Όταν... βραχνιάζουν οι πριμαντόνες

Ηταν η εβδομάδα της συγγνώμης και της επανάστασης των συλλόγων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ηταν η εβδομάδα κατά την οποία οι ομάδες επέβαλαν τον νόμο του ισχυρού γράφοντας την αρχή του τέλους στην «εποχή των ποδοσφαιριστών».

Όταν... βραχνιάζουν οι πριμαντόνες

Ηταν η εβδομάδα της συγγνώμης και της επανάστασης των συλλόγων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ηταν η εβδομάδα κατά την οποία οι ομάδες επέβαλαν τον νόμο του ισχυρού γράφοντας την αρχή του τέλους στην «εποχή των ποδοσφαιριστών».

Παραπτώματα επιθετικών συνοδεύτηκαν συγγνώμες και ριζική αλλαγή συμπεριφοράς. Όχι πάντα βέβαια. Ο Ιταλός Νταβίντ ντιΝατάλε της Ουντινέζε, Σενεγαλέζος Ανρί Καμαρά της Γουίγκαν και ο Ούγγρος Σάντορ Τόργκελε του Παναθηναϊκού μετατράπηκαν από πριμαντόνες σε αρνητικούς πρωταγωνιστές χαλώντας τις… παραστάσεις των ομάδων τους, ωστόσο πρόλαβαν τα χειρότερα ζητώντας συγχώρεση.

Όταν ο ΝτιΝατάλε μπήκε ως αλλαγή στο ματς της Ουντινέζε με τη Βέρντερ Βρέμης για το Τσάμπιονς Λιγκ και ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 έτρεξε προς τον πάγκο βρίζοντας ακατάσχετα. Ο ήχος μπορεί να μην έφτασε στα αυτιά των τηλεθεατών, αλλά διαβάζοντας τα χείλη του επιθετικού της ιταλικής ομάδας ήταν εύκολο να πιάσει κανείς το νόημα. Ο τεχνικός της Ουντινέζε Σέρσε Κόσμι έγινε έξαλλος με τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή του και δεν το έκρυψε. «Αν κάποιος είναι εκνευρισμένος είναι καλύτερα να μένει σπίτι του, τόσο απλά είναι τα πράγματα» είπε ο Κόσμι. Αυτό μάλιστα δεν ήταν το πρώτο τελεσίγραφο της Ουντινέζε, καθώς είχε προηγηθεί η ιστορία με τον σούπερ σταρ της ομάδας Βιτσέντζο Ιακουίντα, ο οποίος μπήκε στο… ψυγείο επειδή οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του είχαν μείνει στάσιμες.

Στο Ούντινε γνωρίζουν ότι αν δεν «δέσουν» ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία τους, δεν θα μπορέσουν να σταθούν σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Την πάτησαν πέρυσι με τον Μάρεκ Γιανκουλόφσκι που έφυγε ως ελεύθερος για τη Μίλαν και πλέον δεν ρισκάρουν. Ανάλογα «φασιστική» είναι και η στάση της Ρόμα απέναντι στον Αντόνιο Κασάνο, για τον οποίο οι Τζιαλορόσι είχαν ξοδέψει περίπου 25 εκατ. ευρώ πριν από τέσσερα χρόνια. Στη μάχη των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση του συμβολαίου του, η Ρόμα έχει μόνο ένα όπλο: το… ψυγείο! Οσο η πλευρά του παίκτη δείχνει ότι ο ξανθομάλλης επιθετικός θέλει να φύγει ελεύθερος, τόσο μένει στην αφάνεια. Στη φαρέτρα των συλλόγων έχει μπει και το Μουντιάλ 2006, από το οποίο για παράδειγμα θα απουσιάσει ο Κασάνο και η τιμή του στο διεθνές χρηματιστήριο θα πέσει κατακόρυφα.

Επιστρέφουμε στις παράφωνες πριμαντόνες. Στην Αγγλία ο Καμαρά της Γουίγκαν έβγαλε μια περίεργη πτυχή του χαρακτήρα του όταν έφυγε απ’ ευθείας για τα αποδυτήρια όταν έγινε αλλαγή στη νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της Νιούκαστλ. Ο τεχνικός της νεοφώτιστης ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ Τζιούελ αποδέχτηκε τη συγγνώμη του σενεγαλέζου επιθετικού, ο οποίος υποσχέθηκε ότι δεν θα το επαναλάβει.

Την περασμένη Τρίτη, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα ανατολικότερα της Ιταλίας, στο ΟΑΚΑ της Αθήνας ο Σάντορ Τόργκελε γίνονταν αλλαγή από τον Σωτήρη Λεοντίου. Ο
Ούγγρος επιθετικός του Παναθηναϊκού έδειξε τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Ιταλός τεχνικός των Πρασίνων, παρά την απόλυτη ικανοποίησή του για το τελικό 0-0 με τη Μπαρτσελόνα, σημείωσε το γεγονός ως το «στίγμα της βραδιάς» και απείλησε τον Τόργκελε με αποπομπή από τον Παναθηναϊκό αν επαναληφθεί κάτι ανάλογο. Στον Πειραιά ο Τροντ Σόλιντ έδειξε εμπράκτως ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, όταν έπειτα από επεισόδιο στην προπόνηση έδωσε την εντολή στον μέχρι πέρυσι αγαπημένο της εξέδρας Νέρι Καστίγιο να βρει ομάδα! Παράλληλα εκτός πλάνων του νορβηγού προπονητή φαίνεται να βρίσκεται και ο Ριβάλντο, από τη στιγμή που ο απόλυτος σούπερ σταρ του ελληνικού πρωταθλήματος δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων.

Οι προπονητές έχουν πάψει να φέρονται με το… γάντι στις πριμαντόνες και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο παράδειγμα από την ιστορία του Αντριάνο. Ο καλύτερος ίσως επιθετικός στον πλανήτη άργησε να επιστρέψει στο Μιλάνο μετά τις υποχρεώσεις του με την εθνική Βραζιλίας έχοντας πάρει ειδική άδεια από το αφεντικό της Ιντερ τον Μάσιμο Μοράτι. Οι συμπαίκτες του έγιναν έξαλλοι και έπειτα από παρέμβαση του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν (ο αργεντινός ζήτησε από τον Αντριάνο να απολογηθεί ενώπιον όλων των συμπαικτών του) ο βραζιλιάνος σούπερ σταρ έμεινε στον πάγκο στο ματς των Νερατζούρι με την Πόρτο. Και όλα αυτά από ομάδες και προπονητές που δεν έχουν το κύρος της Τσέλσι και του Μουρίνιο, ο οποίος είχε βάλει στη θέση του τον συμπατριώτη του αμυντικό Ρικάρντο Καρβάλιο που… τόλμησε να παραπονεθεί δημόσια.

Ηταν μια εβδομάδα, κατά την οποία οι Καμαρά, Ντι Νατάλε, Τόργκελε, Αντριάνο και Καστίγιο έμαθαν ότι το ποδόσφαιρο δεν χωράει πλέον τόσα καπρίτσια. Εμαθαν ότι οι ομάδες δεν μπορούν να ανεχτούν την κάθε παράλογη απαίτηση μιας… πριμαντόνας, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι παράφωνη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK