Ολυμπιακός-Παναιτωλικός: Ο Ελ Αραμπί λουφάρει γιατί μπορεί

Στα τρία από τα πέντε πρόσφατα ματς του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί δεν αγωνίστηκε λεπτό. Εντούτοις οι 'ερυθρόλευκοι' σκόραραν εννέα φορές, με τελευταίες αυτές στο 3-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, στη ρεβάνς για τους '16' του Κυπέλλου όπου σφράγισαν την πρόκριση με τέρματα των Μασούρα, Κάιπερς και Ανδρούτσου.

Χασάν και Κάιπερς πανηγυρίζουν το τέρμα του Βέλγου επιθετικού στο 3-0 του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό, για τη ρεβάνς της φάσης των '16' του Κυπέλλου Ελλάδας στο 'Γ. Καραϊσκάκης' | 03/02/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χασάν και Κάιπερς πανηγυρίζουν το τέρμα του Βέλγου επιθετικού στο 3-0 του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό, για τη ρεβάνς της φάσης των '16' του Κυπέλλου Ελλάδας στο 'Γ. Καραϊσκάκης' | 03/02/2021 ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η αλήθεια είναι πως η αναμέτρηση του Φαλήρου δεν άφηνε κανένα περιθώριο για συγκινήσεις, δεν έκρυβε καν υποψία έκπληξης. Ο Ολυμπιακός είχε την απόλυτη καβάτζα του 3-0 στο Αγρίνιο, σκορ που ο Παναιτωλικός δεν είχε καμία ελπίδα να ανατρέψει. Έτσι η πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου ήταν ήδη γνωστή και η ρεβάνς τυπική διαδικασία.

Για τους 'ερυθρόλευκους' το ενδιαφέρον πήγαζε αποκλειστικά μέσα από τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς στην ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να αφήσει στον πάγκο ή και εκτός αποστολής τα 'βαριά' ονόματα του ρόστερ, με διπλό στόχο: αφενός να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες με βοηθητικό ρόλο και αφετέρου να προσφέρει πολύτιμες ανάσες στους βασικούς του ενόψει της συνέχειας. Για τον Παναιτωλικό η κατάσταση ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρη: βασικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και χώρος για τις υποχρεώσεις του Κυπέλλου δεν υπήρχε ούτως ή άλλως. Για τον Τραϊανό Δέλλα και τους παίκτες του η ρεβάνς του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' δεν ήταν παρά μια ευκαιρία για ένα δυνατό τεστ.

Από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι το αποψινό ματς, αυτό ήταν το 10ο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό μέσα σε έναν ημερολογιακό μήνα. Και το πρόγραμμα των 'ερυθρολεύκων' παραμένει το ίδιο βαρύ τουλάχιστον ως το τέλος του Φλεβάρη. Ακολουθεί η αναμέτρηση με τον ΟΦΗ (7/2), το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό (14/2), η πρώτη μάχη με την Αϊντχόφεν για τους '32' του Europa League (18/2), το ματς με τον Άρη (21/2) και η ρεβάνς με την ολλανδική ομάδα στο 'Philips Stadion' (25/2)!

Προφανώς για να βγει με επιτυχία αυτή η σειρά αγώνων, πέρα από οτιδήποτε άλλο μοιάζει με βασική προϋπόθεση η φρεσκάδα των παικτών - κλειδιά στα πλάνα του Μάρτινς τη φετινή σεζόν. Ένας εξ αυτών είναι δίχως άλλο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο κύριος εκφραστής των επιθετκών προσπαθειών του Ολυμπιακού, που συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Με 27 γκολ και 8 ασίστ ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2019/20 ο Μαροκινός, με 16 γκολ και 2 ασίστ μέχρι στιγμής συνεχίζει την τρέχουσα σεζόν. Ωστόσο, ανήμερα των γενεθλίων του, ο 34χρονος φορ έμεινε για δεύτερο σερί ματς μακριά από τη δράση. Τόσο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, όσο και στη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό, ο Μαρτίνς προτίμησε να δώσει ανάσες στον βασικό του επιθετικό.

Ορθώς, καθώς έρχονται ντέρμπι ενδιάμεσα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και η κατάσταση ετοιμότητας του Ελ Αραμπί μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία. Αν κάτι δεν μπορεί να κερδίσει ο Μαροκινός διεθνής, είναι ο χρόνος. Και όσο αυτός περνάει τόσο πιο απαραίτητη είναι η διαχείριση του.

Και η αλήθεια είναι πως ο Ελ Αραμπί... λουφάρει γιατί μπορεί. Είναι μια δυνατότητα που του προσφέρει κατά κύριο λόγο ο Αχμέτ Χασάν. Στην αναμέτρηση της Ριζούπολης ο Αιγύπτιος φορ σκόραρε δύο γκολ και πρόσφερε μια ασίστ, έτσι η προσφορά του έφτασε τα οκτώ τέρματα και τις τρεις ασίστ σε μόλις 616 αγωνιστικά λεπτά τη φετινή σεζόν! Κόντρα στον Παναιτωλικό ο Χασάν ντύθηκε ξανά με τον μανδύα του δημιουργού, για το γκολ του Μασούρα και το 1-0 μόλις στο 9ο λεπτό. Ο τρίτος στην ιεραρχία επιθετικός των Πειραιωτών, Ούγκο Κάιπερς, με κεφαλιά σκόραρε το 2-0 στο 30', πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για φέτος, στην 6η του συμμετοχή.

Ο Βέλγος φορ, που κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του και μια θέση στο ρόστερ την φετινή σεζόν, έσωσε μια 'σκοτωμένη' σέντρα του Ραντζέλοβιτς στο 81' και την μετέτρεψε σε ασίστ, με τον Ανδρούτσο σε ρόλο κεντρικού χαφ αυτή φοράνα σκοράρει με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά για το τελικό 3-0 στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του σχεδόν ξεκούραστα, ο Μαρτίνς είχε την πολυτέλεια να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναιτωλικού χρησιμοποιώντας κατά βάση παίκτες με δεύτερο ρόλο και στα δύο ματς, μα κυρίως είδε την ομάδα του να σκοράρει συνολικά 9 γκολ (μαζί με τον Απόλλωνα) σε τρία ματς που ο Ελ Αραμπί δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Έτσι ο Μαροκινός θα έχει την ευκαιρία να φτάσει φρέσκος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μα κυρίως στις αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν που θα κρίνουν και τη συνέχεια ή μη των 'ερυθρολεύκων' στο φετινό τους ευρωπαϊκό ταξίδι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK