Όταν ο Γκατούζο επιτέθηκε με πιρούνι στον Πίρλο

Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν άντεχε το σκληρό χιούμορ του Αντρέα Πίρλο και της κλίκας του, όταν ήταν παίκτης της Μίλαν. Στο τραπέζι του φαγητού πήρε εκδίκηση.

Ο Τζενάρο Γκατούζο πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μίλαν
Ο Τζενάρο Γκατούζο πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μίλαν AP PHOTO/ALBERTO PELLASCHIAR

O Ιβάν Τζενάρο Γκατούζο είχε πάντα τη φήμη του οξύθυμου παίκτη, την οποία -αφού προτάθηκε ακόμα και για Χρυσή Μπάλα- συνέχισε να συντηρεί ως προπονητής. Θα μπορούσε να είναι χαρακτήρας σε ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, ενδεχομένως το πρωτοπαλίκαρο μιας οικογένειας μαφιόζων που με τις ευλογιές του Πατέρα, ξεκινά το δικό του λουτρό αίματος, για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Όμως η πραγματικότητα της ζωής του, ξέφυγε λίγο από την παραπάνω μυθοπλασία και ευτύχησε να παίξει στη Μίλαν των Αντρέι Σεβτσένκο, Κακά, Πάολο Μαλντίνι, Φίλιπο Ιντζάγκι, Αλεσάντρο Νέστα και Αντρέα Πίρλο.

Η ομάδα που στο μεγαλύτερο μέρος των 00s 'ζωγράφιζε' στα γήπεδα της Ιταλίας, στα ενδότερα της βίωνε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, με τον Γκατούζο συχνά να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής, δεχόμενος πλάκες, που συχνά έφταναν στα όρια του σκληρού bullying. Ο Πίρλο, σε απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του με τίτλο 'I Think, Therefore I Play', περιέγραψε στιγμές από τη συμβίωση στο προπονητήριο του Μιλανέλο δίπλα στον Γκατούζο, τον παίκτη που λάτρευε να πειράζει, ακόμα κι όταν τον κυνηγούσε με πιρούνι (!).

"Ο Ρίνο (σ.σ. ψευδώνυμο του Γκατούζο) ήταν ο αγαπημένος στόχος μου, ίσως επειδή πάντα καθόταν στην κορυφή του τραπεζιού. Αυτό το λέω, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές προσπάθησε να με σκοτώσει με πιρούνι. Την ώρα του φαγητού στο Μιλανέλο, βρίσκαμε ένα σωρό ιδέες για να τον βασανίσουμε. Ας πούμε, υπήρχαν ένα σωρό φορές που όταν μιλούσε, χρησιμοποιούσε τα λάθος ρήματα. Ακόμα κι όταν τα έλεγε σωστά όμως, τον ρωτάγαμε για πλάκα 'είσαι σίγουρος πως αυτό λέγεται έτσι;' Η κλίκα ήταν πάντα συγκεκριμένη. Εγώ, ο Μάσιμο Αμπροσίνι, ο Νέστα, ο Ιντζάγκι, ο Κριστιάν Αμπιάτι και ο Μάσιμο Όντο. Εκείνος φούντωνε όταν του κάναμε πλάκα, γινόταν κατακόκκινος και από κάποια στιγμή και μετά, κρύβαμε τα αιχμηρά αντικείμενα γιατί στ' αλήθεια, κινδυνεύαμε. Ο Γκατούζο μπορούσε να αρπάξει ένα πιρούνι και να στο καρφώσει. Υπήρξαν και φορές που το πέτυχε. Κάποια παιδιά από την ομάδα έχασαν αγώνες από τις επιθέσεις του Ρίνο με πιρούνια, αν και στις επίσημες ανακοινώσεις του ο σύλλογος έλεγε ότι είχαν 'μυική κόπωση'".

"Υπήρχαν κι άλλες φορές, που ο Ρίνο πήγαινε στο δωμάτιο του και μετά ήθελε να βγει, για να μπει στην προπόνηση. Εμείς μαζευόμασταν και του κλείναμε την πόρτα με μαξιλάρια, καναπέδες, ότι είχαμε μπροστά μας. 'Αφήστε με να βγω, η προπόνηση αρχίζει σε λίγο', φώναζε έξαλλος. Τον αφήναμε να βγάλει μόνος του όλα τα εμπόδια και συνήθως δεν έμενε ξύλο όρθιο στο δωμάτιο του. Του φώναζα 'βγες μόνος σου Terrone! (σ.σ. υποτιμητική λέξη για τους κάτοικους της Νότιας Ιταλίας, σε ελεύθερη μετάφραση: ζητιάνος). Όμως, ακόμα και όταν θύμωνε, ο Γκατούζο ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά της ομάδας, πάντα μέσα στις παρέες μας. Μάλιστα, τον έχω δει να τρώει σαλιγκάρια λόγω ενός στοιχήματος! Θα μπορούσε άνετα να παίξει στον κινηματογράφο".

"Ι was one of those who were crazy about this game. I was wrong in the head" (Ιβάν Τζενάρο Γκατούζο)

Ο Τζον φαν'τ Σιπ και οι 4 'κομμένοι' διεθνείς βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Pod-όσφαιρο, ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ποιοι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να επιστρέψουν στην Εθνική;


News 24/7

24MEDIA NETWORK