Ολυμπιακός: Όσοι έφυγαν και αυτοί που θα ακολουθήσουν

Οι διεργασίες μέχρι να πάρει την τελική του μορφή το ρόστερ της σεζόν 2020-2021 συνεχίζονται στον Ολυμπιακό. Ποιοι έχουν αποχωρήσει μέχρι σήμερα, αυτοί που έκοψε ο Μαρτίνς, όσοι δίνουν την μάχη τους στο Αθλητικό Κέντρο και οι... επίφοβοι για μεταγραφή.

Ο Μπρούνο Φελίπε είχε καλή απόδοση στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου αλλά δύσκολα θα βρίσκεται στο ρόστερ των 'ερυθρολεύκων' τη νέα σεζόν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η σεζόν για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε στις... 12 Σεπτέμβρη με την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό με την ΑΕΚ. Η νέα ξεκινάει την Παρασκευή, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' και ακολουθούν τα playoffs του Champions League κόντρα στην Ομόνοια ή τον Ερυθρό Αστέρα. Την ίδια στιγμή, οι διεργασίες μέχρι να πάρει την τελική του μορφή το ρόστερ της σεζόν 2020-2021 συνεχίζονται.

Μέχρι σήμερα, σε σχέση με τους παίκτες που ανήκαν ή αγωνίστηκαν πέρσι στον Ολυμπιακό αποτελούν παρελθόν οι:

  1. Κώστας Τσιμίκας - πωλήθηκε αντί 15 εκατ. ευρώ στην Λίβερπουλ
  2. Ομάρ Ελαμπντελαουί - υπέγραψε ως ελεύθερος στην Γαλατάσαράι
  3. Γκιλιέρμε Τόρες - πωλήθηκε αντί 6 εκατ. ευρώ στην Αλ Σαντ
  4. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος - έμεινε ελέυθερος
  5. Ίγκορ Σίλβα - πωλήθηκε στην Όσιγιεκ αντί 1 εκατ. ευρώ
  6. Φράνκο Σολδάνο - ανανεώθηκε ο δανεισμός του στην Μπόκα Τζούνιορς
  7. Δημήτρης Μάνος - υπέγραψε ως ελεύθερος στον Άρη
  8. Φιορίν Ντουρμισάι - παραχωρήθηκε δανεικός στην ΑΕΛ
  9. Γιάννης Μασούρας - παραχωρήθηκε δανεικός στην Γκόρνικ Ζάμπρζε
  10. Μπρούνο Γκασπάρ - ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από την Σπόρτινγκ
  11. Εμρέ Μορ - ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από την Θέλτα
  12. Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο - υπέγραψε ως ελεύθερος στη Νότιγχαμ
  13. Βασίλης Τοροσίδης - ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Από τους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη στην αρχή της προετοιμασίας, 'κόπηκαν' ήδη οι Νέμανια Νίκολιτς (δεξιός μπακ) και Φοντέ Καμαρά (αριστερός μπακ) που συνεχίζουν δανεικοί στην Super League 2 με τη φανέλα των Χανίων, ο Ιωάννης Κωστή (κεντρικός μέσος) που πάει για δανεισμό, ενώ ο Γιασίν Μεριά επέστρεψε στην Super Lig και συνεχίζει ως δανεικός στην Ρίζεσπορ. Ο Γιώργος Μαρίνος συνεχίζει τις προπονήσεις αλλά προορίζεται για δανεικός, με Ατρόμητο και Λεβαδειακό να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους. Το ίδιο συμβαίνει με τον Αμπντουλαγιέ Κεϊτά, που αναμένεται να επιστρέψει στην Αζαξιό. Αλέξανδρος Νικολιάς και Γιώργος Μανθάτης ανήκουν στον Ολυμπιακό, δεν πέρασαν καν τις πύλες του προπονητικού κέντρου και δεδομένα θα παίξουν αλλού τη νέα σεζόν. Αλέξανδρος Βοΐλης και Γιώργος Ξενιτίδης, παιδιά της Ακαδημίας των 'ερυθρολεύκων' με επαγγελματικά συμβόλαια, θα παίξουν ως δανεικοί στην Ζένες Ες το 2020-2021.

