Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Η "χρυσή" 5ετία του "δικεφάλου" έχει άλλο ένα κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας ύστερα από το 2-1 επί του Ολυμπιακού, αλλά επιβεβαίωσε κάτι ακόμα πιο σημαντικό: ζει τη "χρυσή εποχή" του.

2020-2021 /  /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROKINISSI SPORTS

Ένα τρόπαιο κάθε χρόνο. Πέντε συγκεντρώσεις στον Λευκό Πύργο σε ισάριθμες σεζόν. Αν υπολογιστεί και το πρωτάθλημα που κατακτήθηκε στο γήπεδο, αλλά χάθηκε στα χαρτιά, οι τίτλοι γίνονται έξι. Σε όλη την υπόλοιπη ζωή του ΠΑΟΚ, οι τίτλοι του ήταν... έξι!

Το 2-1 επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επιβεβαίωσε κάτι που ήταν ορατό τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπό διαφορετικές συνθήκες. Πρόκειται για τη "χρυσή εποχή" της ομάδας, μία εποχή που δεν κοντράρει μόνο τον... εαυτό του, όπως τη σεζόν του αήττητου πρωταθλήματος ή την ΑΕΚ, όπως στους σερί τελικούς κυπέλλου. Είναι η "χρυσή εποχή" που κοντράρει και την πιο πετυχημένη ομάδα εντός συνόρων, τους "ερυθρολεύκους".

Μία 5ετία με 4 κύπελλα, ένα πρωτάθλημα, πολλά συναισθήματα, είτε θετικά είτε αρνητικά κι έναν κορμό παικτών όπως ο Φερνάντο Βαρέλα, ο Χοσέ Κρέσπο, ο αρχηγός Βιεϊρίνια, που πλαισιώθηκε από πολλούς παίκτες που συνεισέφεραν πολλά ή λίγα όλα αυτά τα χρόνια.

Ένας τέτοιος για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου είναι ο Μάικλ Κρμέντσικ. Ο Τσέχος επιθετικός, ίσως στο τελευταίο παιχνίδι του με τα ασπρόμαυρα, περίμενε από τον πάγκο να του δοθεί το χρίσμα από τον Πάμπλο Γκαρσία. Σε μία περίοδο του τελικού όπου οι Πειραιώτες είχαν το πάνω χέρι και όδευαν προς την ολική ανατροπή, ο Κρμέντσικ βρισκόταν στον πάγκο και περίμενε την ευκαιρία του.

Στο 1ο ημίχρονο δεν ήταν εμφανές ότι θα την πάρει. Το πέναλτι του Βιεϊρίνια έβαλε μπροστά στο σκορ τον "δικέφαλο του βορρά", όμως το δοκάρι του Σβιντέρσκι ουσιαστικά άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Μέχρι τότε, μαζί και με την αναγκαστική αλλαγή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ήταν κατά του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια, ήταν υπέρ.

Στο 50ό λεπτό, ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, με τον Γιαν Εμβιλά να πλασάρει από κοντά για το 1-1. Ο Γιώργος Μασούρας είχε κι αυτός μια καλή ευκαιρία, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να του λέει "όχι".

Κάπου εκεί ήρθε η ώρα του Κρμέντσικ. Πέρασε στον αγώνα στο 81' και μέχρι το 85' είχε δύο πολύ καλές στιγμές, στις οποίες δεν κατάφερε να βρει το νικητήριο γκολ. Χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά παραπάνω. Αμέλεια της άμυνας του Ολυμπιακού, κάθετη στον Κρμέτσικ και εύστοχο πλασέ για το 2-1.

Το "χρυσό" γκολ του ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τη "χρυσή" εποχή του ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK