Ελλάδα - Ουγγαρία 4-3

Στο φινάλε της στην (εφιαλτική) προκριματική φάση του Euro 2016 η Ελλάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη και σκόραρε στην έδρα της μετά από 2 χρόνια! Το 4-3 επί της Ουγγαρίας δεν δίνει τίποτε άλλο εκτός από μία βάση για την επόμενη μέρα της ομάδας. ΔΕΙΤΕ VIDEOS με τα γκολ.

Ελλάδα - Ουγγαρία 4-3
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Ο Κώστας Τσάνας επέλεξε να χρησιμοποιήσει τους Πέτρο Μάνταλο, Κώστα Φορτούνη και Δημήτρη Πέλκα, πίσω από τον προωθημένο Κώστα Μήτρογλου. Η επιλογή του 48χρονου τεχνικού αποδείχθηκε καταλυτική, αφού μόλις στο 5ο λεπτό η Εθνική εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα στα άκρα της επίθεσης.

Ο Πέλκας συνεργάστηκε με τον Στέλιο Κίτσιου, ο οποίος έκανε την παράλληλη σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή. Η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στον Κώστα Σταφυλίδη, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα.

Οι Ούγγροι προσπάθησαν να αντιδράσουν, κι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο 22ο λεπτό με τον Ντάνιελ Μπόντε, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Πέλκας με όμορφη ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Γκάμπορ Κίραλι, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία.

Τελικά, στο 26' οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Γκέργκο Λόβρεντσιτς, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη του Σταφυλίδη και με καρφωτή κεφαλιά άφησε "άγαλμα" τον Ορέστη Καρνέζη. Οι παίκτες του Μπερντ Στορκ ανέβασαν την απόδοσή τους, κι είχαν ακόμη μία καλή στιγμή στο 33ο λεπτό, όμως το σουτ του Ρόλαντ Γιουχάς πέρασε "ξυστά" από το αριστερό δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Τσάνα πίεσαν για το γκολ, όμως η Ουγγαρία ήταν αυτή που ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά της με σκόρερ τον Κρίστιαν Νέμεθ στο 54ο λεπτό. Ο Μπάλαζ Ντζούτζακ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Άκος Έλεκ έκανε την προβολή, η μπάλα κατέληξε στον πρώην άσο της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ο οποίος με κοντινό πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Παρόλα αυτά, η Εθνική μας αντέδρασε άμεσα, αφού δύο λεπτά αργότερα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης με δυνατό σουτ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Μάνταλου, νίκησε τον Κίραλι για το 2-2.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο αγώνας απέκτησε "τρελό" ρυθμό. Στο 75', ο Ζολτ Κάλμαρ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα της Εθνικής, έστρωσε στον Νέμεθ που πλάσαρε ανενόχλητος τον Καρνέζη για το 2-3. Παρόλα αυτά, οι διεθνείς έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τέλος και με δύο γκολ σε διάστημα 8 λεπτών (79'-87') έκαναν την ολική ανατροπή και πανηγύρισαν, έστω και την ύστατη στιγμή, την πρώτη νίκη στην προκριματική φάση του Euro 2016.

Όσον αφορά στον όμιλό μας, η Βόρεια Ιρλανδία με τη Ρουμανία πέρασαν απευθείας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ η Ουγγαρία θα δώσει μάχη για την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

MVP

O Παναγιώτης Ταχτσίδης πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι με το εθνόσημο. Ο 23χρονος άσος είχε καταλυτική παρουσία, αφού σημείωσε ένα όμορφο γκολ, ενώ μοίρασε και μία εξαιρετική ασίστ στον Κώστα Μήτρογλου.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία της Εθνικής ήταν, γι' ακόμη μία αναμέτρηση, μετριότατη. Κακές αντιδράσεις, πολλά αβίαστα λάθη και λάθος τοποθετήσεις από τους Έλληνες αμυντικούς.

Σχόλιο

Οι διεθνείς έδειξαν αποφασισμένοι, έστω και την ύστατη στιγμή, να πάρουν μία νίκη στην προκριματική φάση του Euro 2016. Ο Κώστας Τσάνας επέλεξε ένα ευέλικτο σχήμα, με τους Μάνταλο, Φορτούνη και Πέλκα να αλλάζουν διαρκώς θέσεις, πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου. Η απόφαση του Έλληνα τεχνικού "μπέρδεψε" τους Ούγγρους, οι οποίοι αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα. Παρόλα αυτά, γι' ακόμα μία φορά η άμυνα αποδείχθηκε "αχίλλειος πτέρνα" για την Εθνική. Όμως, οι διεθνείς έδειξαν διάθεση, πείσμα και θέληση, με αποτέλεσμα να υπερκεράσουν τις αδυναμίες και να πάρουν το "τρίποντο".

Οι συνθέσεις

Ελλάδα: Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35' Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (63' Τζανετόπουλος), Πέλκας, Μάνταλος (73' Κονέ), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου.

Ουγγαρία: Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Ντζούντζακ (70' Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα, Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρενσιτς (61' Νίκολιτς).

Τα highlights του αγώνα:

Tο live του αγώνα

18:14
Καλησπέρα σας...
18:14
Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Ουγγαρία για την 10η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016.
18:16
Η 11άδα της Εθνικής μας: Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Πέλκας, Μάνταλος, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου.
18:16
Βγήκαν οι δυο ομάδες για προθέρμανση...
18:17
Οι Ούγγροι που βρίσκονται στις εξέδρες, υπερβαίνουν αυτούς της Εθνικής μας τούτη την ώρα και είναι πολύ ενθουσιώδεις.
18:18
Βλέπουμε ότι έκανε αλλαγές και στα δυο άκρα της άμυνας ο Κώστας Τσάνας, ενώ εμπιστεύεται εκ νέου στην επίθεση τον Μήτρογλου.
18:18
Να πούμε πως στο γήπεδο θα βρίσκονται και οι Μπορμπόκης - Δέλλας, που είχαν θερμό τετ α τετ με τον Γεωργάτο μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.
18:19
Στο γήπεδο και ο Γιώργος Μποροβήλος, ο πρόεδρος της Super League.
18:21
Βλέπουμε πως είναι πολύ διαφοροποιημένο το σχήμα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία.
18:23
Στο τέρμα ο Καρνέζης, δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Σταφυλίδης, ανάμεσά τους οι Παπασταθόπουλος και Μόρας, δίδυμο αμυντικών μέσων οι Σάμαρης και Ταχτσίδης, μπροστά τους ο Φορτούνης σε πιο ελεύθερο ρόλο, μπροστά ο Μήτρογλου και εξτρέμ οι Πέλκας (αριστερά) και Μάνταλος (δεξιά).
18:25
Η 11άδα της Ουγγαρίας: Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Ντζούντζακ, Νέμεθ, Γκέρα, Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρενσιτς.
18:26
Να πούμε πως νωρίτερα έξω από το γήπεδο υπήρξε μια ένταση ανάμεσα σε Ούγγρους φιλάθλους και την αστυνομία που κράτησε μερικά λεπτά και όλα ξεκίνησαν από Έλληνα φίλαθλο που πέταξε μια κροτίδα στους Μαγυάρους και... άναψε τα αίματα.
18:27
Αναπληρωματικοί: Καπίνο, Βελλίδης, Τζιόλης, Κονέ, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Τοροσίδης, Καρέλης, Χολέμπας, Αραβίδης, Αθανασιάδης.
18:27
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ιβάν Μπέμπεκ από την Κροατία με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Τόμισλαβ Πέτροβιτς και Μίρο Γκρίγκιτς.
18:29
Στο πέταλο οι φίλοι της Ουγγαρίας.
18:31
Οι 11άδες των δυο ομάδων.
18:32
Η προθέρμανση των διεθνών μας.
18:34
Να πούμε ότι σε σύνολο 19 αγώνων με την Ουγγαρία, η Εθνική μας μετράει οκτώ νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες. Το ματς του πρώτου γύρου στην "Groupama Arena", τέληξε ισόπαλο χωρίς σκορ.
18:34
Η προθέρμανση των δυο ομάδων συνεχίζεται, καθώς και η προσέλευση, αν και δεν υπάρχει πολύς κόσμος. Πάντως, είναι πολύ καλός ο καιρός για μπάλα.
18:37
Η προθέρμανση των Ούγγρων.
18:39
Η Εθνική μας μετράει μόνο ήττες ως τώρα στην έδρα της σε τέσσερα ματς των προκριματικών χωρίς να έχει πετύχει γκολ, ενώ συνολικά έχει τρεις πόντους και είναι τελευταία ακόμα και αν νικήσει απόψε.
18:41
Οι Ούγγροι είναι τρίτοι με 16 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη Ρουμανία που την ίδια ώρα παίζει στα Νησιά Φερόε. Όλα θα κριθούν απόψε αναφορικά με το δεύτερο απευθείας εισιτήριο για τα τελικά και τα μπαράζ.
18:42
Η Βόρεια Ιρλανδία έχει ήδη πάρει την πρόκριση, ό,τι και αν κάνει στο Ελσίνκι με την Φινλανδία, μετρώντας 20 βαθμούς.
18:42
Αυτή την στιγμή ακούγονται οι συνθέσεις από τα μεγάφωνα.
18:43
Η ομάδα μας αποχώρησε ήδη για τα αποδυτήρια και τώρα ακολουθούν οι Ούγγροι.
18:45
Οι φίλαθλοι δεν είναι πολλοί για την Εθνική μας, αλλά είναι ενθουσιώδεις.
18:52
Σε λιγότερο από δέκα λεπτά έχουμε την σέντρα του αγώνα. Έχουν τοποθετηθεί και οι σημαίες των δυο χωρών για τους εθνικούς ύμνους.
18:52
Η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται στο φαληρικό γήπεδο. Μακάρι να δούμε το πρώτο τρίποντο της Εθνικής μας.
18:53
Εισέρχονται οι δυο ομάδες στο χορτάρι.
19:00
1' Έναρξη του αγώνα.
19:03
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά.
19:03
Ελάχιστος κόσμος στις εξέδρες του "Γ. Καραϊσκάκης".
19:04
5' ΓΚΟΛ για την Ελλάδα! Όμορφη συνεργασία του Πέλκα με τον Κίτσιου, ο οποίος έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, κατέληξε στον Σταφυλίδη, κι αυτός με πλασέ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα στην Εθνική!
19:09
8' Σέντρα σουτ του Πέλκα, η μπάλα πάνω από την εστία του Κίραλι.
19:13
13' Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάμαρης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Κίραλι.
19:16
Η Εθνική μας ομάδα ελέγχει απόλυτα το ρυθμό του αγώνα.
19:21
Οι πανηγυρισμοί των διεθνών μετά το γκολ.
19:22
22' Μεγάλη ευκαιρία για την Ουγγαρία! Ο Τζούτζακ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, κατέληξε στον Μπόντε, όμως αυτός από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ!
19:23
24' Σημαντική στιγμή για την Ελλάδα! Υπέροχη ατομική ενέργεια του Πέλκα, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε από τα δοκάρια του Κίραλι!
19:27
26' ΓΚΟΛ για την Ουγγαρία! Ο Λόβρεντσιτς κινήθηκε στην πλάτη του Σταφυλίδη και με καρφωτή κεφαλιά φέρνει το ματς στα ίσα!
19:31
To γκολ του Κώστα Σταφυλίδη:
19:33
33' Ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ουγγαρία! Ο Γιουχάς έκανε το πλασέ στην κίνηση, ύστερα από κόρνερ του Τζούτζακ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη!
19:34
