Όταν ο Αγγελος πίστεψε στον Σαλπιγγίδη
Οι πρώτες γεμάτες σεζόν του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, το διπλό στην Ριζούπολη επί του Ολυμπιακού και το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο έμπειρος τεχνικός.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θα συναντήσει τον Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά. Ο 61χρονος, πλέον, τεχνικός ήταν αυτός που πίστεψε στον διεθνή επιθετικό και τον έριξε για πρώτη φορά στα βαθιά με την φανέλα του “Δικεφάλου” την σεζόν 2002/03, όταν ο “Σάλπι” σε 23 συμμετοχές σημείωσε έξι γκολ.
Η εμπιστοσύνη του Άγγελου στο πρόσωπο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη επιβεβαιώθηκε και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπου ο 33χρονος, πλέον, στράικερ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά κλείνοντας εντυπωσιακά την σεζόν με 18 γκολ σε 38 συμμετοχές. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο είχε βγάλει ασπροπρόσωπο τον Αναστασιάδη και σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αυτό με τον Ολυμπιακό στην Ριζούπολη, όπου ο Σάλπι έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή και τη νίκη του “Δικεφάλου”.
Εκείνο το παιχνίδι διεξήχθη στις 11 Ιανουαρίου 2004. Ο Καστίγιο στο 67′ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Σαλπιγγίδης στο ακριβώς επόμενο λεπτό απάντησε γράφοντας το 1-1. Ο Σπάσιτς στο 87′ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του “Δικεφάλου” στο άντρο των “ερυθρολεύκων”, σημειώνοντας το τελικό 1-2.
Από εκεί και πέρα όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Την σεζόν 2004-05 ακόμη και χωρίς τον Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης έγραψε 36 συμμετοχές και 17 γκολ και, πλέον, πατούσε γερά στα πόδια του. Ο Αναστασιάδης επέστρεψε φέτος στον ΠΑΟΚ σε μία δύσκολη στιγμή για τον Σάλπι, όπου η κόντρα του με μερίδα οπαδών έχει κορυφωθεί και μένει να φανεί αν ο Αγγελος θα καταφέρει με τον τρόπο του να ηρεμήσει τα πνεύματα και να λύσει το πρόβλημα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μην ζει μέσα σε εντάσεις.