσει μόνο το 2-0 επί της Λαμίας και ο Όμιλος δεν συνέρχεται. Θα έχανε με 4-0, αν ο Φορτούνης δεν σημάδευε το κάθετο δοκάρι (και άουτ) στο γωνιακό πέναλτι του 80'. Το μέλλον είναι απρόβλεπτο. "Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε και αυτό μας βαραίνει περισσότερο", επισήμανε ο Γιώργος Σίμος, ευχόμενος οι αγωνιστικές απώλειες, σε πρόσωπα και βαθμούς, να μην συνεχιστούν, δεδομένου ότι αποχώρησε τραυματίας ο Σελιμοβιτς. Ο τιμωρητικός Ολυμπιακός έχει αυτό το χούι. Να εκθέτει τους ευάλωτους, να χτυπά τις αδυναμίες του και να καταστρέφει υπέροχες ιστορίες. Με «αρχικλέφτη» τον ελ Αραμπί!


News 24/7

24MEDIA NETWORK