Ολυμπιακός-Πλζεν: Το αφεντικό από τη Σάντο Αντρέ

Η αγωνία στο Φάληρο κράτησε 51 λεπτά. Η αυτοκρατορική κεφαλιά του Γκιλιέρμε και το εκπληκτικό σόλο του Γκερέρο έβαλαν για ύπνο την ρεβάνς με την Βικτόρια Πλζεν και με το τελικό 4-0, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τις μάχες με την Μπασακσεχίρ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
O Γκιλιέρμε με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 51ο λεπτό της ρεβάνς με την Βικτόρια Πλζεν στο 'Γ. Καραϊσκάκης' (4-0) για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions Leagu (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σκάρτα 51 λεπτά. Τόσο κράτησε η αγωνία στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Βικτόρια Πλζεν. Το 0-0 του πρώτου αγώνα δεν εξασφάλιζε κάτι στους 'ερυθρόλευκους', παρά μόνο το γεγονός ότι η πρόκριση θα κρινόταν στο δικό τους σπίτι και με τους δικούς τους όρους. Όταν ο Γκιλιέρμε σηκώθηκε στον πειραϊκό ουρανό και κεραυνοβόλησε τον Χρούσκα, όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Η αγωνία έδωσε την θέση της σε ένα ξέφρενο πάρτι τερμάτων, όπως μαρτυρά το τελικό 4-0 στα μάτριξ του Φαληρικού γηπέδου.

Μπήκε με λύσσα, συνέχισε με την λογική

Ο Μαρτίνς είδε τους παίκτες του να μπαίνουν στο παιχνίδι όπως ακριβώς τους είχε ζητήσει. Με το πόδι πατημένο στο γκάζι, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και κίνηση στον χώρο για να δημιουργούνται 'σκαλοπάτια' και υπεραριθμία στις πλευρές. Ο Ολυμπιακός είχε ορμητικότητα, έβαζε την μπάλα με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή και απειλούσε σε open play ή μέσα από στημένες φάσεις.

Ο Χρούσκα στάθηκε τυχερός στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά και τις καραμπόλες, η μπάλα σταμάτησε στην ρίζα το δεξιού δοκαριού. Ο γκολκίπερ της Βικτόρια είχε μπόλικη δουλειά στη συνέχεια, με αποκορύφωμα την σωτήρια επέμβαση του στην εξαιρετική γυριστή κεφαλιά του Γκερέρο στο 7'.

Το άσχημο μαντάτο για τον Ολυμπιακό ήταν πως στο εκρηκτικό του ξεκίνημα και την πολιορκία που άσκησε στα αντίπαλα καρέ, δεν βρήκε το γκολ που ήθελε - και δικαιούταν με βάση την εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο 20λεπτο. Σταδιακά οι Τσέχοι απορρόφησαν την πίεση, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους για να δηλώσουν την παρουσία τους και επιθετικά στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', έχοντας μια καλή στιγμή με τον Χροσόφσκι στο 24'.

Ωστόσο οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν την ωριμότητα να διαχειριστούν τα δεδομένα της αναμέτρησης, διατήρησαν τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή, δεν εκβίασαν καταστάσεις και έψαξαν με λιγότερα ρίσκα την δημιουργία ευκαιριών. Όμως ο Χρούσκα παρέμεινε αποτελεσματικός και έτσι παρά τις 11 τελικές, με τις 8 on target για τον Ολυμπιακό, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 'κουλούρια' στο Φάληρο.

Ο Γκιλιέρμε άναψε την σπίθα για το πάρτι

Η μεθοδικότητα των 'ερυθρολεύκων' επιβραβεύτηκε με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Το σουτ του Μασούρα βρήκε σε ετοιμότητα τον Χρούσκα και στην εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Γκιλιέρμε με αυτοκρατορική κεφαλιά άφησε άγαλμα τον γκολκίπερ των Τσέχων για το 1-0 στο 51'! Όμως το ματς δεν είχε τελειώσει. Ο Ολυμπιακός είχε βρει το πρώτο ζητούμενο στην υπόθεση πρόκριση και όση ανάγκη είχε ένα δεύτερο τέρμα που θα έβαζε για ύπνο το ματς, άλλη τόση ήταν και η ανάγκη να μην δεχτεί κάποιο τέρμα που θα του δημιουργούσε μπελάδες.

Αυτός ήταν και ο οδηγός στην σκέψη του Μαρτίνς, όταν στο 66' τράβηξε στον πάγκο τον πολύπειρο Βαλμπουενά ρίχνοντας στην μάχη τον Καμαρά. Κίνηση που έφερε και την αλλαγή διάταξης σε 4-3-3, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην πρώτη αναμέτρηση των ομάδων στην Τσεχία. Ο Πορτογάλος τεχνικός δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα.

Η μπάλα ήταν στα πόδια της Πλζεν και ήταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θα έψαχνε ένα δεύτερο τέρμα στην κόντρα. Όπως και έγινε, όταν ο Γκερέρο έφυγε από αριστερά στο ύψος της μεσαίας γραμμής με αντίπαλο τον Πέρνιτσα. Ο Ισπανός φορ φόρεσε... παγοπέδιλα στον στόπερ των Τσέχων και νίκησε από δύσκολη γωνία τον Χρούσκα για το 2-0 στο 70' μέσα σε αποθέωση!

Ο Γκερέρο μόλις έχει ολοκληρώσει ένα εκπληκτικό σόλο, σκοράροντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με την Βικτόρια Πλζεν στο 'Γ. Καραϊσκάκης' (4-0),για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο Γκερέρο μόλις έχει ολοκληρώσει ένα εκπληκτικό σόλο, σκοράροντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με την Βικτόρια Πλζεν στο 'Γ. Καραϊσκάκης' (4-0),για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Τρία λεπτά αργότερα η αναμέτρηση πέρασε στην ιστορία, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μασούρα ήταν ξανά ο Γκιλιέρμε που πήγε πρώτος στην μπάλα, αυτή κόντραρε στον Μπράμπετς και αναπαύθηκε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 3-0. Το πάρτι στο 'Γ. Καραϊσκάκης' είχε ξεκινήσει αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Σεμέδο να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Από νέα εκτέλεση κόρνερ του Μασούρα και πρώτη προσπάθεια από τον Μεριά, ο Πορτογάλος στόπερ πήρε το ριμπάουντ για το 4-0 στο 82'.

Όπως αποδείχθηκε, όλη η... μανούρα της αναμέτρησης ήταν ζήτημα ενός γκολ. Μόλις ο Γκιλιέρμε με την like a boss κεφαλιά του άνοιξε το σκορ στο Φάληρο, δεν υπήρχε γυρισμός για την Βικτόρια Πλζεν που κατέρρευσε σαν παλάτι στην αμμουδιά. Η ομάδα του Μαρτίνς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 61% κατοχή μπάλας και 24 τελικές, 16 από αυτές on target! Η επιτυχία αυτή σε συνδυασμό με την εμφάνιση, ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να κάνουν οι 'ερυθρόλευκοι' στον Βαγγέλη Μαρινάκη ανήμερα των γενεθλίων του.

Με την πρόκριση κόντρα στους Τσέχους τα δύσκολα πέρασαν για τον Ολυμπιακό, που ήδη έχει στο τσεπάκι του 8 εκατ. ευρώ πέραν από τους ομίλους του Europa League και με σαφώς λιγότερη πίεση θα ριχτεί στις μάχες με την Μπασακσεχίρ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI)
O Βαγγέλης Μαρινάκης πανηγυρίζει ένα από τα γκολ του Ολυμπιακού στο 4-0 επί της Βικτόρια Πλζεν στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK