Ουαλίντ Ρεγκραγκί: Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας του Μαρόκου

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαζει η προπονητική ιστορία του Ουαλίντ Ρεγκραγκί που βρίσκεται πίσω από τον πάγκο του Μαρόκου στο Παγκοσμίο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κατάρ.

Ουαλίντ Ρεγκραγκί: Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας του Μαρόκου
Ο Ρεγκραγκί αποθεώνεται AP

Τη μεγάλη έκπληξη έχει κάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κατάρ το Μαρόκο αφού βρίσκεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης συνεχίζοντας τη ξέφρενη πορεία του.

Ένας από τους βασικούς υπεύθυνους αυτής της πορείας των Μαροκινών είναι ο άγνωστός στους περισσότερους, πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, προπονητής της ομάδας. Ουαλίντ Ρεγκραγκί.

Ο Ρεγκραγκί αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο παιδί των Μαροκινών καθώς η καριέρα του τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο είναι ταυτισμένη με τη χώρα.

Σε νεαρότερη ηλικία, παρόλο που είχε την ευκαιρία να φορέσει την φανέλα της εθνικής Γαλλίας, καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί, επέλεξε να τιμήσει την εθνική ομάδα του Μαρόκο, με την ανδρική ομάδα της οποίας κατέγραψε 44 συμμετοχές.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα σε συλλογικό επίπεδο ταυτίστηκε με το γαλλικό ποδόσφαιρο μέχρι και το 2009 που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών, πριν επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, τρία χρόνια αργότερα, αυτή την φορά από το πόστο του προπονητή.

Η άγνωστη προπονητική του καριέρα και η ξαφνική πρόταση από το Μαρόκο

Πρώτος του σταθμός στην προπονητική του καριέρα ήταν η εθνική του Μαρόκο στην οποία εργάστηκε ως βοηθός προπονητή για ένα χρόνο. Ακολούθησε η Ραμπάτ και η καθιέρωση. Εκεί έμεινε για 5,5 χρόνια και κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των αφρικανικών ομάδων με το ποδόσφαιρο που παρουσίασε, κατακτώντας μάλιστα ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο.

Επόμενος σταθμός του η Αλ Ντουχάιλ από το Κατάρ στην οποία όμως δεν κατάφερε να μακροημερεύσει με αποτέλεσμα να αποχωρήσει μετά από μόλις 18 αναμετρήσεις.

Σειρά είχε η επιστροφή στην πατρίδα και η ξέφρενη πορεία με την ομάδα της Γουιντάντ την οποία κατάφερε να οδηγήσει στην κατάκτηση του Αφρικανικού Champions League.

Παρά το τρόπαιο και τις καλές εμφανίσεις ο Ρεγκραγκί αποχώρησε από την ομάδα τον Ιούλιο του 2022 πριν έρθει η πρόταση για να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία του Μαρόκου μόλις πριν από τρεις μήνες εξαιτίας της απόλυσης του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ αποτελεί την πρώτη διοργάνωση του Ρεγκραγκί στον πάγκο του Μαρόκο ενώ το εντυπωσιακό είναι πως έχει βρεθεί στον πάγκο της ομάδας συνολικά μόλις σε 8 αναμετρήσεις, με τις περισσότερες να είναι στο τρέχον Μουντιάλ.

Πάντως, ο Ρεγκραγκί είναι ιδιαίτερα γνωστός και για την παρουσία του εκτός αγωνιστικών χώρων. Πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και κατά τη διάρκεια του δεν δίστασε να εκφράσει τα παράπονα του για το γεγονός πως οι Αφρικανοί προπονητές δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους Ευρωπαίους.

Διαβάστε Περισσότερα

Λίβερπουλ: Στα ραντάρ της αστέρι της Αργεντινής

Μουντιάλ 2022: Αεροπορική εταιρεία έστειλε σπίτι την Αγγλία με ανάρτηση της

Μουντιάλ 2022: Γάλλοι και Κροάτες έτοιμοι να κάνουν κάτι που θα συμβεί μόλις για δεύτερη φορά

News 24/7

24MEDIA NETWORK