Όταν ο δάσκαλος Κρόιφ αποθέωνε το μαθητή Βαλβέρδε

Ο Γιόχαν Κρόιφ είχε προβλέψει το μέλλον όταν μιλούσε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε το 2007 και την ενδεχόμενη συμφωνία του με Μπαρτσελόνα. Διαβάστε τα εγκωμιαστικά λόγια του Ολλανδού για τον "Τσινγκούρι" (VIDEO).

Όταν ο δάσκαλος Κρόιφ αποθέωνε το μαθητή Βαλβέρδε

Συμπλήρωσε 15 χρόνια προπονητικής καριέρας ως head coach αυτό το καλοκαίρι και εργάστηκε σε επτά διαφορετικές ομάδες, για να έρθει τελικά στα 53 του χρόνια η μεγάλη ευκαιρία και το κάλεσμα που έψαχνει αλλά και που εδικαιούτο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άφησε την Μπιλμπάο μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στη χώρα των Βάσκων και εδώ και λίγη ώρα αποτελεί επίσημα το διάδοχο του Λουίς Ενρίκε στην Μπαρτσελόνα (θα υπογράψει συμβόλαιο με τους Καταλανούς για 2+1 χρόνια), με τον διεθνή Τύπο να μιλάει ήδη με τα καλύτερα λόγια για την απόφαση της διοίκησης των "μπλαουγκράνα" να πορευτούν από εδώ και πέρα με τον "Τσινγκούρι".

Όταν ο δάσκαλος Κρόιφ αποθέωνε το μαθητή Βαλβέρδε

Υπήρχε μάλιστα και κάποιος που δικαιώθηκε πανηγυρικά έστω και μετά το θάνατό του για την ποδοσφαιρική εξέλιξη και την πρόοδο του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, με την καταλανική "Sport" να παρουσιάζει μέσα από την ιστοσελίδα της video με τον θρυλικό Γιόχαν Κρόιφ να εξυμνεί τον Βαλβέρδε, σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2007 στον τηλεοπτικό σταθμό "TV3".

"Κάνει εξαιρετική δουλειά. Είναι ευχαρίστηση να βλέπεις την Εσπανιόλ να αγωνίζεται. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχουν άτομα όπως ο Βαλβέρδε και ο Ράικαρντ όπου προσπαθούν πέρα από το αποτέλεσμα να κάνουν τον κόσμο να ευχαριστιέται επειδή έτσι είναι το ποδόσφαιρο", δήλωνε τότε ο Κρόιφ για τον Βαλβέρδε, την εποχή που τότε εργαζόταν στην έτερη ομάδα της Βαρκελώνης, την Εσπανιόλ.

Με πολύ καλά λόγια για τον Βαλβέρδε είχε μιλήσει μία ακόμα φορά δημόσια, το 2012, όταν είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Βαλένθια. "Είναι μεγάλη επιτυχία της Βαλένθια. Ως παίκτης ήταν πολύ έξυπνος και είχε πάντα διάθεση να μάθει. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και υποσχόμενους προπονητές του ισπανικού ποδοσφαίρου", δήλωσε τότε ο Ολλανδός που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2016.

Σημειώνεται πως Κρόιφ και Βαλβέρδε είχαν συνεργαστεί στα τέλη της δεκαετίας του '80, με τον πρώτο να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της "Μπάρσα" και να έχει παίκτη τον δεύτερο από το 1988 μέχρι το 1990.

News 24/7

24MEDIA NETWORK