Όταν ο Πατίτο Ροντρίγκες "ερχόταν" στον Ολυμπιακό...

Μια ωραία μεταγραφική ιστορία ήρθε στο… θολωμένο μου μυαλό (σ.σ. λόγω μιας επίμονης ίωσης) τις τελευταίες ώρες με αφορμή τα ρεπορτάζ που θέλουν τον ΠΑΟΚ να πολιορκεί τον Πατίτο Ροντρίγκες. Ήταν καλοκαίρι, Ιούλιος συγκεκριμένα του 2012, όταν ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί μια ανάσα από τον Αργεντινό άσο, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε.

Όταν ο Πατίτο Ροντρίγκες "ερχόταν" στον Ολυμπιακό...

Όσοι έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται ασφαλώς ότι ο σύλλογος της Αργεντινής χρωστούσε και ενδεχομένως να χρωστάει ακόμη χρήματα στον Ολυμπιακό από τη μεταγραφή του Λιονέλ Νούνιες. Το ποσό κυμαινόταν με τα δεδομένα εκείνης της εποχής γύρω στο ένα εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή κοντά στις 800 χιλιάδες ευρώ.

Καταμεσής της μεταγραφικής περιόδου, με την Ιντεπεντιέντε πνιγμένη στα χρέη και ανήμπορη να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις οφειλές της, με τη FIFA να έχει παρέμβει στην υπόθεση και να απειλεί με αφαίρεση βαθμών (σ.σ. όπως έγινε πριν από μερικές ημέρες με τον ΟΦΗ), η ομάδα της Λατινικής Αμερικής έστειλε λίστα με τα αστέρια της στον Πειραιά με την υποσημείωση: «Διαλέξτε όποιον θέλετε και από το συνολικό ποσό της μεταγραφής θα αφαιρέσουμε το χρέος».

Όταν ο Πατίτο Ροντρίγκες "ερχόταν" στον Ολυμπιακό...

Δεν ήταν δα και δύσκολο για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να ξεχωρίσουν μέσα στα προτεινόμενα ονόματα αυτού του Πατρίσιο Ροντρίγκες, περισσότερο γνωστού και ως Πατίτο. Ο 22χρονος τότε εξτρέμ κόστιζε γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ, οι «ερυθρόλευκοι» αφαίρεσαν το ποσό του χρέους και κάλυψαν τα υπόλοιπα, συμφώνησαν με την πλευρά του παίκτη και δη με τον πατέρα του που τον εκπροσωπούμε ως μάνατζερ κι όλα έμοιαζαν έτοιμα για να γίνει το deal. Ένα deal που είχε και δικαίως περίοπτη θέση στα πρωτοσέλιδα.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όμως, υπολόγισαν χωρίς τον αστάθμητο παράγοντα που προέκυψε από τη… Βραζιλία! Κι όμως! Ξαφνικά η Σάντος που παραχώρησε εκείνες τις ημέρες τον πολύ Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα, μπήκε σφήνα, πρόσφερε ολόκληρο το αντίτιμο που ζητούσε η Ιντεπεντιέντε σε μετρητό και έκανε δικό της τον Πατίτο, με τους Αργεντινούς να προτιμούν το… μαρούλι. Όσο για το χρέος; Ας πάει να… κουρεύεται ο Ολυμπιακός!

Όταν ο Πατίτο Ροντρίγκες "ερχόταν" στον Ολυμπιακό...

Κάπως έτσι έκλεισε εκείνη η μεταγραφική ιστορία, με τον Πατίτο Ροντρίγκες να γίνεται ένας από τους πρώτους Αργεντινούς παίκτες που μετακόμισαν με δόξα και τιμή στη «μισητή» -ποδοσφαιρικά- Βραζιλία και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους, αλλά να μένουν στα κρύα του λουτρού…

Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο Πατίτο δεν είχε την εξέλιξη που πολλοί περίμεναν. Μπορεί να παραμένει ένας αρτίστας της μπάλας και να έχει πολλά χρόνια μπροστά του, ωστόσο, η πορεία του παρέμεινε στάσιμη και πλέον ψάχνει το ταξίδι στην Ευρώπη για να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα έκανε ως σήμερα, έστω κι αν αποδείχθηκε ότι η φανέλα του Νεϊμάρ του έπεσε πολύ μεγάλη…

Όταν ο Πατίτο Ροντρίγκες "ερχόταν" στον Ολυμπιακό...

Διαβάστε ακόμη:

Οι καθυστερήσεις, η γκρίνια, ο Νέτο και ο Νοβαρέτι

Στο προσκήνιο για ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκες

News 24/7

24MEDIA NETWORK