“Όχι” της ΑΕΚ σε Τβέντε για Μαιστόροβιτς
Την πόρτα της ΑΕΚ για τον Ντάνιελ Μαιστόροβιτς φέρεται να χτύπησε τον Ιανουάριο η Τβέντε, αλλά η απάντηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ήταν αρνητική.
Στο Ένσεντε γνωρίζουν πολύ καλά τον Σουηδό από την θητεία του στην ολλανδική ομάδα το 2004 και για ενάμισι χρόνο. Έπαιξε τότε σε 49 ματς και πέτυχε 4 γκολ. Την απόκτηση του εισηγήθηκε ο Στιβ ΜακΛάρεν, άνθρωπος της Τβέντε ήρθε σε επαφή με διοικούντες της ΑΕΚ αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε για έναν και μοναδικό λόγο. Επειδή η διοίκηση υποσχέθηκε στον Μπάγεβιτς πως δεν πρόκειται να πουλήσει κανέναν ποδοσφαιριστή (μοναδική εξαίρεση, η αποδέσμευση Μπασινά….) Ενήμερος των επαφών της Τβέντε με την ΑΕΚ ήταν και ο ίδιος ο Μαιστόροβιτς.
Η υπόθεση πάντως δεν έχει κλείσει οριστικά και αν ο ολλανδικός σύλλογος επανέλθει τον Μάιο και προσφέρει ποσό που θα ικανοποιεί την ΑΕΚ, το πιθανότερο είναι πως θα του κάνουν και τα εισιτήρια, θα τον ξεπροβοδίσουν κιόλας μέχρι το αεροδρόμιο!
Όχι επειδή ο Σουηδός είναι κακός ποδοσφαιριστής. Ίσα ίσα που αν εξαιρέσουμε το μέτριο ξεκίνημα (με κάποια «τσαφ» στην αρχή της σεζόν), ο Μαιστόροβιτς σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια εμπνέει σιγουριά με τις τοποθετήσεις και έγκαιρες επεμβάσεις του.
Το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό. Με την έννοια ότι η ΑΕΚ δεν (θα) έχει την πολυτέλεια να πληρώσει και δεύτερη χρονιά ένα εκατομμύριο για τον Μαιστόροβιτς (850.000 οι καθαρές αποδοχές του, προσθέστε και την εφορία που πληρώνει η ΑΕΚ). Της κοστίζει ήδη ενάμισι εκατομμύριο ετησίως ο Κυργιάκος που έχει κλειστό συμβόλαιο μέχρι το 2013, ενώ ο Σουηδός υπέγραψε μέχρι το 2011.
Ενδιαφέρον για 3
Από κει και πέρα η ΑΕΚ έχει ήδη ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι. Τέτοιες περιπτώσεις (που ενδιαφέρον την ΑΕΚ) είναι ο αριστερός μπακ του Άρη, Νίκος Καράμπελας, ο επιθετικός του Άρη, Θανάσης Παπάζογλου και ο αριστερός χαφ της Λάρισας, Γιώργος Φωτάκης.
Τον Φωτάκη φέρεται να έχει προσεγγίσει άνθρωπος της ΑΕΚ (Μπουρουτζίκας 😉 και βεβαίως αναμένεται να κάνει επαφές μαζί του ο Στέλιος Μανωλάς που τον είχε και στην Εθνική ελπίδων.