Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-1 παρ.

Την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας του γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο "Αγιαξ της Ηπείρου" έχασε 2-1 στην παράταση από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλά πήρε το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Λάρισα.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-1 παρ.

Την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας του γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο "Αγιαξ της Ηπείρου" έχασε 2-1 στην παράταση από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αλλά πήρε το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Λάρισα. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά ο Κοντογουλίδης στο 98' πέτυχε το "χρυσό" γκολ που έστειλε τον ΠΑΣ στον επόμενο γύρο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός μένει εκτός διοργάνωσης από ομάδα κατώτερης κατηγορίας.

Επρεπε να περάσουν 61 λεπτά για να πετύχει ο Ολυμπιακός το ένα από τα τρία γκολ που χρειαζόταν για πάρει την πρόκριση κόντρα στον παθιασμένο και πολύ καλά στημένο ΠΑΣ. Ένα λάθος του Τόλιου, σε έξοδο που επιχείρησε, και η ανατροπή του Κωνσταντίνου μέσα στην περιοχή, έφταναν για να γίνει το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζόρτζεβιτς, και να πάρει φωτιά το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Η Εικόνα της Αναμέτρησης:

10ο λεπτό: Ο Κωνσταντίνου βγάζει μπροστά με κεφαλιά τον Καστίγιο, ο οποίος κάνει το χλιαρό σουτ μέσα στην περιοχή για να μπλοκάρει ο Τόλιος.

12o λεπτό: Μακρινό σουτ του Ριβάλντο, διώχνει σε κόρνερ ο Τόλιος.

18o λεπτό: Ο Κωνσταντίνου αφήνει ωραία την μπάλα στον Καστίγιο, ο οποίος μέσα από την περιοχή σουτάρει πάνω στον Τόλιο.

28ο λεπτό: Επκίνδυνη στιγμή για τον ΠΑΣ. Στην κόντρα, ο Σαϊτιώτης πλασάρει τον Νικοπολίδη με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

35ο λεπτό: Λάθος του Τόλιου, γύρισμα του Στολτίδη από τα αριστερά σε κενό τέρμα, ο Ντάσιος διώχνει σε κόρνερ.

36ο λεπτό: Αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, σουτ του Μπελά, η μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.

39ο λεπτό: Ο Σαϊτιώτης βγαίνει μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη, αλλά ανοίγει τη μπάλα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

54ο λεπτό: Κόρνερ του Ριβάλντο, κεφαλιά του Σέζαρ από καλή θέση, η μπάλα λίγο άουτ.

56ο λεπτό: Ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Ριβάλντο, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τόλιου.

61ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Κωνσταντίνου -η μπάλα βρίσκει το χέρι του Κύπριου αλλά ο Κοντογιαννίδης θεώρησε ότι είναι ακούσιο- από τον Τόλιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

73ο λεπτό: Γύρισμα του Τοροσίδη, ο Κωνσταντίνου εξ'επαφής στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

73ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Μπαμπαγκίντα μέσα από την περιοχή πλασάρει και κάνει το 2-0 για τους Πειραιώτες.

74ο λεπτό: Μακρινό σουτ του Καζναφέρη, ο Νικοπολίδης πέφτει στη γωνία του και μπλοκάρει.

90ο λεπτό: Σουτ του Κοντογουλίδη από τα αριστερά, ο Νικοπολίδης διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

93ο λεπτό: Εκπληκτική επέμβαση του Τόλιου σε κεφαλιά του Κωνσταντίνου.

98ο λεπτό: Γκολ για τον ΠΑΣ! Λάθος από τον Τοροσίδη και τον Ζεβλάκοφ, ο Κοντογουλίδης πήρε την μπάλα και έφυγε μόνος μπροστά, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός τα έβρισκε σκούρα απέναντι στα Γιάννινα, είτε λόγω λάθος επιλογών, είτε γιατί δεν έβρισκε τους διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα. Ο ΠΑΣ ήταν «διαβασμένος», δεν πανικοβλήθηκε, αμύνθηκε καλά και όταν βρήκε τον κενό χώρο, βγήκε στην αντεπίθεση, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Σαϊτιώτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στο γκολ δύο φορές με πρωταγωνιστή τον Καστίγιο. Στην πρώτη, στο 10ο λεπτό, ο Ουρουγουανός πλάσαρε από καλή θέση χωρίς να ανησυχήσει τον Τόλιο, ενώ στη δεύτερη, στο 18ο λεπτό, το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, έδιωξε με υπερένταση ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, που ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα και έβαζε τις δύο ομάδες στη γραμμή εκκίνησης, ήρθε στο 73ο λεπτό από τον Μπαμπαγκίντα, ενώ δευτερόλεπτα πριν ο Κωνσταντίνου «άγγιξε» το σκορ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Με το 2-0 υπέρ του και περίπου 20 λεπτά μπροστά του, ο Ολυμπιακός πίεσε για το τρίτο τέρμα που θα του έδινε και την πρόκριση, χάνοντας τη μεγάλη φάση στις καθυστερήσεις. Ο Ριβάλντο τροφοδότησε με κεφαλιά-πάσα τον Κύπριο, ο οποίος οριζοντιώθηκε και έπιασε την κεφαλιά, ο Τόλιος όμως με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Κοντογουλίδης λίγο έλειψε να «παγώσει» το Καραϊσκάκη με ωραίο σουτ, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της ομάδας του.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία της ημίωρης παράτασης, εκεί όπου έμελλε να γραφεί ιστορία. Στο 98ο λεπτό ο Κοντογουλίδης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Τοροσίδη και Ζεβλάκοφ, βγήκε μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη και δεν έχασε την ευκαιρία. Με ψύχραιμο σουτ και ακόμη πιο… ψύχραιμο πανηγυρισμό, μείωσε σε 2-1 και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Τάκης Λεμονής έριξε στο ματς και τον Γιάννη Οκκά, έκανε ό,τι μπορούσε για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, κυνηγώντας πλέον δύο γκολ, αλλά το παιχνίδι είχε χαθεί. Χωρίς την ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια και με τον χρόνο να κυλά εναντίον τους, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να «γυρίσουν» το ματς ή έστω να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της πρόκρισης, με την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα να ολοκληρώνει αυτό που άρχισε πριν 15 μέρες στα Γιάννινα.

Στο 112o λεπτό ο Αντάντο δέχθηκε αντικείμενο από την εξέδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακοπεί για λίγα λεπτά το παιχνίδι. Aντικείμενα έπεσαν και σε άλλες στιγμές του ματς, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον των έγχρωμων παικτών του ΠΑΣ.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1, αλλά δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει την πρόκριση, γνωρίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του τον αποκλεισμό από ομάδα κατώτερης κατηγορίας.
Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)
Κίτρινες: Κωνσταντίνου, Μάριτς, Ριβάλντο - Μιχαλόπουλος, Αντάντο, Μπελά, Γήτας, Κατερίνης
Γκολ: 61' Τζόρτζεβιτς, 73' Μπαμπαγκίντα - 98' Κοντογουλίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Σέζαρ (104' Οκκάς), Τοροσίδης, Στολτίδης (71' Μάριτς), Καστίγιο, Νε (46' Μπαμπανγκίντα), Κωνσταντίνου, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τόλιος, Ντάσιος, Κατερίνης, Κούσας, Αντάντο, Ρεπέρνε, Γήττας, Μιχαλόπουλος (86' Γεωργιάδης), Μπελά, Σαΐτιώτης (71' Καζναφέρης), Ντομορό (62' Κοντογουλίδης).




News 24/7

24MEDIA NETWORK