Ομόνοια-Ολυμπιακός: Για ρεβάνς πήγε, με +30 εκατ. ευρώ γύρισε

Ο Ολυμπιακός πήγε για ρεβάνς στην Κύπρο με αντίπαλο την Ομόνοια και επέστρεψε με τα πιο εύκολα κερδισμένα 30 εκατ. ευρώ της ευρωπαϊκής ιστορίας του. Οι 'ερυθρόλευκοι' ελάχιστα ανησύχησαν στο ΓΣΠ, απώλεσαν σωρεία ευκαιριών αλλά το 2-0 της πρώτης αναμέτρησης ήταν το συνολικό σκορ και αρκετό για την είσοδο στους ομίλους του Champions Leagie 2020-2021.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν με τον φακό στην αναμνηστική φωτογραφία τους για την είσοδο στους ομίλους του Champions League 2020-2021. Οι 'ερυθρόλευκοι' έμειναν στο 0-0 με την Ομόνοια στη ρεβάνς του ΓΣΠ και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-0 στο Φάληρο, πανηγύρισαν την πρόκριση.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν με τον φακό στην αναμνηστική φωτογραφία τους για την είσοδο στους ομίλους του Champions League 2020-2021. Οι 'ερυθρόλευκοι' έμειναν στο 0-0 με την Ομόνοια στη ρεβάνς του ΓΣΠ και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-0 στο Φάληρο, πανηγύρισαν την πρόκριση. LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Είναι από εκείνα τα ματς που η κύρια απειλή πηγάζει μέσα από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζεις. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Κύπρο για τη ρεβάνς με την Ομόνοια, κουβαλώντας στις αποσκευές του το υπέρ του 2-0 από την αναμέτρηση του Φαλήρου. Σε συνδυασμό με την εμπειρία των προκριματικών και την διαφορά ποιότητας στα ρόστερ, οι Πειραιώτες φυσιολογικά θεωρούνταν φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Όφειλαν ωστόσο όλα αυτά να μεταφραστούν αναλόγως στο χορτάρι του ΓΣΠ.

Η Ομόνοια ήταν αυτή που είχε την ανάγκη να ρισκάρει. Το ερώτημα ήταν αν μπορούσε και σε τι βαθμό. Η συντηρητική της προσέγγιση στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης την είχε φτάσει ως τα playoffs, τώρα όμως αυτή δεν έφτανε για την ανατροπή. Ο Χένινγκ Μπεργκ έπρεπε να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα επιτεθεί, θα βρει συνεργασίες και φάσεις για γκολ με συνέπεια στην αντίπαλη περιοχή. Η Ομόνοια ξεκίνησε την αναμέτρηση με διάθεση να πιέσει ψηλά, ελπίζοντας σε λάθος της άμυνας των Πειραιωτών. Επιχείρησε να δημιουργήσει κυρίως από δεξιά, κέρδισε στημένα, αλλά από ουσιαστική απειλή... δεν. Ο Λούφτνερ δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά με το κεφάλι στο 11', ενώ ο Μποτεάκ έπεσε θύμα των Μπα - Σεμέδο, καθώς αμφότεροι είχαν από μια εξαιρετική επέμβαση σε ισάριθμες προσπάθειες του να εκτελέσει υπό ιδανικές προϋποθέσεις εντός περιοχής.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή μπάλας, με τον Πέδρο Μαρτίνς να προτιμά το 4-3-3 που θα του έδινε έλεγχο των χώρων στη μεσαία γραμμή και ηρεμία. Ο Ελ Αραμπί στο 5' βρέθηκε σε θέση βολής ολομόναχος δεξιά στην περιοχή αλλά σημάδεψε πάνω στον Φαμπιάνο. Και στο 19' ήταν ο Ραντζέλοβιτς που αστόχησε από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Καμαρά. Το φάλτσο για τους 'ερυθρόλευκους' ήταν ότι μπέρδευαν την ψυχραιμία με την χαλαρότητα και χαράμισαν αρκετές επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις εξαιτίας της εκνευριστικής ασυνέπειας τους στην τελική πάσα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που λες και σημάδευαν τον αντίπαλο αντί για τον αμαρκάριστο συμπαίκτης τους. Καμαρά και Ραντζέλοβιτς... πρωταγωνίστησαν σε αυτό τον τομέα. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να 'σκοτώσει' την πρόκριση, δεν το έκανε, ωστόσο το 0-0 του ημιχρόνου τον έφερνε ούτως ή άλλως πολύ κοντά στον στόχο του.  

Αν η Ομόνοια είχε μια φορά ανάγκη να ρισκάρει πριν τη σέντρα, μετά τα 'κουλούρια' του 45' η ανάγκη αυτή πολλαπλασιαζόταν. Η εικόνα ωστόσο του δεύτερου μέρους δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του, χωρίς να βιάζεται και δίχως να ψάχνει το εξεζητημένο. Η αλήθεια είναι πως δεν το χρειαζόταν. Οι γηπεδούχοι περίμεναν πλέον στο μισό γήπεδο, θέλοντας να παρασύρουν την άμυνα των Πειραιωτών σε ψηλά μέτρα και αν τους δοθεί η ευκαιρία να 'χτυπήσουν' σε κατάσταση ανισορροπίας. Δεν έπεφτε στη... φάκα ο Ολυμπιακός, που από την πλευρά του συνέχιζε πεισματικά να μην βάζει τη ρεβάνς για ύπνο, καθώς οι Ελ Αραμπί, Ραντζέλοβιτς και Καμαρά δεν τελείωναν με γκολ τις φάσεις που δημιουργούνταν μπροστά από τα καρέ του Φαμπιάνο.

Ο Μπεργκ έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο στο 70', ρίχνοντας στην μάχη τους Ασάντε, Κακουλή. Ο Μαρτίνς ακολούθησε με την είσοδο του Μασούρα αντί του Ραντζέλοβιτς. Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε και πολλά για να ανησυχεί. Σίγουρα θα ήθελε ένα γκολ, αλλά ούτε ο Μασούρας του έκανε τη χάρη, καθώς νικήθηκε από τον Φαμπιάνο σε κλασική ευκαιρία στο 82'.

Δεν άλλαξε τίποτα ως το τέλος της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός πήγε για ρεβάνς στο ΓΣΠ, δεν τη βρήκε και... αρκέστηκε στα +30 εκατ. ευρώ που κερδίζει μίνιμουμ μόνο για την πρόκριση τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. H αλήθεια είναι πως ίσως πρόκειται για τα πιο ξεκούραστα 30 εκατ. ευρώ της ευρωπαίκής του ιστορίας, αφού ακόμη και όταν κέρδιζε την απευθείας πρόκριση του στους ομίλους, περισσότερο δυσκολευόταν στο εγχώριο πρωτάθλημα...

Είναι η τρίτη σερί χρονιά που ο Πέδρο Μαρτίνς περνάει την ομάδα του από προκριματική φάση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πρώτα ήταν το Europa League και ακολούθησε δύο σερί σεζόν το Champions League.

Οι 'ερυθρόλευκοι' εξασφάλισαν την οικονομική τους άνεση και αναμένεται να προχωρήσουν σε μεταγραφικές προσθήκες, ενισχύοντας το ρόστερ τους, πριν πέσουν στα... βαθιά των ομίλων προς τα τέλη του Οκτώβρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK