Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Ο τελικός πιάστηκε στην ονειροπαγίδα του Ελ Αραμπί

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε τον Ολυμπιακό με ισοφάριση, αλλά η ασίστ του Ελ Αραμπί στον Μπρούμα για το τελικό 3-1 τελείωσε το όνειρο για τους φιλοξενούμενους. Ο Μαροκινός φορ προηγουμένως είχε σκοράρει δύο γκολ, οδηγώντας την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου και την διεκδίκηση του φετινού νταμπλ.

Ο Ελ Αραμπί με δύο γκολ και μια ασίστ οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη ρεβάνς του Κυπέλλου στο Φάληρο, στέλνοντας τους Πειραιώτες στον τελικό της διοργάνωσης | 28/04/2021 (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Ελ Αραμπί με δύο γκολ και μια ασίστ οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη ρεβάνς του Κυπέλλου στο Φάληρο, στέλνοντας τους Πειραιώτες στον τελικό της διοργάνωσης | 28/04/2021 KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Από την κεφαλιά του Παντελάκη στην ασίστ του Ελ Αραμπί ένα θρίλερ δρόμος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου στο 'Γ. Καραϊσκάκης' και με το συνολικό 4-2 πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, διεκδικώντας το φετινό νταμπλ. Δίκαιη η εξέλιξη, σε μια μάχη που έμοιαζε να έχει κριθεί από τα πρώτα 45 λεπτά αλλά για χιλιοστά δεν ξύπνησε μνήμες του 2007.

Τότε που ο 'Άγιαξ της Ηπείρου', ως ομάδα της Β' εθνικής κατηγορίας, είχε αποκλείσει τους Πειραιώτες στην παράταση της ρεβάνς του Φαλήρου. Περίπου 14 χρόνια αργότερα, τίποτα δεν έδειχνε πως η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί. Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα με το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στους 'Ζωσιμάδες', επομένως η αποστολή των φιλοξενούμενων ήταν εξ ορισμού ζόρικη.

Χωρίς εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, η ομάδα του Μαρτίνς είχε το πάνω χέρι από το ξεκίνημα στο Φάληρο και με δύο γκολ του Ελ Αραμπί πήγε ξέγνοιαστη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Μαροκινός φορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 26' και ένα ακόμη τέρμα στο 41', έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους 'ερυθρόλευκους', που έβλεπαν τον τελικό να τους κλείνει το μάτι.

Η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες μάλλον ξέχασαν να βγουν από τα αποδυτήρια με τη σέντρα του δεύτερου μέρους και ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε την ευκαιρία να τους θυμήσει πως ένας αγώνας ποδοσφαίρου διαρκεί 90 λεπτά. Ο Καρτάλης στο 51' με κίνηση πίβοτ και δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Σα, μειώνοντας σε 2-1. Και αμέσως η κεφαλιά του Παντελάκη σε εκτέλεση κόρνερ πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πορτογάλου γκολκίπερ!

Η ομάδα του Γιαννίκη την ίδια στιγμή είχε τρομάξει αλλά και αφυπνίσει τον Ολυμπιακό. Μετά τις 4 φετινές τους μάχες, θα μπορούσε να πει κανείς πως ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτός που ζόρισε φέτος τους Πειραιώτες πιο πολύ από κάθε άλλον εγχώριο αντίπαλο συνολικά. Δεν εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή του ωστόσο και στο 56' ο Ελ Αραμπί ντύθηκε δημιουργός, δίνοντας την ασίστ στον Μπρούμα για το 3-1. Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε ο Πορτογάλος εξτρέμ σπατάλησε τρεις ευκαιρίες για ένα δεύτερο προσωπικό τέρμα και το συνολικά τέταρτο του Ολυμπιακού στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την προσπάθεια τους, έπαιξαν και με παίκτη παραπάνω στο τέλος μετά την αποβολή του Χολέμπας (2η κίτρινη), τα έδωσαν όλα αλλά το ματς έμεινε στον... άσο. Με την κατοχή στο 52%-48% στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', 7 κερδισμένα κόρνερ και 8 τελικές (3 στον στόχο - 12/9 ο Ολυμπιακός), αν μη τι άλλο ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ενδεχομένως απέναντι σε έναν διαφορετικό αντίπαλο, αυτή η απόδοση να ήταν αρκετή για την πρόκριση στον τελικό.

Όμως κόντρα στην ομάδα που έχει στο οπλοστάσιο της τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, των 26 γκολ και 5 ασίστ τη φετινή σεζόν, δεν έφτανε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK