ΟΣΦΠ-Θρασύβουλος 2-1 (video)

Ένα εύστοχο πέναλτι του Γκαλέτι στις καθυστερήσεις γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την γκέλα με τον Θρασύβουλο. Ο Αργεντίνος διαμόρφωσε το 2-1 κόντρα στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη, η οποία πάλεψε μέχρι τέλους για τη μεγάλη έκπληξη. Οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί με πανέμορφο γκολ του Λέτο για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι με τον Χλωρό.

ΟΣΦΠ-Θρασύβουλος 2-1 (video)
Στο πνεύμα των εορτών φαίνεται πως ήταν ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και χρειάστηκε το εντυπωσιακό γκολ του Λέτο για να ξυπνήσουν τα πνεύματα στο Καραϊσκάκη.

Κάτι οι αλλαγές, κάτι η χαλαρότητα, η ομάδα του Βαλβέρδε δεν έδειχνε ορεξάτη και αποφασισμένη να αποδείξει ότι είναι το φαβορί. Στο 21’, όμως, ο Λέτο ξεκίνησε μια κούρσα πίσω από τη σέντρα, έφτασε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Πολλοί θα περίμεναν πως το γκολ αυτό θα αλλάξει την εικόνα του ματς και θα ανεβάσει μια ταχύτητα παραπάνω τους ερυθρόλευκους, ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν έτσι, αφού ο Θρασύβουλος έδειξε ότι δεν πήγε στον Πειραιά για να... βγάλει την υποχρέωση. Με ωραία κεφαλιά του Χλωρού στο 29ο λεπτό, έφερε το παιχνίδι στα ίσια και έδωσε ενδιαφέρον στο ματς.

Κάπου εκεί άρχισε η προσπάθεια του Ολυμπιακού να πάρει ξανά το προβάδισμα. Χαμένες ευκαιρίες, σωρεία επιθέσεων και άγχος συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου μέρους, με τον Πεκάνια να αναδεικνύεται MVP με τις σωτήριες επεμβάσεις του.

Στην επανάληψη, ο αγώνας κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Ολυμπιακό να μεταφέρει τη μπάλα στο μισό γήπεδο και να πιέζει για το δεύτερο γκολ. Είτε με κάθετες πάσες, είτε με σέντρες για αποδέκτη τον Κοβάσεβιτς, οι γηπεδούχοι έψαχναν εναγωνίως το τέρμα κόντρα σε μια ομάδα που με την πάροδο του χρόνου και με το 1-1 να παραμένει, απέκτησε το απαιτούμενο θράσος για να ελπίζει σε κάτι καλό.

Φάσεις και Γκολ:

14ο λεπτό: Ο Μπαριέντος βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
21ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Με μια εξαιρετική κούρσα πίσω από τη σέντρα, ο Λέτο έφτασε μέχρι την περιοχή του Θρασύβουλου και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0!
29ο λεπτό: Γκολ για τον Θρασύβουλο! Μετά απόεκτέλεση φάουλ, ο Χλωρός με κεφαλιά ισοφαρίζει 1-1!

35ο λεπτό: Ο Μπελούτσι βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάγια θέση έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Πεκάνια απέκρουσε με δυσκολία.
37ο λεπτό: Νέο σουτ, αυτή τη φορά από τον Ντουντού, ο Πεκάνια διώχνει.
42ο λεπτό: Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Μπελούτσι από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κοβάσεβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πεκάνια έδιωξε.
51ο λεπτό: Ο Μπράβο έκανε τη σέντρα και ο Οσκαρ έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Πεκάνια απέκρουσε.
71ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον Θρασύβουλο! Κεφαλιά του Καραμαλίκη στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας, αλλά ο Νικοπολίδης με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ!
74ο λεπτό: Κεφαλιά του Κοβάσεβιτς από καλή θέση, η μπάλα λίγο άουτ!
83ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Σουτ του Άντζα μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και πέρασε άουτ!
90ο λεπτό: Νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Πεκάνια σε κοντινό σουτ του Λέτο!
93ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Ντουντού κέρδισε πέναλτι και ο Γκαλέτι ευστοχεί για να γίνει το 2-1!
95ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία χαμένη για τον Θρασύβουλο, με τον Κόζλεϊ να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ!










Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο στην άμυνα, αλλά βγήκε και μπροστά και απείλησε τον Νικοπολίδη, με σημαντικότερη την ευκαιρία του Καραμαλίκη στο 71ο λεπτό και την εντυπωσιακή επέμβαση του γκολκίπερ των Πειραιωτών.

Τα λεπτά περνούσαν, η αγωνία κορυφωνόταν, ο Αντζας σημάδευε το δοκάρι με σουτ και όλα έδειχναν ότι οι ερυθρόλευκοι θα κλείσουν τη χρονιά με μια γκέλα κόντρα σε μια θεωρητικά κατώτεροι από αυτούς ομάδα.

Στις καθυστερήσεις, όμως, ο Ντουντού έδωσε τη λύση, κερδίζοντας πέναλτι και ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για την απόφαση του διαιτητή. Στο τρίτο λεπτό μετά τα 90 ο Γκαλέτι ανέλαβε την εκτέλεσή του και έστειλε τους φιλάθλους για καλά Χριστούγεννα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Με τόσες εναλλαγές στις φάσεις πολλά θα ήταν τα σημεία-κλειδιά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι και να φτάσει σε μια άνετη νίκη, αλλά και οι φιλοξενούμενοι ακούμπησαν την έκπληξη όσες φορές βγήκαν μπροστά, απειλώντας τους ερυθρόλευκους με ήττα. Οσο το αποτέλεσμα έμενε στο 1-1 όλα ήταν ανοιχτά, αλλά η λύση δόθηκε από τον Λουτσιάνο Γκαλέτι.

MVP:

Ο Πέτερσον Πεκάνια ήταν ο παίκτης που σταματούσε κάθε επιθετική προσπάθεια. Με εξαιρετικές επεμβάσεις κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας για τον Θρασύβουλο, αλλά προδόθηκε από την άσπρη βούλα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Θα επιλέξουμε τον διαιτητή όχι γιατί θέλουμε να μπούμε στη συζήτηση αν ήταν πέναλτι ή όχι αυτό που κέρδισε ο Ντουντού, αλλά γιατί κατάφερε σε ένα ομολογουμένως καλό παιχνίδι με φάσεις, γκολ και αγωνία να αφήσει το μελανό σημάδι του.


Διαιτητής: Γ.Καστανίδης
Βοηθοί: Λ.Βασιλειάδης, Α.Θανασακούδης


News 24/7

24MEDIA NETWORK