Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Σα(ν) τον Ελ Αραμπί δεν έχει

Το θριαμβευτικό 3-0 επί του ΠΑΟΚ στο Φάληρο ήρθε ως η επιβλητική επικύρωση της απόστασης που χωρίζει τον Ολυμπιακό από τους ανταγωνιστές του στη Super League Interwetten. Γιουσέφ ελ Αραμπί και Ζοζέ Σα οι πυλώνες του θριάμβου των 'ερυθρόλευκων'.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε τη διαφορά στο 3-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε τη διαφορά στο 3-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί αγωνιζόταν ήδη 89 λεπτά στο μεγάλο παιχνίδι του Φαλήρου και ο Κάρολ Σβιντέρσκι 18 όλα κι όλα όταν οι δυο τους μονομάχησαν για μία κατοχή μεταξύ της περιοχής του ΠΑΟΚ και του κέντρου. Ο φρέσκος Πολωνός είχε γυρίσει για να καλύψει, αλλά ο επίμονος Μαροκινός δεν άφησε τη φάση να φύγει. Παρά την κούραση και το ασφαλές 2-0 του Ολυμπιακού, έβαλε περισσότερη δύναμη από τον αντίπαλό στη διεκδίκηση, κέρδισε επιβλητικά την μπάλα και 'σέρβιρε' στον επερχόμενο Μάριο Βρουσάι το γκολ που (με δεύτερη προσπάθεια ύστερα από το πλασέ στο δοκάρι) μετέτρεψε σε θρίαμβο την 'ερυθρόλευκη' επικράτηση, για το +15 που τους χωρίζει πλέον στον πίνακα της Super League Interwetten.

Στις 3 του Φλεβάρη ο αρχισκόρερ του πρωταθλητή θα συμπληρώσει τα 34 του, όντας δέκα χρόνια μεγαλύτερος από τον ψηλόλιγνο φορ του 'Δικεφάλου' που έγινε 24ων το περασμένο Σάββατο (23/1), πηγαίνοντας ωστόσο κόντρα στις ηλικιακές προκαταλέψεις και στα ποδοσφαιρικά στερεότυπα επαλήθευσε αφενός την ανθεκτικότητα και την αντοχή σε υψηλών προδιαγραφών αγώνες, αφετέρου τη διαφορά κλάσης έναντι του πέμπτου καλύτερου φορ της εποχής Σαββίδη στην Τούμπα. Αλλά και του νεοφερμένου Μίχαελ Κρμέντσικ, που είχε δώσει ελάχιστα έως τίποτα, αδυνατώντας ν' ανταποκριθεί κινούμενος σταθερά εκτός περιοχής, μέχρι τη στιγμή της αντικατάστασής του.

Αντιθέτως ο τρόπος και μόνο που ο Ελ Αραμπί έμπαινε στις φάσεις, υποδεχόμενος ψηλά ή χαμηλά την μπάλα, κατά βάση στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, ήταν αυτός που επανακαθόρισε τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο του 'Γ.Καραϊσκάκη', ύστερα από το εύθραστο 0-0 των πρώτων 45 λεπτών και την απόπειρα της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία να έχει τον έλεγχο, κυνηγώντας τη στιγμή εκείνη που θα της χαρίσει αβαντάζ.

Όντως "ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να μας βλάψει", δεν κρύφτηκε ο Πέδρο Μαρτίνς, αν και ο Μπρούμα είχε δοκάρι. Έως ότου ο Μαροκινός επιτρέψει στον Ολυμπιακό να καταλήξει ο απόλυτος κυρίαρχος, ξεδιαλύνοντας οριστικά το τοπίο στο τρέχον πρωτάθλημα. Συνεπικουρούμενος από το 'σήκωμα' του Μπουχαλάκη, υψηλού επιπέδου πάσες που αν μη τι άλλο διαθέτει στο ρεπερτόριό του, έκανε το ιδανικό τελείωμα με το δεξί για το 1-0 του 50' για το 15ο εφετινό γκολ στο πρωτάθλημα. Προτού ο ίδιος στο 77' κλέψει την μπάλα, τρέξει μαζί της ως το ύψος της περιοχής των φιλοξενούμενων και πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Καμαρά τού δώσει το δικαίωμα, με ανοικτό πεδίο, να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Αδιαμφισβήτητα ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έβαλε λανθασμένα τα πόδια του, προσπαθώντας ν' αποσοβήσει το γκολ που -σε μεγάλο βαθμό- θα όριζε την τύχη της αναμέτρησης. Υπέρ ενός Ολυμπιακού που μετρούσε 9/9 στα εντός εντός έδρας ματς που είχε προηγηθεί. Θα έπρεπε να έχει αντιδράσει πολύ πιο αποδοτικά και ψύχραιμα ο Σέρβος. Όπως ενεργούσε ο Ζοζέ Σα σε κάθε περίπτωση που οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν σε θέση βολής. Δεν ήταν μία ή δύο, αλλά τρεις τουλάχιστον. Ούτε σε μια εξ αυτών ο Πορτογάλος τερματοφύλακας παραχώρησε εκατοστό. Πριν συμπληρωθούν 4 λεπτά ήταν ο Κρμέντσικ, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Τζόλης και αμέσως μετά το 1-0 ο Ουάρντα που είδαν τις προσπάθειές τους ν' απομακρύνονται από τα πόδια του Σα.

Αυτή είναι η δεύτερου επιπέδου ανάγνωση του αγώνα. Η πρώτη και κύρια αφορά δίχως αμφιβολία την ικανότητα στο τελείωμα, στο σημάδι πριν από τη βολή. Ο Ελ Αραμπί δεν λάθεψε σε καμία από τις τρεις φορές που ενεπλάκη και το 3-0 ήταν ό,τι πιο πειστικό έδωσε η μάχη στο Φάληρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK