Όταν ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον Φορναρόλι αντί του Γιαννιώτα

Με αφορμή την κουβέντα γύρω από τον Γιάννη Γιαννιώτα, θυμόμαστε το καλοκαίρι του 2012 που βρέθηκε κοντά στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν κατέληξε εκεί λόγω... Φορναρόλι.

Όταν ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον Φορναρόλι αντί του Γιαννιώτα

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που προκαλούν το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού, δεν αγωνίζονται στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες και προκαλούν το -εύλογο- ερώτημα ακριβώς για αυτό: "γιατί δεν αγωνίζονται στις μεγάλες ομάδες".

Ένας εξ αυτών είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος μετά την εμφάνισή του το προηγούμενο Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ, επανήλθε στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το γεγονός γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κάποιος εκ των υπόλοιπων πρωτοπόρων της βαθμολογίας (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) προτού καταλήξει στον Αστέρα Τρίπολης.

Το όνομα του Γιαννιώτα δεν είναι η μόνη φορά που ακούγεται για τους "μεγάλους". Για τον Παναθηναϊκό είχε ακουστεί εντόνως το 2012, εκείνο το καλοκαίρι που μαζί με τον Κατίδη είχαν προχωρήσει σε προσφυγή. Ο Κατίδης κατέληξε στην ΑΕΚ, ο Γιάννης Γιαννιώτας προτάθηκε στον Παναθηναϊκό του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Παναθηναϊκός προσέγγισε τον ποδοσφαιριστή, έδειξε ενδιαφέρον, ωστόσο ο Πορτογάλος προπονητής "έβαλε φρένο" στη μεταγραφή.

"Άπειρος, βραχύσωμος, δεν παίζει αριστερά!"

"Είναι άπειρος" , ήταν ένας από τους λόγους που ο Φερέιρα δεν έδωσε το "οκ" για να προχωρήσει η μεταγραφή. Ο τότε τεχνικός του τριφυλλιού θεωρούσε επίσης πως είναι βραχύσωμος και ότι είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν μπορούσε να παίξει αριστερά. Σε αυτό το σημείο οι συνεργάτες του Πορτογάλου του έδειξαν video από παιχνίδι της Εθνικής Νέων όπου είχε παίξει και στην αριστερή πλευρά. Ούτε τότε έπεισαν τον Φερέιρα, ο οποίος έριξε οριστικά τους τίτλους τέλους του θέματος.

Επέλεξε Φορναρόλι

Θέλετε συνέχεια; Εκεί είναι το ζουμί. Ο Φερέιρα προτίμησε αντί του Γιαννιώτα τον Μπρούνο Φορναρόλι. Τον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή που ήρθε με υποσχέσεις στον Παναθηναϊκό και έφυγε μετά από μόλις 17 συμμετοχές χωρίς να δείξει τίποτα το σπουδαίο.

Ο Γιαννιώτας; Εμεινε μέχρι το 2013 στον Αρη για να πάει στη συνέχεια στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Φορτούνα Ντίσελντορφ και να επιστρέψει τελικά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2014 για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. "Κάθε εμπόδιο για καλό", σχολίασε επί του θέματος πρόσφατα ο 21 ετών μέσος, προσκεκλημένος της εκπομπής SuperBALL.

News 24/7

24MEDIA NETWORK