Ορφανός: "Σωστή η ποινή κεκλεισμένων των θυρών"

Σκληρή, αλλά αποτελεσματική είναι κατά τον υφυπουργό Αθλητισμού η ποινή "κεκλεισμένων των θυρών".

Ορφανός: "Σωστή η ποινή κεκλεισμένων των θυρών"
Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, στο περιθώριο του 6ου Συνεδρίου «PRODEXPO 2005», σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πληροφορηθήκαμε ότι η ΕΠΑΕ πρόκειται να σας προτείνει την κατάργηση της ποινής κεκλεισμένων των θυρών και την επαναφορά αγώνων μακριά από την έδρα της γηπεδούχου ομάδας.

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Αυτό ίσχυε στο παρελθόν και είχε αποδειχθεί αναποτελεσματικό. Αντίθετα πιστεύουμε ότι, η σημερινή διαδικασία είναι μεν σκληρή, αλλά πολύ αποτελεσματική. Γι’ αυτό και συζητείται, γιατί πονάει αυτούς που τη δέχονται, τους οποίους εμείς θέλουμε συμμάχους στη μάχη κατά της βίας. Σε αυτή τη διαδικασία να πάρουν θέση, να συγκρουστούν αν χρειαστεί, να απομακρύνουν αυτούς, που προκαλούν επεισόδια. Υπάρχουν πολλοί καλοί φίλαθλοι, που περιμένουν να φύγουν αυτοί που προκαλούν βία, για να βρεθούν στις κερκίδες με τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: κ. Υπουργέ, βλέπουμε κάποιες περίεργες συμπεριφορές στο Πρωτάθλημα. Μετά το επεισόδιο που είχαμε στην ΕΠΑΕ, μαθαίνουμε ότι ο κ. Μάκης Ψωμιάδης μπαίνει στα αποδυτήρια, δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Τι γίνεται με αυτήν την υπόθεση, δεδομένου ότι ο κ. Ψωμιάδης δεν έχει πάρει άδεια από την Ε.Ε.Α.;

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Καταρχήν, αυτό δεν έχει να κάνει με τον επαγγελματικό Αθλητισμού. Συμπεριφορές όμως αυτής της μορφής, δε βοηθούν το ποδόσφαιρο και καταδικάζονται, όπου κι αν εμφανίζονται.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε θα μπουν οι ελληνικές ομάδες στο στοίχημα; Είστε αισιόδοξος για την 6η αγωνιστική; Δηλαδή πόσος χρόνος θα διαρκέσει από τη στιγμή της υπογραφής της Υπουργικής απόφασης, μέχρι να εφαρμοστεί;

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Εκείνο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι, υπηρεσιακά έγινε χθες το βράδυ η τελευταία επαφή και η διατύπωση της πρότασης, της οποίας βέβαια το περιεχόμενο γνωρίζετε, γιατί είχε αναγγελθεί επίσημα, πριν από 15 ημέρες, από τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και από εμένα. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε για την υπογραφή της απόφασης.

Τώρα, για το πότε ακριβώς θα μπουν οι ελληνικές ομάδες στο στοίχημα, δεν είναι θέμα που το χειριζόμαστε εμείς. Θα δώσουμε την Υπουργική απόφαση και από εκεί και πέρα η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Intralot θα προχωρήσουν τη διαδικασία. Πάντως ο χρόνος, που θα μεσολαβήσει είναι ελάχιστος. Νομίζω ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. από όσα γνωρίζω, είναι έτοιμη να προχωρήσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχει αλλάξει κάτι με τα ασυμβίβαστα;

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Αυτά που ξέρετε θα περιέχονται στην τελική μορφή των κανονισμών

News 24/7

24MEDIA NETWORK