Ολυμπιακός - Βόλος: Όλοι ήθελαν να παίξουν με την Τότεναμ

Ο Γκιλιέρμε άνοιξε το σκορ στο 12', ο... κανονικός Ολυμπιακός εμφανίστηκε ξανά στο γήπεδο μια ώρα μετά και σκοράροντας συνεχόμενα γκολ μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα, 'σκόρπισε' με 5-0 τον Βόλο και πλέον ετοιμάζεται για ένα παιχνίδι πολύ υψηλών απαιτήσεων κόντρα στην περσινή φιναλίστ του Champions League.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε σε ένα αεροπλανικό στο ματς Ολυμπιακός-Βόλος, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Ντανιέλ Ποντένσε σε ένα αεροπλανικό στο ματς Ολυμπιακός-Βόλος, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Πριν την αναμέτρηση με τον Βόλο, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δηλώσει με νόημα πως "όποιος δεν εμφανιστεί έτοιμος σε αυτό το ματς, δεν θα είναι έτοιμος και για την αναμέτρηση με την Τότεναμ". Επιχειρώντας προφανώς να αναδείξει την σημασία του αγώνα κόντρα στους νεοφώτιστους στην μεγάλη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στο ματς του Φαλήρου και εμφανίστηκε ξανά σε αυτό μια... ώρα μετά, σημειώνοντας ένα πολύ δυνατό φινάλε, σκοράροντας μέχρι και την τελευταία φάση του αγώνα. Οι 'ερυθρόλευκοι' πέτυχαν το '3/3' στην Super League, φτάνοντας στο 5-0 με πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Ο Βόλος στάθηκε καλά στο παιχνίδι για 70 λεπτά, αλλά κατέρρευσε στη συνέχεια, χάνοντας και τις εντυπώσεις.

Με την κλασική συνταγή

Για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μέσα από μια στημένη φάση. Και μάλιστα με έναν τρόπο που από τα φιλικά κιόλας είχαν φανερώσει οι 'ερυθρόλευκοι' ως ένα από τα επιθετικά τους όπλα. Εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά στο πρώτο δοκάρι, κεφαλιά του Γκιλιέρμε και 1-0 μόλις στο 12' της αναμέτρησης του Φαλήρου.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που ζητούσαν από νωρίς, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά όχι και την απαιτούμε συγκέντρωση. Γεγονός που προφανώς δεν άρεσε στον Πέδρο Μαρτίνς. Στο 18' ο Μουνίθ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αμυντική ανισορροπία των 'ερυθρολεύκων' και αστόχησε με το αριστερό από πλεονεκτική θέση και τρία λεπτά αργότερα ο Μυστακίδης λίγο έλειψε να νικήσει τον γκολκίπερ της ομάδας του με γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Βόλος έκλεινε σωστά τους χώρους και προσπαθούσε να βγει σε κάποια κόντρα επίθεση, ο Ολυμπιακός διατηρούσε μια κατοχή της μπάλας στα επίπεδα του 70% αλλά αδυνατούσε να βρει ρυθμό και συνεργασίες μεσοεπιθετικά.

Ο Ελ Αραμπί εκμηδένισε τις πιθανότητες έκπληξης

Στο 52' ο Μυστακίδης υπενθύμισε στους 'ερυθρόλευκους' πως το ματς είναι ακόμη 'ζωντανό', με τον Σα να αντιδρά σωστά στο σουτ εκτός περιοχής του επιθετικού των φιλοξενούμενων. Στο 63' ο Γκαραβέλης μιμήθηκε τον συνάδελφο του, διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ την προσπάθεια του Γκιλιέρμε από το ημικύκλιο της περιοχής.

Έχοντας στο μυαλό τους τα λόγια του Μαρτίνς, οι παίκτες του Ολυμπιακού αποφάσισαν να εμφανιστούν ξανά στην... κανονική τους έκδοση στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, η πιθανότητα να εξελιχθεί σε θρίλερ το ματς στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'... έσβησε από τα πόδια του Ελ Αραμπί στο 73', όταν ο Μαροκινός φορ σημείωσε από κοντά το 2-0. Ακολούθως, ο 32χρονος φορ άφησε την θέση του στον Γκερέρο και ο Ισπανός χρειάστηκε σκάρτα πέντε λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο για να σκοράρει με το δεξί εντός περιοχής για το 3-0 στο 79'.

Γκολ μέχρι το τέλος

Τρία λεπτά αργότερα ο Ποντένσε ανατράπηκε στο 'κουτί' από τον Λύρατζη (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα), ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και με σίγουρο χτύπημα σκόραρε για το 4-0. Ο Κούτρης πιστοποίησε την εξαιρετική βραδιά που είχε επιθετικά, όταν στην τελευταία φάση του αγώνα σέρβιρε στον Σουντανί που σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τα 'ερυθρόλευκα', διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 στο Φάληρο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Τότεναμ σκόραρε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο με την Κρίσταλ Πάλας και έκανε συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο μέρος, ενόψει της επίσκεψης της στο 'Γ. Καραϊσκάκης' για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ο Ολυμπιακός ακολούθησε την αντίστροφη διαδικασία, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Βόλο και πλέον ετοιμάζεται για ένα παιχνίδι πολύ υψηλών απαιτήσεων κόντρα στην περσινή φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League και ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK