Ολυμπιακός Βόλου - Ξάνθη 1-2 (VIDEO)

Καθυστέρηση στη σέντρα και των δύο ημιχρόνων, διακοπές, ένταση, αποβολή, ανακοινώσεις... Τα "καλά" του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έλειψαν ούτε από το μπαράζ του "Κλεάνθης Βικελίδης". Η Ξάνθη των 10 παικτών, πάντως, επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου και εξασφάλισε τη συμμετοχή στη Super League για 26η συνεχόμενη σεζόν.

Ολυμπιακός Βόλου - Ξάνθη 1-2 (VIDEO)

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Το ματς άρχισε μετά από 23 λεπτά καθυστέρηση, ενώ στο 3ο λεπτό διεκόπη επειδή ένα αντικείμενο βρήκε στην πλάτη το βοηθό Χρήστο Ακρίβο. Όπως ήταν φυσικό, οι δύο διεκδικητές του τελευταίου εισιτηρίου της Super League 2014-15 καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να βρουν ρυθμό.

Έπειτα από ένα μοιρασμένο 25λεπτο, όπου η Ξάνθη απείλησε με τον Καρίμ Σολτάνι, ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε μέτρα και αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή με τον Αλέξανδρο Νικολιά, πήρε το προβάδισμα στο 34ο λεπτό με ένα τρομερό σουτ του Μάριο Γκούρμα.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, πάντως, η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά αναθάρρησε, είχε δοκάρι με τον κορυφαίο Κάρλος Κάλβο στο 42' και στην τελευταία φάση ευτύχησε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Δημήτρη Γούτα (βρισκόταν σε θέση οφσάιντ).

Η έναρξη του δευτέρου μέρους ήταν "καρμπόν" με εκείνη του πρώτου, αφενός επειδή άρχισε με καθυστέρηση και αφετέρου γιατί στο 3ο λεπτό του υπήρξε νέα διακοπή. Οι Πέτρος Μάνταλος και Θοδωρής Βασιλακάκης απώθησαν τον Αλέξη Ζέρη και ο Τάσος Σιδηρόπουλος απέβαλε το μελλοντικό άσο της ΑΕΚ.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να κυριαρχήσει, ενώ η Ξάνθη με ένα υποτυπώδες 4-2-3 τον κράτησε μακριά από τα καρέ της και απειλήθηκε σε μόλις δύο περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου, αφού "κοίμισε" τον αντίπαλο με το συντηρητικό παιχνίδι της, χτύπησε σαν "κόμπρα" (μετά από σέντρα ακριβείας του Κάλβο και κεφαλιά του Αντώνη Ράνου που είχε περάσει ως αλλαγή), διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 82ο λεπτό. Ο Δημήτρης Κυριακίδης έκανε την απόκρουση του αγώνα στις καθυστερήσεις και σφράγισε τη νίκη παραμονής για τον ακριτικό σύλλογο.

MVP

Ο Κάρλος Κάλβο. Δεν σκόραρε στο 42ο λεπτό ελέω δοκαριού, αλλά έβγαλε τις ασίστ των δύο γκολ της Ξάνθης.

Αδύναμος κρίκος

Ο Θανάσης Πινδώνης. Δέχθηκε έντονες παρατηρήσεις από τον Νίκο Παντέλη επειδή δεν ήταν αρκετά ομαδικός, ενώ οι δύο από τις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε ήταν απελπιστικές. Αν μη τι άλλο όφειλε να ενισχύσει την ομάδα του στο χώρο του κέντρου μετά την αποβολή του Μάνταλου.

Σχόλιο

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Ξάνθη, η οποία εκμεταλλεύθηκε την 25ετή εμπειρία της στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας για να παραμείνει σε αυτή παρά το αριθμητικό μειονέκτημα για σχεδόν ένα ημίχρονο. Το "χάπι εντ", βέβαια, επήλθε χάρη στην εκπληκτική παρουσία του Κάλβο. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η αυλαία του ελληνικού ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2013-14 έπεσε με το χειρότερο τρόπο. Είκοσι τρία λεπτά (και ποιος ξέρει πόσα ακόμα πριν από τη σέντρα) χρειάστηκαν οι αρμόδιοι φορείς για να αποφασίσουν σε ποιον πάγκο θα καθίσουν τα μέλη των δύο ομάδων... Πολλά συγχαρητήρια αξίζει, τέλος, η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου που δημιούργησε εκπληκτική ατμόσφαιρα. Εξαιρούνται όσοι φώναξαν αντεθνικά συνθήματα στο φινάλε και όσοι πέταξαν αντικείμενα στον πάγκο της ακριτικής ομάδας.

Ολυμπιακός Βόλου (Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (86' Κατσίκης), Μόνχε (86' Ιωάννου), Νικολιάς (77' Μπρέσκα), Γκούρμα.

Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (94' Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54' Ράνος), Παΐτο (90' Βάλλας), Σολτάνι.

Διαβάστε ακόμη:

Με εκπληκτικό γκολ του Γκούρμα το 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου (VIDEO)

Δοκάρι για την Ξάνθη από τον Κάλβο (VIDEO)

Ο Γούτας το 1-1 για την Ξάνθη (VIDEO)

ΠΑΕ (στο ημίχρονο): "Να παραιτηθεί ο Σαρρής"

Κόκκινη στον Μάνταλο, με 10 η Ξάνθη

Ο Ράνος το 2-1 για την Ξάνθη

Η σωτήρια επέμβαση του Κυριακίδη (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK