Οργή Θύρας 13 κατά Αλαφούζου: "Ανάλαβε ευθύνες γι' αυτό το χάλι"

Με μια οργισμένη ανακοίνωση οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού ρίχνουν ευθύνες στον Γιάννη Αλαφούζο για την κατάσταση της ομάδας και κάνουν λόγο για "μαθητευόμενους προπονητές" και "μισθοφόρους παίκτες".

Οργή Θύρας 13 κατά Αλαφούζου: "Ανάλαβε ευθύνες γι' αυτό το χάλι"

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού η ήττα με 2-1 στην Κρήτη από τον ΟΦΗ.

Μία μόλις ημέρα μετά, η Θύρα 13 εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση στην οποία κατακεραυνώνει τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, τον οποίο και θεωρεί υπεύθυνο γι' αυτό το "χάλι" όπως αναφέρει. Επίσης, τονίζει ότι οι οργανωμένοι δεν θα βρεθούν στη Λεωφόρο στό το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Ποδοσφαιριστές

Απαθείς

Νοοτροπία

Απαράδεκτη

Θίασος

Ηττοπαθής

Νεοπαραγοντίσκοι

Ανίκανοι

Ιδιοκτήτης

Κατώτερος προσδοκιών

Ομάδα

Συνονθύλευμα

Αυτός είναι, δυστυχώς, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός που παρουσιάζεται στα μάτια μας, ειδικά το τελευταίο δίμηνο. Ένας Παναθηναϊκός που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που φαντάζονται και επιθυμούν τα εκατομμύρια των φίλων του. Ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός που νοσεί σε όλα τα επίπεδα. Η μεγαλύτερη, αν όχι αποκλειστική, ευθύνη για αυτό το χάλι ανήκει στον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο. Αυτός διοικεί, αυτός κυρίως φταίει για την κατρακύλα της ομάδας.

Έχεις ακούσει πολλά μπράβο, Γιάννη, για την απόφαση σου να βγεις μπροστά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή του Συλλόγου. Έχεις κάνει αποδεδειγμένα οικονομικές θυσίες για την επιστροφή στην κανονικότητα και την σταδιακή βελτίωση του έμψυχου δυναμικού. Απολάμβανες την υπομονή και την ανεκτικότητα του κόσμου, ώστε να μάθεις να λειτουργείς σε ένα περιβάλλον άγνωστο σε σένα. Έκανες θυσίες για να πολεμήσεις την παράγκα-μαφία που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο… Όλα αυτά, όμως, αναιρούνται από τον εσφαλμένο τρόπο που διοικείς τα δύο τελευταία χρόνια, όταν και κάναμε ξεκάθαρη την απαίτησή μας για επιστροφή στους τίτλους.

Τα λάθη στα οποία υποπίπτεις είναι τραγικά, επαναλαμβανόμενα και πολλές φορές, εμμονικά. Λάθη τα οποία δεν επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό να λειτουργεί σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Επιλογές συνεργατών άσχετων με το ποδόσφαιρο και ανίκανων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συλλόγου. Δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που περνάει και στο αγωνιστικό τμήμα, με αποτέλεσμα οι παίκτες και ο προπονητής να μην γνωρίζουν ουσιαστικά σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Να μην ξέρουν τι σημαίνει να χάνει ο Παναθηναϊκός!!! Παρατηρούμε μία ομάδα να μη λειτουργεί με ποδοσφαιρική λογική, εξ ου και η απέχθεια που προκαλεί στο φίλαθλο κόσμο της.

Βλέπουμε ένα τσούρμο καλομαθημένων παικτών, να μην μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο. Μία διοίκηση ανήμπορη να προσφέρει όραμα και ελπίδα στους φιλάθλους…

Σταμάτα πια, Γιάννη Αλαφούζο, να είσαι οικονομικός διαχειριστής της ΠΑΕ. Μπορείς να διαχειριστείς το μέγεθος του Παναθηναϊκού;;; Μπορείς να φέρεις την ομάδα εκεί που προστάζει η ιστορία, το μεγαλείο και ο κόσμος της;;;

Ήρθε η ώρα να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να πάρεις γενναίες αποφάσεις. Η επιδερμική αντιμετώπιση των προβλημάτων και το υπερβολικό χάιδεμα ομάδας και συνεργατών δεν οδηγεί πουθενά. Όσο επιτρέπεις να διοικούν τον Παναθηναϊκό άτομα που ενδιαφέρονται μόνο για τη θέση τους, το μισθό τους και την προσωπική τους προβολή, τόσο θα μικραίνει ο Σύλλογος. Δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό καμία Μπαλωμένου, κανένας Σωπήλης, κανένας Παναγιωτίδης.

Δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό, άτομα που εκμεταλλεύονται τη φιλία τους μαζί σου, και παρόλο που είναι αποδεδειγμένα ανίκανοι, παραμένουν στη θέση τους (αλήθεια, πόσες θλάσεις και υποτροπές πρέπει να πάθουν οι ποδοσφαιριστές, για να αντιληφθείς πως το ιατρικό τιμ απλά δεν κάνει. Για το Metropolitan μπορεί να είναι καλοί, για τον Παναθηναϊκό μας, όχι!!!). Δεν έχουν, επίσης, θέση στον Παναθηναϊκό μαθητευόμενοι προπονητές, μισθοφόροι παίκτες, και γενικά όσοι στερούνται ποδοσφαιρικό εγωισμό και νοοτροπία νικητή.

Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι είναι λιγόψυχοι στο γήπεδο, αλλά ξέρουν να ορθώνουν ανάστημα όταν πρόκειται για την τσέπη τους. Ξεφτιλισμένοι… Κανένας προπονητής δεν πρόκειται να στεριώσει, κανένας παίκτης δεν πρόκειται να διακριθεί, άμα δεν θωρακιστούν από ανθρώπους που να έχουν αντίληψη της Παναθηναϊκής πραγματικότητας, και βέβαια, να είναι γνώστες του αντικειμένου…. Γιάννη Αλαφούζο, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να επανέλθει στον πρωταθλητισμό, όσο αυτοί που τον περιστοιχίζουν δεν διέπονται από νοοτροπία πρωταθλητισμού.

Αν αγαπάς τον Παναθηναϊκό, Γιάννη Αλαφούζο, και πονάς τα λεφτά που έχεις επενδύσει τα χρόνια της ενασχόλησής σου, ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΧΘΕΣ!!! Ειδάλλως…"

Παράλληλα όπως σημειώνουν θα απέχουν από το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ "σαν ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης σε αυτά που συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική ομάδα".

24MEDIA NETWORK