Όταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος νόμιζε ότι ο Ολυμπιακός πέρασε τη Γιουβέντους

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος κάποτε πανηγύρισε το 1-1 του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους. Νόμιζε ότι η ομάδα του προκριθηκε...

Όταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος νόμιζε ότι ο Ολυμπιακός πέρασε τη Γιουβέντους
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

Ένας από τους πιο γνωστούς φίλους του Ολυμπιακού είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο ηθοποιός και παρουσιαστής που τα τελευταία 30 χρόνια βρίσκεται συνεχώς σε κάποιο κουμπί του τηλεκοντρόλ και σε κάποιο θεατρικό σανίδι. Στην απολαυστική συνέντευξή του στο ανανεωμένο Oneman.gr μίλησε -μεταξύ άλλων- και για την αθλητική υπόστασή του και κυρίως για τις φορές που έχει πανηγυρίσει για την αγαπημένη ομάδα του. Μία εξ αυτών, εντελώς άκυρη.

Ποιος σας έκανε Ολυμπιακό;

"Απ' τη γειτονιά έγινα. Ο πατέρας μου δεν ασχολούνταν. Εκεί που μεγάλωσα είχαμε μερικούς ΑΕΚτζήδες, έναν Εθνικό και όλοι οι άλλοι ήταν Ολυμπιακοί. Και κανέναν Παναθηναϊκό. Αυτό το βλέπεις; (σ.σ. μου δείχνει μια πολύ παλιά φανέλα του Ολυμπιακού που έχει σε κάδρο, γεμάτη υπογραφές) Είχα μαζέψει λεφτά για να πάρω μοτοσικλέτα και έρχεται μία κοπέλα και μου λέει 'πέθανε ο πατέρας μου, δεν έχω μία και πουλάω αυτήν τη φανέλα για 500.000 δραχμές'. Της λέω 'φέρ' την'. Και την αγόρασα. Ποια μηχανή τώρα. Κοίτα τις υπογραφές, έχει πάνω Πυλίδη, Γκαϊτατζή, Γιούτσο, Σιδέρη... Του '63 είναι. Έχει υπογραφή του Αγανιάν... Αυτός είχε ένα σουβλατζίδικο στην Κοκκινιά και πηγαίναμε απ' έξω και μυρίζαμε, γιατί δεν είχαμε λεφτά να πάρουμε να φάμε. Πηγαίναμε μπας και τον δούμε κιόλας, αλλά δεν τον είδαμε ποτέ".

Το παιχνίδι που σας έχει μείνει έντονα από όταν πηγαίνατε σχολείο.

"Θυμάμαι μας είχε κερδίσει η Προοδευτική 1-0. Και μετά στην Κοκκινιά ήταν ένας τρελαμένος παπάς, πολύ ωραίος τύπος, Προοδευτικάριος τρελός, και μας είχε κάνει κηδεία κανονική. Είχε πάρει ένα φέρετρο, είχε κολλήσει και κηδειόσημα έξω απ’ τα σπίτια μας 'τον λατρευτό μας κηδεύομεν σήμερα Ολυμπιακό', και τέτοια. Και με είχε πονέσει πολύ αυτό".

Κάποιο άλλο ματς σε πιο μεγάλη ηλικία που να ήσασταν μέσα και να απογοητευτήκατε πολύ;

"Κοίτα έχω δει πολύ Champions League και έχω πάει και αρκετά στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, με πόνεσε το 1-1 στη Λα Κορούνια που προηγηθήκαμε και φάγαμε βλακεία γκολ. Και με πόνεσε εννοείται και το ματς με τη Γιουβέντους, το 1-1 με τον αέρα να πούμε... Έπαιζα θέατρο. Είμαι στη σκηνή επάνω, έχουμε προηγηθεί και εγώ είμαι μέσα στην τρέλα. Πίσω απ’ τη σκηνή είχε κάτι βάζελους και με το που βάζει το γκολ η Γιουβέντους στο ‘90, αυτοί πανηγυρίσανε. Μία συνάδελφος, λοιπόν, που παίζαμε μαζί και δεν είχε ιδέα από μπάλα, ήρθε κοντά στη σκηνή και μου κάνει έτσι με τα χέρια σαν να πανηγυρίζει, και λέω από μέσα μου 'έληξε, πρέπει να έληξε, κερδίσαμε τη Γιουβέντους, περάσαμε στους τέσσερις'. Βγαίνω μετά έξω, της λέω χαρούμενος εγώ 'τι έγινε', μου λέει κι αυτή ενθουσιασμένη, χωρίς να έχει ιδέα, '1-1!!!'. Γ...ώ την @#$%… Εκεί τρελάθηκα".

Διαβάστε τις υπόλοιπες ατάκες για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για τον Βλάση Μπονάτσο, του Απαράδεκτους, τα "όχι" που είπε σε σειρές και σε ταινίες στη συνέντευξή του στο Oneman.gr.

News 24/7

24MEDIA NETWORK