Οριστικά και αμετάκλητα

Τελικά ο Εκι Γκονζάλες θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις του Παναθηναϊκού. Η έφεση που άσκησε η "πράσινη" ΠΑΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης της UEFA απορρίφθηκε και έτσι ο Αργεντινός μέσος δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του στα ματς με την Οσέρ. Στην Μπενφίκα προσπάθησε να στηριχθεί το "τριφύλλι". Με ελλείψεις στο Αίγιο για το ματς κυπέλλου με τον Πατραϊκό, στην αποστολή ο Κυργιάκος. Επιστολή-απάντηση του Β. Γκαγκάτση στον Α. Μήτσου

Οριστικά και αμετάκλητα
Αδοξο τέλος είχαν οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού για να δηλώσουν τον Εκι Γκονζάλες στις λίστες της UEFA για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Την Τρίτη, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέρριψε την έφεση των "πρασίνων" και έτσι ο Αργεντινός μέσος θα είναι στην διάθεση του Γιτζάκ Σουμ μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Θυμίζουμε πως ο Γκονζάλες υπέγραψε στον Παναθηναϊκό την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και η ελληνική ομάδα δεν πρόλαβε να τον δηλώσει στις λίστες της UEFA. Παρόλα αυτά, οι "πράσινοι" ήλπιζαν πως θα τα καταφέρουν αφού σε μία ανάλογη περίπτωση η Μπενφίκα δήλωσε κανονικά τον Αμερικανό τερματοφύλακα, Ζαν Θόρντον. Στην περίπτωση όμως των Λουζιτανών, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στηρίχτηκε στο γεγονός ότι οι Πορτογάλοι είχαν τραυματισμένους και τους δύο τους επαγγελματίες πορτιέρο.

Στα αγωνιστικά, η προετοιμασία για το ματς κυπέλλου με τον Πατραϊκό ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για το Αίγιο όπου θα διεξαχθεί το ματς. Ο Γιτζάκ Σουμ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με πολλές αλλαγές αφού στην Αθήνα έμειναν αρκετοί παίκτες. Εκτός αποστολής είναι ο Μπασινάς, ο Γκούμας και ο Νικοπολίδης προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες, οι τραυματίες, Κωνσταντίνου, Ολισαντέμπε, Σανμαρτεάν, ο τιμωρημένος Μινχ και οι Μάριτς, Τζόρβας, Οξύζογλου.
Αντίθετα, στην αποστολή είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος ο οποίος ενδέχεται να κάνει την επίσημη επανεμφάνιση του ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του (είχε παίξει και στο φιλικό με τον Απόλλωνα).
Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Βαζέχα, Βλάοβιτς, Βύντρα, Γήττας, Γκονζάλες, Επαλέ, Κυργιάκος, Κωνσταντινίδης, Κώτσιος, Μικαέλσεν, Μόρις, Ντεμπά, Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Σεϊταρίδης, Χαλκιάς, Κοτσώλης και Χένρικσεν.

*** Στην Εθνική Δανίας για το φιλικο εναντίον της Τουρκίας κλήθηκε ο Ρενέ Χένρικσεν. Το ματς θα γίνει στα Αδανα στις 18 Φεβρουαρίου


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αργύρη Μήτσου, απαντητική επιστολή στην αντίστοιχη που του είχε αποστείλει χθες ο κ. Μήτσου και με την οποία αναφερόταν σε θέματα διαιτησίας. Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Γκαγκάτσης απευθύνει στον κ. Μήτσου πρόσκληση για συνάντησή τους, παρουσία των μελών της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., την προσεχή Παρασκευή 13/02/2004. Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ελαβα την από 09.02.2004 επιστολή σας, με την οποία θέτετε σειρά θεμάτων που έχουν σχέση με τη λειτουργία της Κ.Ε.Δ./ Ε.Π.Ο. και εκτιμώ, παρά τις όποιες εντάσεις καταγράφονται σε αυτή, το ύφος και το ήθος της, που συνάδουν με την ιστορία και την προσφορά της ΠΑΕ της οποίας ηγείστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λυπούμαι που δεν μπορώ να πω το ίδιο για την ανακοίνωση που δημοσιοποιήσατε με καταχωρήσεις στον Τύπο και η οποία απέχει σημαντικά από το επίπεδο των σχέσεων που πρέπει να διέπουν την Ομοσπονδία και τις ΠΑΕ με ιστορία και προσφορά. Το περιεχόμενό της και κυρίως το ύφος της αδικούν πρωτίστως την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά για το καλό του αθλήματος και την πρόοδο της ελληνικής διαιτησίας. Μια πρόοδος που είναι κοινά διαπιστωμένη από όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα φορείς και την οποία έχουν καταγράψει επανειλημμένα τόσο τα Μ.Μ.Ε, όσο και οι φίλαθλοι.

Τέλος, παρά τις συγκεκριμένες ενστάσεις που ήδη ανέφερα, επειδή φρονώ πως τα θέματα που στην επιστολή σας θέτετε μπορούν να αποτελέσουν πεδίο συζήτησης μεταξύ της Ομοσπονδίας και της ΠΑΕ της οποίας ηγείστε, σας καλώ σε συνάντηση, παρουσία των μελών της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Με εκτίμηση

Βασίλης Γκαγκάτσης

Πρόεδρος Ε.Π.Ο.».

News 24/7

24MEDIA NETWORK