Ετοιμάζουν βαλίτσες

Παίκτες του Ολυμπιακού παραμένουν αλλά όχι για πολύ ακόμη, οι Μπομπί Αλέν, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, Λεονάρντο Κούτρης, Μπρούνο Φελίπε. Ο Γάλλος γκολκίπερ δεδομένα θα αναζητήσει αλλού την τύχη του, ακόμη κι αν πωληθεί ο Ζοζέ Σα. Στις θέσεις των back up ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει τους Κωνσταντίνο Τζολάκη (βασικός στον τελικό Κυπέλλου, αναμένεται να διατηρήσει την θέση του στο ματς με τον Αστέρα) και Έγκμουντουρ Κρίστινσον. Έτσι ο Αλέν θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Η μετακίνηση του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς στην Παρτίζαν θα ανακοινωθεί σύντομα, με την μορφή δανεισμού.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Λεονάρντο Κούτρη. Η συμφωνία του Ολυμπιακού με την Φορτούνα στα τέλη Αυγούστου δεν ολοκληρώθηκε, ωστόσο η γερμανική ομάδα παραμένει ο πιθανότερος προορισμός του 25χρονου μπακ. Ο Χοσέ Χολέμπας θα έχει τον ρόλο του back up στα αριστερά της άμυνας (ψάχνει βασικό παίκτη ο Ολυμπιακός) και οι Πειραιώτες θεωρούν πως το καλύτερο για τον Κούτρη είναι να παίξει δανεικός τη νέα σεζόν. Να βάλει παιχνίδια στα πόδια του προκειμένου να βρει ξανά πατήματα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Μένει να δούμε αν θα υπάρχει οψιόν αγοράς του Ελληνοβραζιλιάνου μπακ.

Πολύ δύσκολη είναι και η παραμονή του Μπρούνο. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να έκανε ένα ομολογουμένως καλό ματς στον τελικό του Κυπέλλου ως... δεξί μπακ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως εξασφάλισε την παραμονή του στο ρόστερ. Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι να παραχωρηθεί ως δανεικός. Ο Ολυμπιακός ψάχνει για παίκτη που να μπορεί να δώσει ανάσες στον Ραφίνια (σενάρια θέλουν τον Ροζ του Άρη, δεξιό μπακ και στόπερ, να αποτελεί στόχο των 'ερυθρολεύκων), έτσι ακόμη κι αν έμενε στο ρόστερ, ο Μπρούνο θα ζοριζόταν πολύ να βρει χρόνο συμμετοχής.

Δίνουν μάχη για την παραμονή τους

Μάριος Βρουσάι, Νίκολα Τσούμιτς, Θανάσης Ανδρούτσος και Ούγκο Κάιπερς, εξακολουθούν να προπονούνται με την πρώτη ομάδα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Ο 22χρονος διεθνής εξτρέμ χαίρει της εκτίμησης του Πέδρο Μαρτίνς, που θα προσπαθήσει να του δώσει ευκαιρίες. Ο Νίκολα Τσούμιτς δεν έχει πολλές πιθανότητες και οδεύει για δανεισμό (Παρτίζαν), το ίδιο και ο Ούγκο Κάιπερς, αφού μοιάζει να έχει 'κλειδώσει' η τριάδα Ελ Αραμπί - Χασάν - Σουντανί για την κορυφή της επίθεσης. Ο οργανισμός του Ολυμπιακού στο σύνολο του θέλει τον Θανάση Ανδρούτσο που οδεύει στην παραμονή, είναι όμως ένα ερώτημα αν και πόσο χρόνο θα μπορέσει να του δώσει ο προπονητής του.

Οι... επίφοβοι για μεταγραφή

Με δύο εβδομάδες ακόμη να μένουν ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει ακόμη κάμποσες κινήσεις στο πάρε - δώσε. Ραφίνια, Κρίστινσον, Χολέμπας, Εμβιλά, Πέπε είναι οι παίκτες που έχουν αποκτήσει οι 'ερυθρόλευκοι', που κινούνται για την απόκτηση εξτρέμ και δεξιού μπακ, όμως είναι πιθανό να προκύψουν έξτρα ανάγκες.

Υπάρχουν δύο ακόμη παίκτες του ρόστερ που διέπρεψαν την περσινή σεζόν και είναι... επίφοβοι για μεταγραφή. Στην Πορτογαλία επιμένουν ότι η Μπενφίκα επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της τον Ρούμπεν Σεμέδο και στην Ιταλία κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Φιορεντίνα να αποκτήσει τον Μαντί Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει βγάλει τους παίκτες στη βιτρίνα, καθώς μετά τις πωλήσεις των Ποντένσε, Τσιμίκα, Γκιλιέρμε και τα χρήματα που εξασφάλισε από την περσινή ευρωπαϊκή του πορεία, αισθάνεται απόλυτα ασφαλής οικονομικά. Ωστόσο ρόλο θα παίξει η επιθυμία των παικτών και φυσικά το ύψος των προτάσεων που θα έχουν οι Πειραιώτες για πιθανή πώληση τους. Αν βρεθεί η φόρμουλα που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές, τίποτα δεν αποκλείεται.

Αν και για την περίπτωση Καμαρά, ο Ολυμπιακός δεν θέλει να μπει σε διαδικασία συζητήσεων πριν τα playoffs του Champions League, αφού η πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος της νέας σεζόν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK