"Όποιος δεν ξαναγίνει... killer μένει σπίτι του"

Η πιο σκληρή ομιλία επί θητείας του Ιταλού κόουτς, τα "καμπανάκια" για τη νοοτροπία ορισμένων παικτών και το... τσίτωμα για "απαντήσεις" στον "τελικό" της Λιέγης! Το Contra.gr "διαβάζει" πίσω απ' τις γραμμές το "ξέσπασμα" του Στραματσόνι για να μην χαθεί η... μπάλα.

"Όποιος δεν ξαναγίνει... killer μένει σπίτι του"

Στους 11 και κάτι μήνες που βρίσκεται στην άκρη του "πράσινου" πάγκου ο Αντρέα Στραματσόνι, ελάχιστες φορές... ξέφυγε κι έβαλε "φωνές" στους παίκτες του. Ναι, υπήρξαν περιπτώσεις που ανέβασε τα... ντεσιμπέλ, για να διορθώσει πράγματα στην τακτική ή να σημειώσει λάθη που έκαναν στα ματς, αλλά τα... γκάζια που έριξε στην προπόνηση της Τρίτης (18/10) δεν ήταν κι ότι πιο συνηθισμένο.

Ο Ιταλός τεχνικός κάλεσε τους παίκτες του στα αποδυτήρια πριν την προπόνηση κι ακολούθησε ομιλία... φωτιά, γεμάτη από "μηνύματα" προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Το "γιατί;" ακουμπάει πάνω στη (συνολική) νοοτροπία της ομάδας, η οποία με... κόπο "χτίζεται" κομμάτι-κομμάτι απ' τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού και ο ίδιος έκρινε ότι αρχίζει να μπαίνει σε... κίνδυνο, επειδή ενδεχομένως ορισμένοι (τους οποίους δεν κατονόμασε ο Ιταλός) "ψήλωσαν" μετά απ' το πολύ καλό ξεκίνημα της σεζόν.

ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κι αυτό ακριβώς ήθελε να προλάβει ο "Στράμα". Να μην... χαθεί η μπάλα, να μην περάσει έτσι απλά και "άβρεχτα" η ήττα-σοκ απ΄ την Ξάνθη και παράλληλα να... τσιτώσει τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του, για να δώσουν "απαντήσεις" μέσα στο γήπεδο, το βράδυ της Πέμπτης, στον τελικό με τη Σταντάρ στο "Μορίς Ντουφράσν" τις Λιέγης. Τι είπε ο Ιταλός; Ιδού τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας, που ακούστηκε σ' όλο το... "Γ. Καλαφάτης".

"Θέλω να πω κάποια πράγματα και θέλω να τα βάλετε όλοι πολύ καλά στο μυαλό σας! Ξέρουμε κι έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι γνωρίζουμε πως να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Και μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο σαν ομάδα. Αλλά ίσως κάποιοι από εσάς να νόμισαν από ένα σημείο και μετά ότι έγιναν… πρωταθλητές. Δεν είναι έτσι, αυτό είναι μεγάλο λάθος. Με την εικόνα που είχαμε κόντρα στην Ξάνθη δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Χωρίς προσπάθεια, χωρίς το 100% σε κάθε αγώνα δεν θα πετύχουμε τίποτα".

"ΘΕΛΩ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ"

Κι ακολούθησε ο δεύτερος κύκλος απ' τα "γκάζια" και τα "μηνύματα" του Ιταλού τεχνικού. " Είτε λοιπόν θα το καταλάβετε αυτό όσο είναι καιρός, είτε όσοι δεν το καταλάβουν, θα καθίσουν μαζί μου δίπλα στον πάγκο και μετά θα πάνε στην… κερκίδα. Και πρέπει να το καταλάβετε όλοι αυτό γρήγορα! Δεν είναι μόνο θέμα νίκης ή ήττας, είναι θέμα νοοτροπίας και πώς θέλω και πρέπει να είμαστε μέσα στο γήπεδο. Θέλω να βλέπω 11 πολεμιστές, όπως σας είδα στο ματς με την ΑΪΚ, την Μπρόντμπι, τη Θέλτα, τη Λιβαδειά, τα Γιάννινα. Θέλω να ξαναβγείτε στο γήπεδο το ίδιο πεινασμένοι, με νοοτροπία "killer", όπως είχαμε στο ξεκίνημα της σεζόν. Δεν θα ανεχτώ να δω άλλη φορά τον αντίπαλο να εμφανίζεται περισσότερο πεινασμένος από εμάς. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο. Περιμένω να δω την αντίδρασή σας ξεκινώντας στο ματς με τη Σταντάρ… Όποιος δεν το κάνει, ας μείνει καλύτερα σπίτι του…".

ΕΞΩΓΗΠΕΔΙΚΗ ΖΩΗ

Οι φωνές του "Στράμα" ακούμπησαν και το "ευαίσθητο" κομμάτι της εξωγηπεδικής ζωής ορισμένων παικτών του, καθώς υπήρξαν αρκετά κρούσματα το τελευταίο διάστημα, μολονότι το φως της δημοσιότητας είδαν ένα με δύο.

" Θέλω να είστε όλοι απόλυτοι επαγγελματίες σε όλα, στο 100%. Στις προπονήσεις, στα παιχνίδια, αλλά κι εκτός γηπέδου, στην καθημερινή σας ζωή. Θέλω να προσέχετε πολύ τη ζωή σας και να μη γίνονται πράγματα που εκθέτουν κι εσάς και την ομάδα. Σε αυτό δεν θα δείξω πλέον καμία ανοχή. Δεν πρόκειται να ανεχθώ από εδώ και πέρα το παραμικρό και οι ποινές θα είναι πολύ αυστηρές, όποιος κι αν είναι ο παίκτης που θα ξεφύγει…".



News 24/7

24MEDIA NETWORK