Οριστικά Μπεργκ… 2019

Στα γραφεία της ΠΑΕ ο Σουηδός, σφράγισε και με τις τυπικές υπογραφές την επέκταση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό κατά ένα χρόνο – Οι απολαβές του και τα δεδομένα της ρήτρας του. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Οριστικά Μπεργκ… 2019
berg ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέσα σ’ όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό μετά τις τελευταίες εμφανίσεις (με αποκορύφωμα την κυριακάτικη κόντρα στον Λεβαδειακό), αλλά και τις καθυστερήσεις στη μεταγραφική ενίσχυση, υπήρξε κι ένα πολύ καλό νέο για τους φίλους του «τριφυλλιού».

Ο Μάρκους Μπεργκ επικύρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/1) και τυπικά την επέκταση της συνεργασίας του με το «τριφύλλι» έως το 2019 και το όλο θέμα «σφραγίστηκε» με υπογραφές στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ. Η συμφωνία άλλωστε, είχε επικυρωθεί με ισχυρότατο προσύμφωνο τον Οκτώβριο, το οποίο μπορούσε να τεθεί σε ισχύ (με κανονικό συμβόλαιο), μόνο μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (αφού επρόκειτο για εντελώς νέο συμβόλαιο). Δύο μέρες πριν κλείσει λοιπόν το μεταγραφικό «παράθυρο», ο Παναθηναϊκός κράτησε κι επίσημα ως το ’19 τον «KingMarcus».

Ο Σουηδός επιθετικός πήγε στο «στρατηγείο» του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι, συνοδευόμενος απ’ τον μάνατζέρ του και αφού συζητήθηκαν κάποια διαδικαστικά (επικύρωση του γνησίου της υπογραφής σε αστυνομικό τμήμα κλπ), υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο το οποίο μπορεί να τον κρατήσει ως ηγέτη του «τριφυλλιού» έως τον Ιούνιο του 2019 (το προηγούμενο έληγε το 2018).

Οριστικά Μπεργκ… 2019
Berg_2019 460 INTIME SPORTS

Οι απολαβές του 30χρονου άσου έχουν αυξηθεί και πλέον, μαζί με τα μπόνους ο Μπεργκ μπορεί να φτάσει ετησίως έως και το 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ τέθηκε σε ισχύ πλέον –για πρώτη φορά- και ρήτρα (για τις επόμενες δύο καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους και μόνο για ομάδες του εξωτερικού), ύψους 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,5 εκατ. ευρώ τα «καρπώνεται» ο Παναθηναϊκός (το Αμβούργο έχει διατηρήσει το 35% των δικαιωμάτων του και η πλευρά του Μπεργκ παραχώρησε 2,5% απ’ το ποσοστό που είχε κρατήσει, πέφτοντας στο 10%).

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από ώρα σε ώρα απ’ την «πράσινη» ΠΑΕ, μαζί με τις φωτογραφίες των υπογραφών μια σύντομη δήλωση του Σουηδού επιθετικού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK