Ολυμπιακός-Πόρτο: Στο Europa League με MVP τον Γκουαρδιόλα

Το γκολ του Καμαρά στη Μασσαλία και πολύ περισσότερο η υπόσχεση που κράτησε ο Γκουαρδιόλα, έστειλαν τον Ολυμπιακό στους '32' του Europa League. Οι 'ερυθρόλευκοι' ηττήθηκαν με 0-2 από την Πόρτο στο Φάληρο, αλλά το 3-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μαρσέιγ τους έφτασε για να 'σώσουν' την 3η θέση στο Group C του Champions League.

Σισέ και Σουντανί στο τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Πόρτο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι 'ερυθρόλευκοι' ηττήθηκαν με 0-2, αλλά η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μαρσέιγ τους έστειλε στους '32' του Europa League | 09/12/2020 (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Σισέ και Σουντανί στο τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Πόρτο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι 'ερυθρόλευκοι' ηττήθηκαν με 0-2, αλλά η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μαρσέιγ τους έστειλε στους '32' του Europa League | 09/12/2020 LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός ήθελε ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Μαρσέιγ φτάνοντας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, για να καπαρώσει την 3η θέση και να συνεχίσει Φλεβάρη μήνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και την στιγμή που η Πόρτο ερχόταν με πλήρη αποστολή στο Φάληρο, ήταν πολλά τα σενάρια για το τι θα πράξει η Μάντσεστερ Σίτι υποδεχόμενη τους Φωκαείς στο 'Etihad'. Για τους 'πολίτες' ακολουθούσε το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η... ανησυχία για τις επιλογές προσώπων του Γκουαρδιόλα 'ξεχείλιζε'. Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, τα περίεργα σενάρια που κυκλοφορούσαν διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Ο Ολυμπιακός τελικά πέτυχε... ίδιο αποτέλεσμα με την Μαρσέιγ. Ηττήθηκε από την Πόρτο με 0-2 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', την ώρα που η Μαρσέιγ κατέρρεε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης στην Αγγλία, που βρήκε τη Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει το τρίποντο με 3-0. Κάνοντας πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει ο Καταλανός τεχνικός της, λίγες ώρες πριν το ματς. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε μια πλήρως ανταγωνιστική ομάδα στο χορτάρι και έβαλε πλάτη στους 'ερυθρόλευκους', που θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους προσπάθεια για τη φετινή σεζόν. Σε μια διοργάνωση πιο συμβατή για τη δυναμική τους, όπως το Europa League.

"Όλοι είναι υγιείς, αύριο θα αποφασίσουμε. Όλοι έχουν παίξει αρκετά, θα παίξουμε ωστόσο για να νικήσουμε. Δεν κάνω rotation, βάζω τους παίκτες που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα διαλέξουμε την καλύτερη ομάδα για αυτό το παιχνίδι. Δεν υπάρχει μία ομάδα για μία διοργάνωση. Τις τελευταίες ημέρες, με εξαίρεση 2-3 παίκτες, όλοι πήραν μέρος. Εάν κάποιος έχει πολλά λεπτά συμμετοχής και έχει προβλήματα, φυσικά θα σκεφτούμε να τον ξεκουράσουμε. Θα παίξουμε για να πάρουμε το ματς. Έτσι είναι ο σωστός τρόπος για να προετοιμαστούμε. Επειδή οφείλουμε να σεβαστούμε την Μαρσέιγ και τον Ολυμπιακό. Θα παίξουμε για να νικήσουμε, οι παίκτες το ξέρουν.

Στο ματς με την Μαρσέιγ, θα έχουμε στην αποστολή μας και 4-5 παίκτες από την Κ-23. Δεν παίζω όλη τη σεζόν με 11 μόνο παίκτες. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ 11 παίκτες και να έχω 8-9 που δεν θα παίζουν. Δεν ξεκουράζω παίκτες. Δεν λέω ότι δεν θα παίξει ένας παίκτης επειδή σκέφτομαι άλλα παιχνίδια. Απέναντι στην Πόρτο αγωνιστήκαμε για να πάρουμε την πρόκριση και ήμασταν υπέροχοι. Η ομάδα που θα παίξει με την Μαρσέιγ μπορεί να παίξει και κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θέλω τη νίκη με την Μαρσέιγ, μετά την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σκεφτούμε την Γιουνάιτεντ", είχε υποστηρίξει ο Πεπ Γκουαρδιόλα όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του στην αντιμετώπιση του αγώνα. Και έτσι συνέβη.

Δεδομένα, η αναμέτρηση στο Φάληρο ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τους 'ερυθρόλευκους'. Το γεγονός πως ο Κονσεϊσάο προχώρησε σε ροτέισον, με 6-7 πρόσωπα που έχουν βοηθητικό ρόλο στο ρόστερ, είχε διπλή ανάγνωση. Αφενός ήταν παίκτες που θα έδιναν το παραπάνω θέλοντας να αρπάξουν την ευκαιρία, αφετέρου αγωνίζονταν δίχως την παραμικρή πίεση για το αποτέλεσμα. Γεγονός που καθιστούσε ακόμη πιο επικίνδυνη την Πόρτο. Στον Ολυμπιακό δεν έφταναν οι απουσίες των Βαλμπουενά, Χασάν, Μπρούμα, Ντρέγκερ, ήρθε και το πρόβλημα του Φορτούνη για να αφήσει στον πάγκο και τον δεύτερο καλύτερο δημιουργό του Μαρτίνς. Οι Πειραιώτες αντιμετώπιζαν ένα σημαντικό θέμα στην ενδεκάδα τους, που διέθετε μονάχα έναν παίκτη που μπορούσε να πάει στο '1 vs. 1'. Τον ταλαντούχο αλλά άπειρο, ειδικά σε τέτοιο επίπεδο, Βρουσάι.

Και όταν ο πολύπειρος Χολέμπας έκανε ένα φτηνό πέναλτι, τα πράγματα χλώμιασαν ακόμη περισσότερο για τον Ολυμπιακό. Με τον Οτάβιο να εκτελεί εύστοχα την εσχάτη των ποινών για το 0-1 στο 10'. Πολλές πάσες, παράλληλες και ακίνδυνες, είχε το μενού στην ανάπτυξη των 'ερυθρολεύκων'. Για να βγει σωστά μια κάθετη πάσα απαιτούνταν παιχνίδι στο χώρο. Ελάχιστες φορές συνέβη και σε μια από αυτές, ο Μασούρας σπατάλησε την εκπληκτική πάσα του Μπουχαλάκη αλλά και την δική του εξαιρετική κίνηση, αστοχώντας σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Ντιόγκο Κόστα στο 15'... Ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Φορτούνη από το 35', αποσύροντας τον Καμαρά. Την ίδια στιγμή η Μαρσέιγ έβγαζε 'στεγνή' το ημίχρονο κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι και μετά από 45 λεπτά σε 'Γ. Καραϊσκάκης' και 'Etihad', ο Ολυμπιακός έμενε εκτός Ευρώπης.

Το πρώτο καλό νέο της βραδιάς για τους Πειραιώτες ερχόταν από το Νησί, καθώς στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Φεράν Τόρες νικούσε την άμυνα της Μαρσέιγ για το 1-0 της Σίτι. Τι έκανε ο Ολυμπιακός; Όχι και πολλά. Ειδικά από τη στιγμή που στο 54' ο Φορτούνης σέρβιρε μισό γκολ στον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός φορ αστόχησε χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι, τα 'κανονάκια' έμοιαζαν να σώνονται για τους 'ερυθρόλευκους'. Χωρίς ένταση, δίχως καθαρό μυαλό και με βαριά πόδια οι παίκτες του Μαρτίνς, μοχθούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Το τέρμα του Αγκουέρο στο 77' της αναμέτρησης του 'Etihad' πρέπει να πανηγυρίστηκε πιο έξαλλα και από πιθανή ισοφάριση του Ολυμπιακού στο Φάληρο.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στο ίδιο λεπτό ο Ουρίμπε με δυνατό σουτ 'τρυπούσε' τα χέρια του Σα για το 0-2 και δευτερόλεπτα αργότερα ο Σεμέδο έφευγε για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Για 9η φορά την τελευταία 10ετία, ο Ολυμπιακός θα παίξει Φλεβάρη μήνα στην Ευρώπη. Συνεχίζοντας στην φάση των '32' του Europa League. Και αυτό γιατί ο Πεπ Γκουαρδιόλα κράτησε την υπόσχεση του...


News 24/7

24MEDIA NETWORK