Ουγγαρία - Πορτογαλία 3-3

Η Πορτογαλία βρέθηκε τρεις φορές στον γκρεμό, αλλά απάντησε και τις τρεις με τον ηγέτη της, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με δύο γκολ απέσπασε το 3-3 από τους μαχητικούς Ούγγρους και έστειλε τους Ίβηρες στο... καλό ταμπλό κόντρα στην Κροατία.

Ουγγαρία - Πορτογαλία 3-3
Ρονάλντο-Πορτογαλία

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Πορτογάλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Παρκ Λιόν" δίχως πολλά περιθώρια να υποστούν νέα απώλεια από τον 40χρονο Γκάμπορ Κίραλι και τον 37χρονο Ζόλταν Γκέρα. Ο πρώτος κράτησε το μηδέν στα πρώτα λεπτά, ο δεύτερος... όχι, αφού νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο στο 19', έγινε ο γηραιότερος σκόρερ του φετινού τουρνουά κι έριξε στο καναβάτσο τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος.

Μέχρι και με απευθείας κόρνερ προσπάθησε να σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 1ο μέρος (τα χαμένα φάουλ συνεχίστηκαν), ωστόσο τελικά η ισοφάριση ήρθε από τον παρτενέρ του στην επίθεση, τον Νανί, στο 42ο λεπτό, μετά από ασίστ του αρχισκόρερ των Ιβήρων.

Στο 2ο μέρος επικράτησε πανικός. Η αρχή έγινε με τις αλλαγές των δύο προπονητών (ο Μπερντ Στορκ έριξε στη μάχη τον Μπαρναμπάς Μπέσε, ο Σάντος τον Ρενάτο Σάντσες). Η συνέχεια με τα τέσσερα γκολ σε 17 λεπτά.

Δύο φορές ανέκτησαν το προβάδισμα οι Ούγγροι με ισάριθμες κόντρες σε σουτ του Μπάλας Τζούντζα, δύο φορές απάντησαν οι Πορτογάλοι με εκπληκτικό τακουνάκι και κεφαλιά του Ρονάλντο, που έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε τέσσερις σερί διοργανώσεις.

Το παιχνίδι δεν ηρέμησε ποτέ, η Ουγγαρία είχε δοκάρι με τον Άκος Έλεκ στη συνέχεια, ενώ στο παιχνίδι είχε περάσει και ο Ρικάρντο Κουαρέσμα. Το "φρένο" μπήκε από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κι αυτό εν μέρει, αφού αλλιώς ήταν η κατάταξη μετά από αυτό, αλλιώς όταν τελείωσε το Ισλανδία - Αυστρία, με το νικητήριο γκολ των Ισλανδών να υποβιβάζει τους Πορτογάλους στην τρίτη θέση του 6ου γκρουπ, αλλά να τους στέλνει στο... καλό ταμπλό κόντρα στην Κροατία.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ της Πορτογαλίας θύμισε Ισπανία. Άρχισε με κοντινή πάσα του τερματοφύλακα και μετά από 13 μεταβιβάσεις (και με δεύτερη πάσα του Ρούι Πατρίσιο) η μπάλα έφτασε στον Κριστιάνο Ρονάλντο για το μαγικό τακουνάκι.

Ουγγαρία - Πορτογαλία 3-3

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ουγγαρία (4-2-3-1): Κίραλι, Λανγκ, Γιούχας, Γκούζμιτς, Κόρχουτ, Γκέρα (46' Μπέσε), Πίντερ, Λόβρενσιτς (83' Στίμπερ), Έλεκ, Τζούντζακ, Σάλαϊ (71' Νέμετ)

Πορτογαλία (4-4-2): Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρ. Καρβάλιο, Ελιζέου, Μάριο, Γ. Καρβάλιο, Μουτίνιο (46' Σάντσες), Γκόμες (61' Κουαρέσμα), Ρονάλντο, Νανί (81' Ντανίλο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι βαθμολογίες και τα στατιστικά των ομίλων του Euro 2016
Το πανόραμα του Euro: Το πρόγραμμα και τα ζευγάρια των "16"
ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ο Ρονάλντο στο 3-2!
Η ημέρα των μεγάλων ρεκόρ του Ρονάλντο
ΑΠΙΘΑΝΟ γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK