Όταν ο Κρόιφ έβαζε την ΑΕΚ στη μεικτή κόσμου!

Πριν από 21 χρόνια ακριβώς, ο Μιχάλης Κασάπης είχε φορέσει τη φανέλα της μεικτής κόσμου μετά από πρόσκληση του Γιόχαν Κρόυφ σε ένα ματς που έγινε στο Καμπ Νου για φιλανθρωπικούς σκοπούς που ο άλλοτε αριστερός μπακ της ΑΕΚ δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Όταν ο Κρόιφ έβαζε την ΑΕΚ στη μεικτή κόσμου!

Όσο περνούν τα χρόνια της… ανομβρίας, οι ΑΕΚτζήδες αναπολούν και εξιδανικεύουν ακόμα περισσότερο τη «διαστημική» ομάδα της δεκαετίας του ’90. Ειδικά στα μέσα εκείνης της δεκαετίας η ΑΕΚ έπαιξε φανταστική μπάλα και ήταν μια… αυτοματοποιημένη ποδοσφαιρική μηχανή με παίκτες που ήταν κάτι παραπάνω από συμβατοί στα πλάνα του Μπάγεβιτς και αποτελούσαν αντικείμενο αναφοράς για τους ποδοσφαιρόφιλους της εποχής.

Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης, είναι ότι η ΑΕΚ είχε την καλύτερη ομάδα της σύγχρονης ιστορίας της τη σεζόν 1995-96, στην οποία έχασε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό αλλά κατέκτησε το Κύπελλο με μια διαδρομή στον θεσμό που περισσότερο έμοιαζε με επίδειξη δύναμης: Απέκλεισε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, έφτασε να παίζει ημιτελικό με τον Αθηναϊκό και… Τελικό με τον Απόλλωνα τον οποίο και σκόρπισε με σκορ-ρεκόρ 7-1.

Όταν ο Κρόιφ έβαζε την ΑΕΚ στη μεικτή κόσμου!

Βέβαια το συγκεκριμένο Κύπελλο δεν ήταν η μοναδική διάκριση της ΑΕΚ εκείνη την περίοδο. Για την ακρίβεια ήταν η μοναδική σε συλλογικό επίπεδο. Γιατί υπήρχε άλλη μια «κιτρινόμαυρη» διάκριση σε προσωπικό επίπεδο, την οποία… προκάλεσε ο Μιχάλης Κασάπης.

Όταν ο Κρόιφ έβαζε την ΑΕΚ στη μεικτή κόσμου!

Μια μέρα σαν σήμερα, στις 8 Νοεμβρίου 1995 δηλαδή, ο… προπονητής της μικτής κόσμου Γιόχαν Κρόιφ κάλεσε κάλεσε τον Μιχάλη Κασάπη σε ένα ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε στο Καμπ Νου της Βαρκελώνης. To γεγονός ότι είχε συμπεριληφθεί ο νεαρός, τότε, Κασάπης (που τότε μετρούσε 2,5 σεζόν στην ΑΕΚ) σε ένα… event στο οποίο έδωσε το «παρών» όλη η ποδοσφαιρική αφρόκρεμα του πλανήτη, αποτέλεσε ύψιστη τιμή τόσο για τον παίκτη, όσο και για την «Ένωση». Λόγω των δυσκολιών της εποχής με την τεχνολογία δεν υπάρχει αρκετό υλικό από τότε, όπως θα μπορούσε να συμβεί σήμερα με τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Όταν ο Κρόιφ έβαζε την ΑΕΚ στη μεικτή κόσμου!

Το Contra.gr θυμάται εκείνη τη διάκριση για την ΑΕΚ και τον Μιχάλη Κασάπη, με τη φανέλα που φόρεσε ο άλλοτε αριστερός μπακ της «Ένωσης», εκείνο το βράδυ στη Βαρκελώνη το οποίο δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Στη λίστα του Κρόιφ μέσω… Κόντρο

Ο Κασάπης μπήκε στη λίστα του Κρόιφ μέσω του Μέχο Κόντρο. Πρόκειται για τον Βόσνιο σέντερ φορ της Μπαρτσελόνα εκείνη την εποχή, ο οποίος το 1991 πέρασε από τη μεταγραφική ατζέντα της ΑΕΚ, μαζί με τον Βασίλη Δημητριάδη ο οποίος εν τέλει αποκτήθηκε. Ο Κοντρό είχε επικοινωνήσει με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον οποίο γνωρίζονταν αρκετά καλά και ο τότε τεχνικός της ΑΕΚ έστειλε τον Μιχάλη Κασάπη που ήταν το καλύτερο αριστερό μπακ στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK