Ολυμπιακός: Σε 12 δεύτερα είδε τι πρέπει να κάνει απέναντι στην Μπάγερν

Τα δύο γκολ της Άουγκσμπουργκ, στη σπουδαία ισοπαλία που απέσπασε στο 91', μεγέθυναν τα άλυτα αμυντικά ζητήματα της Μπάγερν πριν εμφανιστεί στο Φάληρο, την ίδια στιγμή που έχασε έναν 'καθαρό' στόπερ της.

Η Μπάγερν Μονάχου δέχθηκε γκολ στο 1' και στο 91' αφήνοντας δύο βαθμούς στην έδρα της Άουγκσμπουργκ
Η Μπάγερν Μονάχου δέχθηκε γκολ στο 1' και στο 91' αφήνοντας δύο βαθμούς στην έδρα της Άουγκσμπουργκ MATTHIAS BALK/DPA VIA AP

Σε πρώτα 8 παιχνίδια της Bundesliga έως τώρα η Μπάγερν έχει σκοράρει 22 φορές. Ο μέσος όρος 2.75 γκολ ανά αγωνιστική. Είναι μακράν της δεύτερης η αποδοτικότερη επίθεση στο γερμανικό πρωτάθλημα. Παράλληλα όμως ο διψήφιος αριθμός τερμάτων, 10 στο σύνολο, που έχει δεχθεί στο ίδιο διάστημα την κατατάσσουν κάτω από την 5άδα των αποτελεσματικότερων αμυνών. Είναι 6η, παρέα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, εμφανίζοντας μόλις ένα λιγότερο γκολ από τη Λεβερκούζεν ή τη Χοφενχάιμ, ομάδες που ούτως ή άλλως δεν φημίζονται για τις αμυντικές αρετές τους.

Το παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ στην 'WWK Arena' ήρθε ακριβώς πριν από το ταξίδι των πρωταθλητών Γερμανίας στην Ελλάδα, για τον αγώνα του Champions League με τον Ολυμπιακό. Δεδομένης της αμέσως προηγούμενης εμφάνισης των Βαυαρών στη μεγάλη διοργάνωση, το εκκωφαντικό 7-2 στο Λονδίνο, οποιαδήποτε 'ερυθρόλευκη' προσδοκία για ένα θετικό (όπως το ορίζει ο καθένας) αποτέλεσμα την προσεχή Τρίτη θα συγκέντρωνε μοιραία χαμηλό ποσοστό επιβεβαίωσης.

Μόνο που η Μπάγερν του γερμανικού πρωταθλήματος επιτρέπει στον αντίπαλό της, αν ελεγχθεί η επιθετικότητά της, να τη φθείρει. Το Σάββατο είχε κατοχή που ξεπέρασε το 75%. Με όποιον τρόπο (από αέρος ή εδάφους) ολοκλήρωσε 24 επιθέσεις εντός ή εκτός στόχου. Αποκόμισε 9 κόρνερ. Κυριαρχική θεωρητικά. Στην πράξη 'εγκλωβίστηκε' στα 2 γκολ (Λεβαντόφσκι, Νιάμπρι) και το πλήρωσε στο 91', όταν ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον (ο αλησμόνητος φορ που είχε σφραγίσει το 3-2 του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο πριν από 4 χρόνια) ισοφάρισε με προβολή. Είχε προηγηθεί η ενέργεια του Κόρντομπα από δεξιά που 'ισοπέδωσε' τον Ερναντέζ και η παράλληλη μπαλιά του στο κουτί. Όλ' αυτά σε 5 δευτερόλεπτα.

Το 1-0 της Άουγκσμπουργκ είχε έρθει πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Η φάση άρχισε από εκτέλεση πλάγιου άουτ, στο 0:20. Στην εξέλιξη της φάσης προκλήθηκε πανικός στο κέντρο άμυνας της Μπάγερν και ο αμαρκάριστος Ρίχτερ εκτέλεσε από κοντά από τον Νόιερ. Με τη συμπλήρωση 7 δευτερολέπτων απ' όταν η μπάλα επανήλθε στο γήπεδο, πανηγύριζε ήδη μπροστά από τον κόσμο.

Στο σύνολο αρκούσαν μόλις 12 δευτερόλεπτα για να εκτεθούν οι 'χτυπητές' αδυναμίες στην οπισθοφυλακή της Μπάγερν. Ο Νίκο Κόβατς είχε επιλέξει τον Παβάρ ως παρτενέρ του Σίλε και όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά είδε τον Γερμανό στόπερ να χτυπάει στο 12' και ν' αφήνει τη θέση του στον Αλάμπα με πρόβλημα στο γόνατο. Χειρότερα δεν γινόταν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK