Όταν ο Θανάσης Βέγγος έπαιξε ποδόσφαιρο μαζί με Μουστάκα και Χάρρυ Κλυνν

Στις 3 Μαΐου 2011, ο Θανάσης Βέγγος, ο 'Καλός Μας Άνθρωπος', έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Εμείς θυμόμαστε ένα παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, με πρωταγωνίστρια την ανίκητη τριάδα της ελληνικής κωμωδίας. Βέγγος, Σωτήρης Μουστάκας, Χάρρυ Κλυνν.

Όταν ο Θανάσης Βέγγος έπαιξε ποδόσφαιρο μαζί με Μουστάκα και Χάρρυ Κλυνν

Εκτός από τις αμέτρητες ταινίες που τον έχουμε δει να πρωταγωνιστεί, ο Θανάσης Βέγγος πρόλαβε να παίξει και ποδόσφαιρο. Η πρώτη φορά ήταν το 1978, σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με αντιπάλους ομάδα δημοσιογράφων και συμπαίκτες ηθοποιούς της εποχής, όπως η Δέσποινα Στυλιανοπούλου και ο Γιώργος Φούντας. Εκείνος ο αγώνας είχε λήξει 5-3 υπέρ των δημοσιογράφων.

Η επόμενη φορά που εμφανίστηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου, ήταν απλά επική.

Ήταν 13 Απριλίου 1981, με το σεισμό στις Αλκυονίδες να 'κουνάει' ακόμα την Αθήνα. Ο Βέγγος, μαζί με τον Σωτήρη Μουστάκα, τον Χάρρυ Κλυνν, τον Αλμπέρτο Εσκενάζι, τον Αντώνη Αντωνίου και ακόμα πολλούς ηθοποιούς, κατέβηκε στο γήπεδο της ΑΕΚ για τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα ενάντια ξανά σε δημοσιογράφους (Γιάννης Δημαράς, Στράτος Σεφτελής, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Νίκος Κατσαρός, Μιχάλης Τσώχος, Αλέκος Θεοφιλόπουλος, Γιάννης Καψής μεταξύ αυτών).

Μαζί τους και ορισμένοι επαγγελματίες παίκτες της εποχής, όπως ο Μίμης Δομάζος, ο Κώστας Νεστορίδης, ο Μίμης Στεφανάκος, αλλά και ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, μια ξεχωριστή μεταγραφή εκείνης της εποχής για την ΑΕΚ.

Στο ματς, οι δημοσιογράφοι έπαιζαν ξανά με περίσσια σοβαρότητα, επικρατώντας τελικά με 7-5. Όμως η παρουσία του Βέγγου με μια τεράστια μπάλα (γιατί ήθελε να γράψουν οι εφημερίδες ότι "έπαιξε μεγάλη μπάλα"), ο Χάρρυ Κλυνν με μπανταρισμένο χέρι και τσιγάρο, ο Μουστάκας σε μια κλασική εμφάνιση γεμάτη από gags που θύμιζαν Monty Python, ήταν ό,τι έκανε το παιχνίδι απολαυστικό.

Σε αυτό το σουρεάλ ποδοσφαιρικό ματς βγήκε και μια φήμη ότι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, γοητευμένος από το ταλέντο του Χάρρυ Κλυνν, του προσέφερε συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό!

Μπορεί να πέρασαν 38 χρόνια από εκείνο το παιχνίδι, αλλά τα στιγμιότυπά του είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε κάτι βασικό, που λείπει από το σύγχρονο ποδόσφαιρο, το γέλιο.

(κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi)

News 24/7

24MEDIA NETWORK