Ομόνοια-ΠΑΟΚ: Έπεσε θύμα εκφοβισμού και αποκλείστηκε

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Ομόνοια στο ΓΣΠ με 2-1, πήρε μόλις έναν βαθμό στα δύο παιχνίδια του με την κυπριακή ομάδα και μοιραία αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων του Europa League. Το bullying των οπαδών της γηπεδούχου τελικά είχε αποτέλεσμα.

Απογοητευμένος ο Ζίβκοβιτς στο δεύτερο γκολ της Ομόνοιας. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 στο ΓΣΠ από την κυπριακή ομάδα και αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων του Europa League | 03/12/2020 (EUROKINISSI)
Απογοητευμένος ο Ζίβκοβιτς στο δεύτερο γκολ της Ομόνοιας. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 στο ΓΣΠ από την κυπριακή ομάδα και αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων του Europa League | 03/12/2020 EUROKINISSI SPORTS

Έκκρυθμο ήταν το κλίμα στην Ομόνοια πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η κακή εικόνα της κυπριακής ομάδας στο πρωτάθλημα είχε φέρει στο αμήν τους οπαδούς, που έστειλαν μηνύματα... εκφοβισμού πριν το ματς με τον 'Δικέφαλο' στο 'ΓΣΠ'. "Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την Ευρώπη, την Πέμπτη να μην κατεβείτε στο γήπεδο", ανέφεραν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους, ενώ στα social media εξέφραζαν την απογοήτευση τους και για τον Χένινγκ Μπεργκ. "Αν είχες αξιοπρέπεια θα έφευγες χθες, πάνε σπίτι σου, είσαι τυχερός που δεν έχει κόσμο το γήπεδο"...

Την ίδια στιγμή ο Νορβηγός τεχνικός δήλωνε πως "προτεραιότητα μας είναι το πρωτάθλημα. Θα κάνουμε και εμείς αλλαγές, αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο αγώνας της Δευτέρας είναι πιο σημαντικός. Στην αρχή η προτεραιότητα μας ήταν η Ευρώπη. Πλέον το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό και θα προχωρήσουμε σε αλλαγές".

Όπως γίνεται αντιληπτό το σκηνικό που απλωνόταν πριν την ευρωπαϊκή μάχη πρόκρισης, έμοιαζε ιδανικό για τον ΠΑΟΚ. Ο Πάμπλο Γκαρσία επέστρεΦε ως προπονητής στο γήπεδο όπου έκανε το ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής με την φανέλα του 'Δικεφάλου' και μάλιστα σε φιλικό με την Ομόνοια, το καλοκαίρι του 2008. Τώρα ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα του σε μια νίκη που θα την κρατούσε γερά στο κόλπο ενός εισιτηρίου για τους '32' του Europa League. Λόγω δυναμικής, ρόστερ και προσωπικοτητών, ο ΠΑΟΚ ήταν το απόλυτο φαβορί. Είχε μάλιστα πάρει και το μάθημα του στο 1-1 της Τούμπας με την κυπριακή ομάδα, που συνάμα αντιμετώπιζε εσωτερικά θέματα και η ψυχολογία της βρισκόταν στο ναδίρ.

Θα περίμενε κανείς το... bullying των οπαδών της Ομόνοιας να βάραινε τα πόδια των παικτών της. Αυτός που τελικά έπεσε θύμα του εκφοβισμού των φίλων της κυπριακής ομάδας ήταν ο ΠΑΟΚ. Τα μηνύματα ήρθαν από νωρίς, όταν μόλις στο 9' ο Κακουλλής εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων και την προσωρινή επέμβαση του Ζίβκοβιτς, πλασάροντας για το 1-0. Αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί των γηπεδούχων, που ζουν για να υπερασπίζονται το προβάδισμα τους σε ευρωπαϊκά ματς. Έτσι άλλωστε έφτασαν ως τα playoffs του Champions League, όπου τράκαραν πάνω στον Ολυμπιακό.

Η πίεση είχε γίνει κίνητρο και δημιουργικό άγχος για την Ομόνοια, που άφηνε τη μπάλα στον ΠΑΟΚ και απειλούσε με αντεπιθέσεις. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να συνέλθει από το αρχικό σοκ και ισοφάρισε με γκολ του Τζόλη, από ιδανική συνεργασία των Καντουρί - Ζίβκοβιτς, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 1-1. Ακόμη 45 λεπτά είχαν ο Γκαρσία με τους παίκτες του για να πάρουν αυτό που θέλουν, χωρίς να έχουν άλλα περιθώρια λάθους. Το πρώτο ωστόσο μοιάζει να το έκανε ο Ουρουγουανός τεχνικός, αφήνοντας τον Σβαμπ στα αποδυτήρια. Αν δεν υπάρχει θέμα τραυματισμού, μοιάζει εκτός λογικής η επιλογή να μείνει ο Αυστριακός μέσος εκτός αγώνα. Και αυτό γιατί σε παιχνίδι μισού γηπέδου, είναι αποδεδειγμένα ένας χαφ που προσφέρει πολύτιμες λύσεις στη δημιουργία.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία, πίεζε, κέρδιζε τα κόρνερ σαν καραμέλες, αλλά σε open play ζοριζόταν εξαιρετικά να δημιουργεί ανησυχία στον Φαμπιάνο. Η Ομόνοια προειδοποίησε στο 50', όταν Ζίβκοβιτς και δοκάρι δεν επέτρεψαν στους Σενέ και Τζιωνή να σκοράρουν. Όταν κι αν επιχειρούσαν οι παίκτες του 'Δικεφάλου' έβρισκε απάντηση από τους γηπεδούχους, που φύλαγαν το τελειωτικό χτύπημα για το τέλος. Ο Καντουρί γκρέμισε τον Λοΐζου εντός περιοχής, ο Γκόμεθ εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και το 2-1 του 84' δεν άλλαξε ως το τέλος. Σε συνδυασμό με το 0-1 στο Γρανάδα - Αϊντχόφεν, γράφτηκε ο επίλογος για τον ΠΑΟΚ στην φετινή ευρωπαϊκή του περιπέτεια.

Μπορεί ο 'Δικέφαλος'΄να μην ήταν φαβορί για την πρόκριση σε έναν όμιλο με τις Γρανάδα και Αϊντχόφεν, όμως το γεγονός πως ουσιαστικά αποκλείστηκε από την Ομόνοια (1 βαθμός σε 2 ματς), καθιστά αποτυχημένη την παρουσία του στη διοργάνωση...


News 24/7

24MEDIA NETWORK