Όταν ο Κρόιφ βρέθηκε μια "ανάσα" από τη Λέστερ

Ο Γιόχαν Κρόιφ έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (24/3) σε ηλικία 68 ετών και το Contra.gr θυμάται τη χρονιά που ο Ολλανδός είχε φτάσει μια "ανάσα" από τη μεταγραφή του στη Λέστερ.

Όταν ο Κρόιφ βρέθηκε μια "ανάσα" από τη Λέστερ

Η είδηση του θανάτου του Γιόχαν Κρόιφ την Πέμπτη (24/3) σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του συνδέθηκε με τον Αγιαξ στον οποίο έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου αλλά και με την Μπαρτσελόνα.

Μια ιστορία που είναι λιγότερο γνωστή είναι αυτή που συνδέει τον Ολλανδό με την Λέστερ. Το 1979 ο Κρόιφ είχε αφήσει την Βαρκελώνη για να παίξει στις ΗΠΑ, όπου έμεινε τις δύο επόμενες σεζόν. Ωστόσο, εκεί δεν βρήκε αυτό που αναζητούσε, με αποτέλεσμα να ψάχνεται για μεταγραφή.

Τον Ιανουάριο του 1981, η τωρινή πρωτοπόρος της Premier League, Λέστερ, βρισκόταν στην 22η θέση της βαθμολογίας και ήταν έτοιμη να υποβιβαστεί. Η διοίκηση της ομάδας έβλεπε στο πρόσωπο του Κρόιφ τη λύση για την παραμονή στην κατηγορία και εκείνος την ευκαιρία να παίξει ξανά ποδόσφαιρο σε τοπ επίπεδο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982.

Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν τρεις εβδομάδες. Τελικά, το deal δεν έγινε και ο Κρόιφ βρέθηκε στην Ισπανία, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Λεβάντε στη δεύτερη κατηγορία. Για την ιστορία, η Λέστερ τερμάτισε τελικά στην 21η θέση εκείνη τη χρονιά και υποβιβάστηκε, ενώ ο Κρόιφ έπαιξε μόλις 10 φορές με τη φανέλα της Λεβάντε προτού επιστρέψει στον Άγιαξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιόχαν Κρόιφ: Η απάντηση της Μπαρτσελόνα στη μεταγραφή Ντι Στέφανο

Γιόχαν Κρόιφ: Ο "Ιησούς" του ποδοσφαίρου

Οι σημαντικότερες ατάκες του Κρόιφ

Οι 11 στιγμές ποδοσφαιρικής ευφυίας του Κρόιφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK