Οραμα

Ο Γιώργος Παράσχος οδηγεί την Χαλκηδόνα από επιτυχία σε επιτυχία και φιλοδοξεί να μπει στα ευρωπαϊκά σαλόνια με την νεοφώτιστη ομάδα. Ο Μακεδόνας τεχνικός που την Τετάρτη τιμήθηκε για την πρόσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το Σύνδεσμό Ελλήνων προπονητών μίλησε στο Contra.gr για την φετινή υπερποσπάθεια της ομάδας του για τους μελλοντικούς στόχους της ενώ θίγει και το θέμα της έλλειψης κόσμου από τα εντός έδρας παιχνίδια της Χαλκηδόνας.

Οραμα
Ο Γιώργος Παράσχος οδηγεί την Χαλκηδόνα από επιτυχία σε επιτυχία και φιλοδοξεί να μπει στα ευρωπαϊκά σαλόνια με την νεοφώτιστη ομάδα. Ο Μακεδόνας τεχνικός που την Τετάρτη τιμήθηκε για την πρόσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το Σύνδεσμο Ελλήνων προπονητών μίλησε στο contra.gr για την φετινή υπερποσπάθεια της ομάδας του για τους μελλοντικούς στόχους της Χαλκηδόνας ενώ θίγει και το θέμα της έλλειψης κόσμου από τα εντός έδρας παιχνίδια της Χαλκηδόνας.

Φαντάζομαι ότι η βράβευση από τους συναδέλφους σας είναι μία ξεχωριστή στιγμή, έτσι δεν είναι;

Αναμφισβήτητα ναι. Το να σε βραβεύουν οι συνάδελφοί σου που ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύεις, που ξέρουν το ήθος σου τόσα χρόνια στο χώρο είναι σημαντικό. Ηταν μία ανταμοιβή για μένα που κατά την διάρκεια της προπονητικής μου καριέρας φυλάω σαν κόρη οφθαλμού την αξιόπρέπεια μου και τις αρχές μου. Μπορώ να βλέπω τον κόσμο στα μάτια και είμαι περήφανος για αυτό. Για τις αρχές μου έχω κατά καιρούς συγκρουστεί με παράγοντες και έχω γίνει «κακός». Τώρα όμως με δικαίωσαν οι συνάδελφοί μου.

Ειλικρινά περιμένατε μία τόσο καλή πορεία από την ομάδα σας φέτος;

Kοιτάξτε, σίγουρα αν κάποιος έλεγε στις αρχές της χρονιάς ότι η Χαλκηδόνα 10 αγωνιστικές πριν από το φινάλε θα ήταν 6η στην βαθμολογία οι υπόλοιποι θα γελούσαν μαζί του. Μάλλον θα γελούσαμε και εμείς που ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας. Ο αρχικός μας στόχος ήταν να σωθούμε από το πρώτο γύρο αλλά να σας πω την αλήθεια και για αυτό δεν είμασταν σίγουροι. Πάντως η προσπάθειά μας στηρίχθηκε κατά βάση στην περσινή ομάδα με κάποιες μικρές αλλαγές. Ηταν απόφασή μας να μην αλλάξουμε πολλά πράγματα στην ομάδα και αυτό το τηρήσαμε και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Επενδύσαμε σε νέα παιδιά και κερδίσαμε από αυτό

Mετά από αυτήν την πορεία ποιοι θα πρέπει να είναι οι στόχοι της ομάδας την επόμενη περίοδο, μάλλον οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.

Aπό την στιγμή που φέτος πήγαμε τόσο καλά μάλλον θα πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη. Να κοιτάξουμε πιο ψηλά. Με προσεκτικές κινήσεις όπως ενηργήσαμε και το προηγούμενο καλοκαίρι θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα μας στις γραμμές που χρειάζεται. Πρέπει όμως να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για να έρθει περισσότερος κόσμος κοντά στην ομάδα. Ηταν ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος η έλλειψη κόσμου. Ο κύριος Σπανός έκανε πέρυσι κάποιες κινήσεις όπως ήταν η προσπάθεια συγχώνευσης με τον Εθνικό. Αυτού του είδους οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν.

Επηρέασε τους παίκτες σαςη έλλειψη κόσμου στα εντός έδρας ματς;

Ευτυχώς τα παιδιά δεν επηρεάστηκαν από αυτήν την κατάσταση. Πλέον αντιμετωπίζουν τα εντός έδρας παιχνίδια όπως και τα εκτός. Οι παίκτες μας έδειξαν ότι διαθέτουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα σε αυτόν το τομέα. Πρέπει να τονίσω όμως ότι είναι κρίμα να διεξάγονται αγώνες της Α’ Εθνικής μπροστά σε τόσο λίγο κόσμο. Αποκαρδιώνει τους παίκτες. Λένε ότι έχουμε ευνοϊκό πρόγραμμα επιεδή έχουμε αρκετά ματς στην έδρα μας. Δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα αυτό για μας. Γι αυτό υποσρτηρίζω ότι είναι ανάγκη να προσελκύσουμε κόσμο.

Το ενδεχόμενο να κερδίσετε την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχει αποπροσανατολίσει τους παίκτες σας;

Oχι σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει αποπροσανατολισμός. Καθοριστικά για μας θα είναι τα επόμενα τρία παιχνίδια με ΑΕΚ Ιωνικό και Ηρακλή. Αν πάρουμε 6-7 βαθμούς από αυτά τα ματς τότε θα έχουμε αρκετές ελπίδες για το ΟΥΕΦΑ.

Αν τελικώς τα κατάφερετε θα αλλάξει ο σχεδιασμός μας για την επόμενη χρονιά.

Σίγουρα οι απαιτήσεις θα αυξηθούν καθώς αυτόματα θα ανέβουμε επίπεδο. Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μία πιο γενναία ενίσχυση της ομάδας

Πάντως και η νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα σας βρεί στο πάγκο της Χαλκηδόνας.

Εκτός απρόοπτου ναι. Αφού και οι δύο πλευρές είναι ευχαριστημένες δεν βλέπω το λόγο να μην συνεχιστεί η συνεργασία μας. Θα συζητήσω βέβαια με τον πρόεδρο το καλοκαίρι για τις λεπτομέρειες.


H τελευταία προπόνηση της Χαλκηδόνας πριν από το ρεπό του Σαββατοκύριακου θα διεξαχθεί Θεού θέλοντος την Παρασκευή το πρωϊ. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές τότε οι παίκτες θα γυμναστούν σε κλειστό γήπεδο. Την Πέμπτη μπήκαν σε κανονικό πρόγραμμα οι Ντάγκας, Κοζανίδης και Κόρμπος ενώ ατομικό έκανε ο Γελαδάρης.

Το Σάββατο ο Αντρέας Ντρένοβα θα αναχωρήσει για την Αλβανία για να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα της χώρας του, όπως επίσης και ο Αλ Τζάχερ που θα μεταβεί στη Συρία για τη φιλική αναμέτρηση με το Μπαχρέιν. Την Δευτέρα ο Δημοσθένης Μανουσάκης θα ενταχθεί στην Ολυμπιακή ομάδα για τη φιλική αναμέτρηση με την αντίστοιχη της Ιταλίας που θα διεξαχθεί την Τρίτη ενώ ο Κώστας Ανδριόλας επίσης τη Δευτέρα θα ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων για το φιλικό αγώνα με τη αντίστοιχη της Βουλγαρίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK