Όταν ο Φέργκιουσον έπιασε κορόιδο τον Κίγκαν πενταπλασιάζοντας τον μισθό του Γκιλέσπι

Το 1995 ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήθελε τον Άντι Κόουλ στο 'Old Trafford'. Μέσα στα ανταλλάγματα ήταν ο 19χρονος τότε Κιθ Γκιλέσπι, που έπαιρνε 230 λίρες την εβδομάδα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος αποκάλυψε πώς ο Φέργκιουσον έπιασε 'κορόιδο' τον Κέβιν Κίγκαν και την διοίκηση της Νιούκαστλ, εξασφαλίζοντας του τον πενταπλασιασμό των αποδοχών του.

Ο Κιθ Γκιλέσπι με την φανέλα της Β. Ιρλανδίας επιχειρεί να αποφύγει τον Ντάνι Κόλινς, σε διεθνές φιλικό στο Windsor Park του Μπέλφαστ στις 6 Φεβρουαρίου του 2007. (AP Photo/Peter Morrison)
Ο Κιθ Γκιλέσπι με την φανέλα της Β. Ιρλανδίας επιχειρεί να αποφύγει τον Ντάνι Κόλινς, σε διεθνές φιλικό στο Windsor Park του Μπέλφαστ στις 6 Φεβρουαρίου του 2007. AP PHOTO/PETER MORRISON

Ο Κιθ Γκιλέσπι αποκάλυψε μια τρομερή ιστορία. Με πρωταγωνιστή τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον τρόπο που ο Σκωτσέζος τεχνικός του εξασφάλισε τον τετραπλασιασμό των αποδοχών του, ως μέρος μιας μεταγραφής που έστελνε τον Ιρλανδό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Νιούκαστλ μαζί με 7 εκατ. λίρες, προκειμένου ο Άντι Κόουλ να πραγματοποιήσει το ανίθετο δρομολόγιο.

Ο Γκιλέσπι έκανε το ντεμπούτο του στους 'κόκκινους διαβόλους' το 1993, υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ. Δύο χρόνια αργότερα, ο τότε τεχνικός της Γιουνάιτεντ έβαλε στο μάτι τον Κόουλ. Στα ανταλλάγματα πρότεινε τον 19χρονο Ιρλανδό μεσοεπιθετικό, που κοστολογούνταν με 1 εκατ. λίρες και κέρδιζε 230 λίρες εβδομαδιαίως. Όταν έφτασε η ώρα της διαπραγμάτευσης των προσωπικών όρων συμβολαίου ανάμεσα στον Γκιλέσπι και τη Νιούκαστλ, ο Φέργκιουσον ενήργησε ως ατζέντης.

"Φτάσαμε στο ξενοδοχείο, βρήκαμε ένα τηλέφωνο και πήραμε στο σπίτι. Απάντησε η μαμά μου, της εξήγησα την κατάσταση και έρχεται ο Σερ Άλεξ να πάρει το ακούστικο. 'Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορώ να προχωρήσω στη συμφωνία και να υποδυθώ τον μάνατζερ του;' Η μητέρα μου απάντησε πως ήταν χαρούμενη με αυτό.

Και θυμάμαι τον Φέργκιουσον να μου λέει: 'Όταν πάμε στη συνάντηση, μην πεις ούτε λέξη'. Έπαιρνα 230 λίρες την εβδομάδα και για την επόμενη σεζόν είχα συμφωνήσει στις 250 λίρες. Καθόμουν σε ένα μεγάλο στρογγυλό τραπέζι με τον Σερ Άλεξ, τον Κέβιν Κίγκαν (προπονητής της Νιούκαστλ), τον Φρέντι Σέφερντ (πρόεδρος της Νιούκαστλ) και τον Φρέντι Φλέτσερ, εκτελεστικό διευθυντή.

Είχα το κεφάλι μου κάτω και θυμάμαι τον Σερ Άλεξ να λέει: 'Λοιπόν, ο Κιθ αμείβεται με 600 λίρες την εβδομάδα και θέλουμε να τα διπλασιάσετε στις 1,200 λίρες. Σήκωσα το κεφάλι μου και επανέλαβε: '600 λίρες', και με κοίταξε σαν να έλεγε 'μην πεις λέξη'. Η Νιούκαστλ συμφώνησε αμέσως να μου δώσει τα λεφτά".

Κάπως έτσι ο Γκιλέσπι από τις 230 λίρες εβδομαδιαίο μισθό στην Γιουνάιτεντ, έφτασε να παίρνει τα πενταπλάσια στη Νιούκαστλ! Ο Ιρλανδός αγωνίστηκε 135 φορές με τη φανέλα της Νιούκαστλ, 100 με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, άλλες 90 με την Μπλάκμπερν, 59 στην Λόνγκφορντ, 45 στη Λέστερ, 33 με την Γκέντοραν, 6 με την Τσάρλτον. "Είχα μόνο δύο μάνατζερ στην καριέρα μου. Ο πρώτος προσπάθησε να με κλέψει όταν πήρα μεταγραφή στη Μπλάκμπερν (1998), έτσι άλλαξα εκπρόσωπο και τον κράτησα για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Γίναμε φίλοι", υποστήριξε ο Γκιλέσπι που σήμερα είναι ατζέντης ποδοσφαιριστών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK