Oρφανός: "Θέλουμε περισσότερη δημοκρατία"

Oρφανός: "Θέλουμε περισσότερη δημοκρατία"
Στο Λονδίνο βρέθηκε την Τετάρτη ο Υφυπουργος Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και συναντήθηκε με δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Υφυπουργός απάντησε και σε ερωτήσεις για το θέμα που προέκυψε με την ΕΠΟ και τη FIFA.

Η απάντηση του Γιώργου Ορφανού:

"Περιμένουμε να μας έρθει το επίσημο κείμενο της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, που πάρθηκε στο Μαρόκο. Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι, δεν επεμβαίνουμε, ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε στο μέλλον, ως Πολιτεία, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και τόνισε χαρακτηριστικά: Υποστηρίζουμε την αυτονομία λειτουργίας του, όμως θέλουμε περισσότερη Δημοκρατία, για 4.000 Ποδοσφαιρικά σωματεία, που υπάρχουν στη χώρα μας και τα οποία θέλουν να έχουν συμμετοχή στην εκλογή αυτών, που έχουν την εποπτεία της διοίκησης τους (ο νόμος που ψηφίστηκε πριν 12 μήνες).

Στο Λίβερπουλ, θέσαμε το ζήτημα, ποια είναι τα όρια ανάμεσα στην Εθνική νομοθεσία και στις Διεθνείς Ομοσπονδίες. Το ίδιο θέμα θέσαμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χώρες όπως η Ελλάδα, δίνουν δισεκατομμύρια για τον Αθλητισμό. Θέλουμε ισορροπία και αυτοσεβασμό. Μπορεί κανείς να είναι πάνω από το Νόμο; Προσπαθώ λοιπόν, να καταλάβω αν οι διεθνείς Ομοσπονδίες, μπορούν να αποφεύγουν την Εθνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Κάποια στιγμή, πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις γι’ αυτά. "



News 24/7

24MEDIA NETWORK