Οριστική αναβολή της πρεμιέρας και βλέπουμε…
Η συνάντηση της ισπανικής λίγκας με την ένωση ποδοσφαιριστών της χώρας δεν είχε αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος (και η 2η αγωνιστική), η οποία ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Οι δύο πλευρές τα είχαν πει και πριν από έξι ημέρες, αλλά δεν ήρθαν σε συμφωνία για το θέμα της υπογραφής της μεταξύ τους συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Το βασικό αίτημα των ποδοσφαιριστών είναι να εξασφαλίζουν τα δεδουλευμένα τους σε περίπτωση πτώχευσης ενός συλλόγου (σ.σ 7 σύλλογοι τελούν υπό καθεστώς πτώχευσης και συνολικά το χρέος ανέρχεται στα 58.000.000 ευρώ).
Επίσης θεωρούν ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους να παίρνουν περισσότερες ημέρες άδειας όταν έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.
“Δεν υπήρξε συμφωνία. Η ένωση παικτών εμμένει στην απόφαση της για απεργία. Θα ξανασυναντηθούμε την Παρασκευή και ει δυνατόν μέσα στο Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο πρόεδρος της λίγκας, Χοσέ Λουίς Αστιαθαράν.
Ο πρόεδρος της Σεβίλης, Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο, ήδη δήλωσε πως τα Χριστούγεννα είναι μία κατάλληλη περίοδο για να διεξαχθούν τα παιχνίδια της πρεμιέρας, ενώ την Παρασκευή θα αποφασιστεί αν θα έχουμε σέντρα στη δεύτερη κατηγορία. Σημειωτέον ότι για εκείνη την ημέρα έχει οριστεί να διεξαχθεί το Βιγιαρεάλ Β-Έρκουλες.