Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Πόσους παίκτες από τον τελικό του 2001 θυμάσαι;

Έχε κατά νου ότι τότε επιτρέπονταν μόνο τρεις αλλαγές, οπότε στο σύνολο είναι οι 28 ποδοσφαιριστές που ψάχνουμε από τους δύο φιναλίστ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Πόσους παίκτες από τον τελικό του 2001 θυμάσαι;

Για όσους τυχαίνει να έχουν ζωντανές μνήμες από εκείνη την εποχή, μοιάζει σαν χθες, -αλλά πάνε πια 20 χρόνια- από την προηγούμενη και πιο πρόσφατη φορά που ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ διεκδίκησαν το τρόπαιο του Κυπελλούχου. Απόψε (22/5), 7.315 ημέρες αργότερα, θα είναι η όγδοη κοινή.

Εκείνο το 4-2 του 'Δικεφάλου' στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, τον Μάη του 2001, έμελλε να κερδίσει δικαιολογημένα μια εξέχουσα θέση στο ranking των πιο παραγωγικών και εμπορικών τελικών της σύγχρονης εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συντελώντας -με το ποσοστό που του αναλογούσε πάντα- στη μερική αμφισβήτηση των πρωτείων των 'ερυθρόλευκων', οι οποίοι από το 1996 κατείχαν ηγεμονικό ρόλο στο εγχώριο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη κατακτήσει 5 από τα 7 διαδοχικά που κατάφεραν στην πορεία.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αναμορφωτής του Ολυμπιακού αλλά προπονητής του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2000, είχε βρει τη φόρμουλα εξουδετέρωσης της 'ερυθρόλευκης' απειλής και με τους 14 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε από το 1' ως το 90' υλοποίησε ολωσδιόλου το σχέδιό του. Χάρη στο γρήγορο γκολ του 4', στον διπλασιασμό των τερμάτων στο 31' και το αιφνιδιαστικό 3-0 στο 46' είχε από νωρίς θέσει τα θεμέλια, προτού έρθει το τελειωτικό χτύπημα και διακόψει την όποια προσπάθεια αντεπίθεσης από τους Πειραιώτες, που μείωσαν εκ νέου στο φινάλε δίχως όμως όφελος.

Τη βραδιά της 12ης Μαΐου ο Τάκης Λεμονής είχε επιστρατεύσει άλλους 14 παίκτες. Στο σύνολο όσοι αγωνίστηκαν ήταν 28. Αυτούς ψάχνουμε στο κουίζ της ημέρας. Αρκεί το επώνυμο τους. Παρέχουμε περισσότερα από 19 δεύτερα για την αναζήτηση και εύρεση κάθε απάντησης. Ή 9 λεπτά αθροιστικά. Δεν είναι λίγα, ούτε πολλά. Αρκετά σίγουρα. Με γρήγορες κινήσεις, κερδίζεις χρόνο. Ξεκίνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK