Όταν ο Μήτρογλου "έφαγε" τη θέση του Χασάν στην... Μπενφίκα!

Ο Αχμέντ Χασάν είναι έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό και να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, κάτι που δεν έγινε στο... τσακ πριν από τρία χρόνια. Διαβάστε για τη μεταγραφή του Αιγύπτιου επιθετικού στην Μπενφίκα που χάλασε λόγω ιατρικών τεστ και που είχε ως συνέπεια να μετακομίσει στην Λισσαβώνα ο τότε "ερυθρόλευκος" Κώστας Μήτρογλου.

Όταν ο Μήτρογλου "έφαγε" τη θέση του Χασάν στην... Μπενφίκα!
EUROKINISSI

Η ζωή παίζει παράξενα παιχνίδια στους ανθρώπους και το ίδιο μπορούν φυσικά να επικαλεστούν και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με το επικείμενο νέο απόκτημα του Ολυμπιακού Αχμέντ Χασάν να έχει να "διηγηθεί" μία άκρως ενδιαφέρουσα μεταγραφική ιστορία προ τριετίας.

Τότε που τα βήματά του τον είχαν φέρει στο κατώφλι μίας πολύ σπουδαίας μεταγραφής εντός Πορτογαλίας, για να έρθει όμως "ναυάγιο" τη δωδεκάτη ώρα και να χρειαστεί να περιμένει τρία ολόκληρα καλοκαίρια για το μεγάλο άλμα μέσω... Ολυμπιακού.

Τι είχε όμως συμβεί; Η καριέρα του Αχμέντ Χασάν στην Ρίο Άβε παρουσίαζε ανοδική πορεία και τα νούμερά του αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Στην πρώτη του σεζόν μέτρησε 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (8 στο πρωτάθλημα) και μπορεί στη δεύτερη να είχε μία κάμψη με μόλις 6 γκολ (τα μισά στο πρωτάθλημα), ωστόσο στην τρίτη σεζόν έκανε το "μπαμ" με 15 γκολ (12 εξ αυτών στο πρωτάθλημα σε 22 συμμετοχές που τον έφεραν στην πέμπτη θέση του σχετικού πίνακα των σκόρερ).

ΠΡΩΤΑ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, ΜΕΤΑ ΜΠΕΝΦΙΚΑ...

Επίδοση μάλιστα που απέκτησε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από το γεγονός πως έχασε το τελευταίο δίμηνο της σεζόν λόγω τραυματισμού. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τα "μεγάλα μαγαζιά" της χώρας να στρέψουν την προσοχή προς το πρόσωπό του.

Και μπορεί η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας να αρνήθηκε να προσφέρει πάνω από 1.000.000 ευρώ, γεγονός που έκανε την Ρίο Άβε να απορρίψει ασυζητητί την πρότασή της, ωστόσο λίγο αργότερα εμφανίστηκε η Μπενφίκα που έκανε κίνηση για τον Αιγύπτιο στράικερ όπως και για τους συμπαίκτες του Έντερσον Μοράες (ο νυν της Μάντσεστερ Σίτι) και Ντιέγκο Λόπες.

Οι "αετοί της Λισσαβώνας" δέχτηκαν να πληρώσουν το 1.5000.000 ευρώ που αξίωνε η Ρίο Άβε και είχε συμφωνήσει με τον παίκτη από τον Μάιο του 2015, υπογράφοντας μάλιστα μαζί του προσύμφωνο για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας!

Η συνέχεια όμως ήταν απογοητευτική για τον παίκτη καθώς η ομάδα της Λισσαβώνας επικαλέστηκε πως υπήρχε πρόβλημα στις εξετάσεις (υποστήριξαν πως βρήκαν ενδείξεις για πιθανό πρόβλημα στην καρδιά) και έκανε πίσω για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

ΗΤΑΝ ΓΡΑΠΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο "ΜΗΤΡΟΓΚΟΛ"

Ο παίκτης υποβλήθηκε και σε δεύτερο γύρο εξετάσεων και η Ρίο Άβε αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπήρχε το παραμικρό, με τους ανθρώπους της Μπενφίκα να έχουν όμως πάρει την απόφασή τους και να μην ενεργοποιούν τη συμφωνία.

Τρεις μήνες αργότερα η Μπενφίκα βρήκε τον "πύργο" της για την επίθεση που έμοιαζε φυσιογνωμικά και από άποψη σωματοδομής με τον Χασάν, με τον Κώστα Μήτρογλου να αφήνει τον Ολυμπιακό και να μετακομίζει με τη μορφή δανεισμού στο "Λουζ" της Λισσαβώνας στις 6 Αυγούστου του 2015.

Μην νομίζετε βέβαια πως ο Χασάν "χάθηκε"... Είκοσι ημέρες μετά τη συμφωνία Ολυμπιακού-Μπενφίκα για τον "Μητρογκόλ", ο Αιγύπτιος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Μπράγκα και στα τρία χρόνια που ακολούθησαν απέδειξε στην Μπενφίκα πως έσφαλλε με την εκτίμηση για εκείνον (σκόραρε μάλιστα στην πρεμιέρα του περυσινού πρωταθλήματος εις βάρος της).

Πλέον, είναι μία ανάσα από το να υπογράψει στον Ολυμπιακό και να αποδείξει πως στα 25 του είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα εκτός Πορτογαλίας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK