Οριστικό: Η Ρίβερ Πλέιτ θα αντιμετωπίσει στην Μπόκα Τζούνιορς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Το ποδοσφαιρικό σίριαλ των ημερών μας φαίνεται πως παίρνει τέλος. Ο επαναληπτικός του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ των Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς θα διεξαχθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους. Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο 'σπίτι' της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οριστικό: Η Ρίβερ Πλέιτ θα αντιμετωπίσει στην Μπόκα Τζούνιορς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Βασικό χαρακτηριστικό των σίριαλ είναι η προσπάθειά τους να μη βαρεθεί το κοινό σε καμία από τις πολλές στροφές της πλοκής τους. Αυτό συνέβη και με το Ρίβερ-Μπόκα, που όντως δεν θα κριθεί στα χαρτιά, αλλά στον αγωνιστικό χώρο.

Μέχρι χτες (σ.σ. 29/11), η Ντόχα και το Κατάρ έμοιαζαν να είναι το φαβορί για να φιλοξενήσουν τον επαναληπτικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, που αναβλήθηκε μετά τα εκτεταμένα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου (σ.σ. 24/11) στο Μπουένος Άιρες.

Τελικά, ο κύβος ερρίφθη και η ρεβάνς του 2-2 του πρώτου ματς θα διεξαχθεί επί ισπανικού εδάφους. Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 21:30 ώρα Ελλάδος.

Πριν διαβάσεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη μεγάλη ρεβάνς, να σημειωθεί ότι το ματς θα διεξαχθεί με οπαδούς και των δύο ομάδων, παρά τους λογικούς φόβους των αρχών της Αργεντινής που δεν επέτρεπαν οπαδούς των φιλοξενούμενων, σε κανένα από τα δύο σκέλη του τελικού.

Η CONMEBOL ανακοίνωσε ότι η Ρίβερ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 400.000 δολαρίων για τα επεισόδια που οδήγησαν στην αναβολή του δεύτερου τελικού, ενώ η Μπόκα συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν θέλει να διεξαχθεί το ματς, ζητώντας τον αποκλεισμό της Ρίβερ δια της δικαστικής οδού. Επιπλέον, έφεση θα ασκήσει και η Ρίβερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρίβερ που εκδόθηκε την Πέμπτη (σ.σ. 29/11), "η Ρίβερ Πλέιτ θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να αναιρέσει τις αποφάσεις της CONMEBOL σχετικά με την αλλαγή της έδρας της διεξαγωγής του δεύτερου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες 2018 και την οικονομική ζημία που αυτή συνεπάγεται".

Από την άλλη, ο αρχηγός της Μπόκα, Πάμπλο Πέρεζ, είχε υποστηρίξει ότι το ματς πρέπει να διεξαχθεί μακριά από το Μονουμεντάλ: "Δεν μπορώ να παίξω σε ένα γήπεδο που γνωρίζω ότι μπορεί να πεθάνω", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. "Τι θα γινόταν αν κερδίζαμε; Ποιος θα μας έβγαζε από εκεί;".

Ο νικητής του Κόπα Λιμπερταδόρες είναι πολύ πιθανό να βρει στο δρόμο του τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαχθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα μέσα Δεκεμβρίου.

(κεντρική φωτογραφία: AP Images)

News 24/7

24MEDIA NETWORK