35' Αλλαγή για την Εθνική. Ο Χολέμπας στη θέση του τραυματία Σταφυλίδη.
19:36
36' Kίτρινη κάρτα στον Γιουχάς.
19:36
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ:
19:37
Δείτε εδώ σε VIDEOS τα δύο γκολ που έχουν σημειωθεί στην αναμέτρηση.
19:41
42' Κίτρινη κάρτα στον Έλεκ για σπρώξιμο στον Μάνταλο.
19:44
43' Κίτρινη κάρτα στον Χολέμπας επειδή καθάρισε τη γραμμή με τον "αφρό".
19:45
45' Δυνατό σουτ του Λόβρεντσιτς, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Καρνέζη.
19:45
Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.
19:47
47' Κίτρινη κάρτα στον Νέμεθ.
19:47
47' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.
20:02
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
20:08
51' Εξαιρετική κάθετη του Ταχτσίδη στον Φορτούνη, όμως ο Κάνταρ πρόλαβε τον 22χρονο άσο προτού "εκτελέσει" τον Κίραλι!
20:11
54' ΓΚΟΛ για την Ουγγαρία! Ο Ντζούτζακ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Έλεκ έκανε την προβολή, η μπάλα κατέληξε στον Νέμεθ, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1!
20:13
56' ΓΚΟΛ! Ισοφαρίζει άμεσα η Ελλάδα! Ο Μάνταλος έστρωσε στον Ταχτσίδη, κι αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νικάει τον Κίραλι για το 2-2!
20:15
57' Ο Μπόντε πήρε την κεφαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
20:15
59' Άστοχο σουτ από τον Φορτούνη.
20:18
61' Αλλαγή για την Ουγγαρία. Ο Νίκολιτς στη θέση του Λόβρεντσιτς.
20:19
62' Ο Ταχτσίδης έκλεψε την μπάλα από τον Έλεκ, όμως βιάστηκε να κάνει το σουτ,, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
20:20
63' Αλλαγή για την Εθνική. Ο Παπασταθόπουλος εκτός, ο Τζανετόπουλος εντός.
20:20
Ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών για τον 20χρονο αμυντικό της ΑΕΚ.
20:21
65' Σουτ του Μήτρογλου, πάνω από την εστία του Κίραλι.
20:22
To γκολ του Κρίστιαν Νέμεθ:
20:23
Το γκολ του Παναγιώτη Ταχτσίδη:
20:25
68' Ο Νέμεθ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Έλεκ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Καρνέζη.
20:26
69' Σουτ του Ντζούτζακ, πολλά μέτρα άουτ.
20:27
70' Αλλαγή για την Ουγγαρία. Ο Καλμάρ στη θέση του Ντζούτζακ.
20:29
73' Τελευταία αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Κονέ περνάει στη θέση του Μάνταλου.
20:32
75' 2-3 η Ουγγαρία! Ο Κάλμαρ πέρασε υπέροχα μέσα στην περιοχή, έστρωσε στον Νέμεθ, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
20:35
78' Κίτρινη κάρτα στον Μπόντε.
20:35
79' ΓΚΟΛ για την Ελλάδα! Εξαιρετική κάθετη του Ταχτσίδη στον Μήτρογλου, ο οποίος με όμορφο πλασέ κάνει το 3-3!
20:37
80' Σουτ του Κονέ, η μπάλα κόντραρε στον Έλεκ και πέρασε κόρνερ!
20:41
Το δεύτερο γκολ του Κρίστιαν Νέμεθ:
20:42
86' ΓΚΟΛ για την Ελλάδα! Ο Κονέ με καρφωτή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Χολέμπας, δίνει προβάδισμα την Εθνική!
20:46
89' Κίτρινη κάρατα στον Φιόλα.
20:49
Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
20:51
94' O Κάλμαρ εκτέλεσε, η μπάλα έφτασε στον Φιόλα, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε εύκολα.
20:52
94' Τέλος του αγώνα. Η Εθνική καταφέρνει να πάρει την πρώτη νίκη στην προκριματική φάση του Euro 2016.
20:52
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK