Όταν η Λίβερπουλ έσπρωξε τον 30χρονο Ερνάν Κρέσπο στη σύνταξη

Ο Ερνάν Κρέσπο δεν δίστασε να αποκαλύψει πως έφτασε μια ανάσα από την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του, με... υπαιτιότητα της Λίβερπουλ.

Ο Ερνάν Κρέσπο με εκπληκτικό τσίμπημα της μπάλας νικάει τον Γέρζι Ντούντεκ και πετυχαίνει στο 44' το τρίτο γκολ της Μίλαν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Η Λίβερπουλ ισοφάρισε σε 3-3 και κατέκτησε το Champions League της σεζόν 2004-05 στην διαδικασία των πέναλτι. (AP Photo/Thomas Kienzle)
Ο Ερνάν Κρέσπο με εκπληκτικό τσίμπημα της μπάλας νικάει τον Γέρζι Ντούντεκ και πετυχαίνει στο 44' το τρίτο γκολ της Μίλαν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Η Λίβερπουλ ισοφάρισε σε 3-3 και κατέκτησε το Champions League της σεζόν 2004-05 στην διαδικασία των πέναλτι. AP PHOTO/THOMAS KIENZLE

Ο τελικός του Champions League που διεξήχθη το 2005 στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί ένα από τα διασημότερα ματς στην ιστορία του ποδοσφαίρου, εξαιτίας φυσικά της συγκλονιστικής του εξέλιξης. Η Μίλαν των Μαλντίνι, Πίρλο, Ζέεντορφ, Κακά, Καφού, Σεβτσένκο και Κρέσπο μετέτρεπε σε περίπατο την αναμέτρηση, όταν μετά τα πρώτα 45 λεπτά προηγήθηκε με 3-0 χάρη σε ένα γκολ του Μαλντίνι (1') και δύο του Κρέσπο (39', 44').

Μετά ακολούθησαν ίσως τα συναρπαστικότερα 7 λεπτά στην ιστορία της αναμέτρησης, όταν οι Τζέραντ, Σμίτσερ και Αλόνσο σκόραραν ένα γκολ έκαστος για την Λίβερπουλ από το 54' ως το 60', ισοφαρίζοντας τον τελικό σε 3-3! Το τρόπαιο κρίθηκε εντέλει στα πέναλτι και υπέρ των 'κόκκινων', που επικράτησαν με 3-2 στην διαδικασία και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Αυτό που δεν γνώριζαν πολλοί μέχρι σήμερα, ήταν πως αυτό το ματς στάθηκε αφορμή για να φτάσει ένα βήμα πριν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο ο Ερνάν Κρέσπο. Ο θρυλικός Αργεντίνος στράικερ σε συνέντευξη του στην Daily Mail αποκάλυψε αυτή την πτυχή της καριέρας του.

"Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτό που συνέβη. Ήταν απλά ποδόσφαιρο... Ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος. Για αυτό όμως αγαπάμε το ποδόσφαιρο, επειδή δεν είναι μαθηματικά. Ο πόνος επιβλήθηκε της λογικής. Κάποια πράγματα που ήταν γραπτό να συμβούν, συνέβησαν. Δεν ήταν κάτι που θα μπορούσες να ελέγξεις. Έκανα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ζωής μου και δεν ήταν αρκετό. Ήταν τεράστιο χτύπημα στον εγωισμό μου. Εκείνη τη στιγμή είπα ότι θέλω να σταματήσω. Δεν ήθελα να συνεχίσω να παίζω άλλο", υποστήριξε ο Κρέσπο κάνοντας γνωστό τον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχε εκείνη η νύχτα στην καθημερινότητα του.

Ωστόσο ο Αργεντίνος στράικερ με την βοήθεια των δικών του ανθρώπων κατάφερε να ξεπεράσει τις αρνητικές σκέψεις και να συνεχίσει για λίγα χρόνια ακόμη.

"Πάντοτε ήθελα να μπω στα ποδοσφαιρικά βιβλία. Να κάνω κάτι που θα με θυμάται ο κόσμος. Ε λοιπόν, η Κωνσταντινούπολη είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που σε θυμούνται, αν και είχε αρνητική κατάληξη για μένα. Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος σκέψης για καταπιώ τέτοια απογοήτευση".

Ο Κρέσπο αγωνίστηκε σε Ρίβερ Πλέιτ, Πάρμα, Λάτσιο, Ίντερ, Τσέλσι, Μίλαν, Τζένοα και Πάρμα στην καριέρα του, η οποία εντέλει ολοκλήρωθηκε μετά από 19 χρόνια το 2012. Έκτοτε διετέλεσε τεχνικός της Πάρμα U-19, της Μόντενα, της Μπάνφιλντ και σήμερα ασκεί καθήκοντα προπονητή στην Ντιφένσα. Πρόθεση του είναι σύντομα να αναλάβει μια ευρωπαϊκή ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK