Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Στην μέση του Μπα στήθηκε η ανατροπή τίτλου

Ο Μακέντα έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του 'Γ. Καραϊσκάκης', το οποίο οι 'πράσινοι' έχασαν την στιγμή που τραυματίστηκε ο Μπα. Στη θέση του Σενεγαλέζου στόπερ πέρασε ο Χασάν και ο αντί-σταρ των Πειραιωτών την φετινή σεζόν ήταν αυτός που υπέγραψε την ανατροπή για το τελικό 3-1 και την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου για τον Ολυμπιακό.

Με δύο γκολ του Αχμέντ Χασάν, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-1 του Παναθηναϊκού με ανατροπή για την 3η αγ. των playoffs της Super League Interwetten και πανηγύρισε στο 'Γ. Καραϊσκάκης' την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Με δύο γκολ του Αχμέντ Χασάν, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-1 του Παναθηναϊκού με ανατροπή για την 3η αγ. των playoffs της Super League Interwetten και πανηγύρισε στο 'Γ. Καραϊσκάκης' την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Εδώ και πολλές εβδομάδες ο μοναδικός αντίπαλος του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ήταν ο χρόνος. Συμπτωματικά, η ευκαιρία των Πειραιωτών να σφραγίσουν και μαθηματικά την επιτυχία τους ήρθε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για την 3η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Είχε... βάλει πλάτη και η ΑΕΚ λίγες ώρες νωρίτερα, περνώντας νικηφόρα από το 'Κλεάνθης Βικελίδης', με το 3-1 επί του Άρη.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, οι 'ερυθρόλευκοι' μπήκαν ως μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση και οι 'πράσινοι' από την θέση του αουτσάιντερ. Και όπως αποδείχθηκε ξανά, η υπόθεση για τον Ολυμπιακό δεν ήταν και τόσο απλή. Επειδή είναι σημαντική η απόσταση που χωρίζει αγωνιστικά τις δύο ομάδες, οι Πειραιώτες για κάποιον λόγο είναι αυτοί που κουβαλούν το 'πρέπει' σε αυτές τις αναμετρήσεις, παρά το γεγονός πως η βαθμολογική διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό είναι αυτή που ήδη έχει αναλάβει να 'μαρτυρήσει' την διαφορά δυναμικής υπέρ του Ολυμπιακού.

Είναι πλέον μοτίβο, πως η απαίτηση -με εισαγωγικά ή και χωρίς- για ευρεία νίκη επί των 'πρασίνων' γυρίζει μπούμερανγκ. Και την ίδια στιγμή τσιγκλάει τον εγωισμό στο αντίπαλο στρατόπεδο. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και κυρίως την ΑΕΚ, που συχνά πληρώνουν την επιλογή τους να παίξουν στα ίσα τα ματς με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός επιλέγει κάτι που δεν έκανε τα χρόνια που ένιωθε -και ήταν- ισχυρός αγωνιστικά. Με την στάση του στο χορτάρι 'λέει' στον αιώνιο αντίπαλο του 'έλα να με κερδίσεις αν μπορείς'. Και παίζοντας με την ψυχολογία και το μυαλό των 'ερυθρολεύκων' καταφέρνει και τους βγάζει το λάδι. Αν δεν κερδίζει, τότε φροντίζει να ζορίζει πολύ τον Ολυμπιακό μέχρι να πάρει αυτό που θέλει.

Αυτό συνέβη και το βράδυ της Κυριακής στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Ήταν καλά οργανωμένος πίσω από την μπάλα ο Παναθηναϊκός, κατάφερνε πότε εύκολα πότε δύσκολα να αναχαιτίζει τις επιθέσεις των γηπεδούχων και βρήκε την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει. Αχρείαστο πέναλτι του Σεμέδο στον Μακέντα, έφερε τον Ιταλό φορ απέναντι από τον Σα στα 11 βήματα και νικητή στη μεταξύ τους μονομαχία για το 0-1 στο 29'. Σίγουρα δεν θα ήταν εύκολο για την ομάδα του Μπόλονι να κρατήσει το προβάδισμα της και η δυσκολία του εγχειρήματος αυξήθηκε για τους 'πράσινους' με τον τραυματισμό του... Μπα στο 36'.

Την θέση του πήρε ο Χασάν, το 3-4-3 του Ολυμπιακού έγινε 4-4-2 και ο Αιγύπτιος φορ έδωσε την λύση της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έστω κι αν φέρει ευθύνη ο Διούδης. Με καλύτερη ψυχολογία και πιο ήρεμοι πλέον, οι Πειραιώτες πίεσαν από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για το προβάδισμα. Το οποίο αρχικά απέκτησαν αριθμητικά στο χορτάρι, μετά την αποβολή του Πούγγουρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 65'.

Επτά λεπτά αργότερα ο Μπρούμα από δεξιά έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Χασάν με έξοχη προβολή πρόλαβε την έξοδο του Διούδη για την ολική ανατροπή του σκηνικού και το 2-1. Το παιχνίδι έγινε άναρχο, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την ισοφάριση με δέκα παίκτες και τον Ολυμπιακό το τρίτο του γκολ, που θα έβαζε τίτλους τέλους στο ντέρμπι. Αυτά τα δύο τελικά συνδυάστηκαν στην τελευταία φάση του αγώνα, όπου ο Μπρούμα σκόραρε σε κενή εστία για το τελικό 3-1 στο Φάληρο.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού, που έτυχε να συνδυαστεί με την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, έμελλε να έχει την υπογραφή ενός αντί-σταρ. Τέτοιον θα βρεις σε κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Τον παίκτη εκείνον που κάθε άλλο παρά θεωρείται δημοφιλής ή απαραίτητος στο ρόστερ, αλλά βρίσκει τον τρόπο να γίνεται πολύτιμος στην εκπλήρωση των στόχων της ομάδας του. Αυτόν τον ρόλο υποδύθηκε φέτος στον Ολυμπιακό ο Αχμέντ Χασάν.

Ο άνθρωπος για τα ρεπό του 'killer' Ελ Αραμπί, για δεύτερη σερί σεζόν υπέγραψε με τα γκολ του πολύ σημαντικές βραδιές του Ολυμπιακού. Σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions & Europa League. Με τα δύο τέρματα που πέτυχε στο ντέρμπι του Φαλήρου έφτασε τα 15 στη σεζόν και φρόντισε ο ίδιος για την αναγνώριση που του αξίζει, έχοντας ρόλο πρωταγωνιστή στο ματς που οι 'ερυθρόλευκοι' γιόρτασαν τον 46ο τίτλο της ιστορίας τους...


News 24/7

24MEDIA NETWORK