ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ορφανός:”Πέρασε η εποχή της ανοχής”

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, παραχώρησε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με θέμα τη βία στα γήπεδα.

default image

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, παραχώρησε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων,
με θέμα τη βία στα γήπεδα.

Ο κ Ορφανός τόνισε ότι η εποχή της ανοχής πέρασε και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το Νόμο. Επισήμανε, πώς έχει επίγνωση ότι αυτή η χώρα, στον τομέα αυτό, έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει στο εσωτερικό της αστυνομίας ειδικά τμήματα για τον έλεγχο της δράσης των χούλιγκαν, ειδικά κατά ομάδες. Και πρόσθεσε:

“Έτσι έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα, κυρίως για την αναγνώριση των ταραξιών. Προτιθέμεθα να γενικεύσουμε την αρχή του ατομικού ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την παρακολούθηση μέσω βίντεο των 22 κυριότερων γηπέδων της χώρας.

Χάρη στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθένας θα έχει τη θέση του μέσα στο γήπεδο. Θα γνωρίζουμε ποιος ήταν πού ήταν και πότε. Ο οπαδός δε θα αποτελεί πλέον μέρος της μάζας, δε θα είναι πια ανώνυμος.

Με τη σύμφωνη απόφαση της ελληνικής αρχής προστασίας δεδομένων, η Κυβέρνηση κατάφερε επίσης να μπορέσει να κάνει μια καταγραφή των ομίλων των οπαδών και των μελών τους και να δημιουργήσει ένα αρχείο «οπαδών υψηλού κινδύνου».

Τέλος, στο δικαστικό επίπεδο, οι αρχές πέρασαν πέρυσι το καλοκαίρι ένα νόμο που απαγορεύει την αναστολή των επιβεβλημένων ποινών σε ταραξίες, έχοντας περάσει την προηγούμενη χρονιά ένα κείμενο, που απαγόρευε στους χούλιγκαν να εξαγοράσουν την ποινή τους. Τέλος, πρέπει, να εκπαιδεύσουμε τους αστυνομικούς στην τήρηση της τάξης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK