Ολυμπιακός: Το ρόστερ, η Γουλβς και ο... ψυχαναγκασμός

Για τον Ολυμπιακό η φετινή χρονιά δεν περιορίζεται στα πλέι οφ. Υπάρχει σοβαρότερος λόγος για να θέλουν την επανεκκίνηση και το Contra.gr αναλύει.

Ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει το γκολ πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Emirates, στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ (1-2) για την φάση των 32 του Europa League, και πανηγυρίζει με τους φίλους των 'ερυθρολεύκων'. (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει το γκολ πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Emirates, στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ (1-2) για την φάση των 32 του Europa League, και πανηγυρίζει με τους φίλους των 'ερυθρολεύκων'. LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Υπό άλλες συνθήκες, ο Ολυμπιακός θα ήταν η ομάδα που θα αντιδρούσε σθεναρά στο να επαναρχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Με το +7 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, που επί της ουσίας είναι +14 λόγω του περιβόητου θέματος με την πολυϊδιοκτησία, οι 'ερυθρόλευκοι' είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι αν στο πρωτάθλημα μπει τελεία και παύλα, ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα αντιδράσουν για την κατάκτηση του τίτλου από τους Πειραιώτες. Ήταν η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα, είχε τη διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο της βαθμολογίας, τα είχε όλα υπέρ του για να σφραγίσει το πρωτάθλημα. Κάτι σαν τη Λίβερπουλ, δηλαδή.

Μόνο που στον Ολυμπιακό το βλέπουν διαφορετικά και θέλουν να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι για μία σειρά από λόγους. Βασικά, για έναν συγκεκριμένο λόγο. Πάμε, όμως, να το δούμε πιο αναλυτικά.

1. Το ρόστερ και οι μεταγραφές. Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει τη δουλειά που άρχισε από πέρυσι, δημιουργώντας ξανά έναν πρωταθληματικό Ολυμπιακό, ο οποίος συγκεκριμένα την εφετινή χρονιά παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και σε ευρωπαϊκά επίπεδα, με αποκορύφωμα την εκτός έδρας νίκη επί της Άρσεναλ. Για τον Πορτογάλο προπονητή η πρόκληση είναι μεγαλύτερη την επόμενη χρονιά, έχοντας ως στόχο να διατηρήσει την ομάδα σε υψηλά επίπεδα. Για να γίνει αυτό πρέπει να ετοιμαστεί και το ανάλογο πλάνο, δηλαδή οι μεταγραφές. Προφανώς στον Πειραιά έχουν κάνει το σχεδιασμό της νέας σεζόν, αλλά όλα έχουν 'παγώσει' ελέω κορονοϊού οπότε επί της ουσίας περιμένουν την επιστροφή στην κανονικότητα για να αρχίσουν τις απαραίτητες κινήσεις.

Για τον Μαρτίνς τα πλέι οφ θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τσεκάρει ξανά τους ποδοσφαιριστές και να σχηματίσει μία ολοκληρωμένη άποψη. Βέβαια, ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει ήδη την ομάδα του σε αυτή τη μακρά χρονιά που ξεκίνησε από πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά ένα 'φρεσκάρισμα' το χρειάζεται για να καταλήξει στα τελικά 'συν' και 'πλην' του ρόστερ. Δεν είναι μόνο ποιοι θα έρθουν και που χρειάζεται ενίσχυση, αλλά και ποιοι αξίζει να παραμείνουν και την επόμενη χρονιά. Στα πλέι οφ με παιχνίδια υψηλής έντασης, θα ήταν χρήσιμο για τον προπονητή του Ολυμπιακού να βγάλει τα τελικά του συμπεράσματα.

2. Η Γουλβς. Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά μέσα σε όλα οι 'ερυθρόλευκοι' έχουν αφήσει στη μέση την τρέχουσα ευρωπαϊκή τους πορεία. Χρωστάνε μία ρεβάνς με την Γουλβς, μετά το 1-1 του γηπέδου Καραϊσκάκη στο προ κορονοϊού πρώτο παιχνίδι και αναμένουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην UEFA για το πότε θα αρχίσουν ξανά οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, το πιθανότερο είναι τον Αύγουστο να έχουμε την κορύφωση σε Champions League και Europa League, οπότε εκτός απροόπτου ο Ολυμπιακός θα παίξει τότε τον κρίσιμο επαναληπτικό με την αγγλική ομάδα. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα έχουμε σέντρα στη Super League με τη διεξαγωγή των πλέι οφ, τότε οι επίδοξοι πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για το 'ραντεβού' με τη Γουλβς.

Για τον Ολυμπιακό, τα πλέι οφ ουσιαστικά θα είναι παιχνίδια... προετοιμασίας για την επανέναρξη του Europa League ώστε να 'πατήσουν γκάζι' για τη ρεβάνς της φάσης των '16' έχοντας αρκετά -και σημαντικά- παιχνίδια στα πόδια τους. Σε αντίθετη περίπτωση, αν αποφασιστεί να πέσει η αυλαία στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά διεξαχθούν κανονικά οι διοργανώσεις της UEFA, τότε ο Ολυμπιακός θα πάει να παίξει με τους 'Λύκους' εντελώς 'γυμνός' από παιχνίδια.

3. Ο ΠΑΟΚ. Στην Ελλάδα του οπαδισμού, ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο. Με δεδομένη την κόντρα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Δικέφαλο του Βορρά, η επανέναρξη του πρωταθλήματος και η διεξαγωγή των πλέι οφ θα είναι, από πλευράς 'ερυθρολεύκων', η ευκαιρία για να πιστοποιηθεί η δύναμή τους και η δίκαιη κατάκτηση της κορυφής -και με διαφορά- στην κανονική περίοδο. Το +7 για τον Ολυμπιακό είναι +14 αν υπολογίσουμε την τιμωρία του ΠΑΟΚ. Για τους Πειραιώτες, όμως, παραμένει +7, άρα το κίνητρο είναι να κατακτηθεί ο τίτλος με διαφορά μεγαλύτερη από αυτή για να μην υπάρχει οποιοσδήποτε αστερίσκος ή 'ναι μεν, αλλά' στη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου.

Βλέπετε, από την αρχή της χρονιάς ο Ολυμπιακός μπήκε στο πρωτάθλημα με στόχο τον ΠΑΟΚ. Για τον Ολυμπιακό η ευχαρίστηση είναι να χάσει τον τίτλο ο αντίπαλος με εμφατικό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ερωτηματικά ή 'σκιές'. Όπως εμφατικά το πήρε πέρυσι ο Δικέφαλος, το ίδιο ήθελε εφέτος ο Ολυμπιακός. Το αν είναι σωστός αυτός ο... ψυχαναγκασμός των 'ερυθρόλευκων' με τον ΠΑΟΚ είναι άλλη κουβέντα, αλλά το κίνητρο τα πλέι οφ να αποτελέσουν επίδειξη δύναμης απέναντι στον ανταγωνιστή, παραμένει υψηλό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK