Ουκ Λακαζέτ σοφού: Έως και ο ρέφερι του Λίβερπουλ-Άρσεναλ 'αγανάκτησε' στο χαμένο τετ α τετ

Αν η Άρσεναλ διατηρούσε πιθανότητες να φύγει με αποτέλεσμα από το Άνφιλντ, εξανεμίστηκαν στις διαδοχικές ευκαιρίες που ξόδεψε ο Αλεξάντρ Λακαζέτ όταν βρέθηκε απέναντι στον Άλισον. Στη δεύτερη ο διαιτητής Πόσον δεν άντεξε κι αντέδρασε ενσικτωδώς. Εκτός κι αν είχε πιαστεί τόσο ώρα όρθιος.

Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ σκόραρε μία φορά από λάθος, αλλά ξόδεψε δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ απέναντι στον Άλισον και στέρησε από την Άρσεναν την πιθανότητα της ισοπαλίας
Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ σκόραρε μία φορά από λάθος, αλλά ξόδεψε δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ απέναντι στον Άλισον και στέρησε από την Άρσεναν την πιθανότητα της ισοπαλίας στο Άνφιλντ JASON CAIRNDUFF/POOL VIA AP

Εκ των υστέρων το δίκαιο του 3-1 της Λίβερπουλ επί της Άρσεναλ στο 'Άνφιλντ' δεν αμφισβητήθηκε στο ελάχιστο. Για την ώρα υστερούν της Λέστερ στην ισοβαθμία και υπερτερούν της Έβερτον, των τριών ομάδων που έχουν παίξει και νικήσει στα πρώτα τρία παιχνίδια τους, αλλά σημασία στην παρούσα φάση είχαν οι βαθμοί σ' ένα ντέρμπι.

Θεωρητικά δεν κόπιασαν πολύ για να τους μαζέψουν στο πουγκί. Ανώτεροι τόσο πριν όσο και μετά το 0-1 του 25' όταν ο Ρόμπερτσον... πάσαρε στον Λακαζέτ, οι πρωταθλητές ανέπτυξαν το απαιτούμενο τέμπο για ν' ανατρέψουν το εις βάρος του σκορ σε 9 λεπτά και χτίζοντας διαρκώς επιθέσεις από τα πλάγια να σφραγίσουν την τρίτη νίκη τους στη νέα σεζόν με το εύστοχο σουτ του Ντιόγκο Ζότα πριν από το φινάλε.

Ο νεοφερμένος από τη Γουλβς Πορτογάλος μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα στο 88'. Από το 34' που ο Ρόμπερτσον είχε εξιλεωθεί για το πρότερο λάθος του διαμορφώνοντας το 2-1 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε μεσολαβήσει σχεδόν μια ώρα αγώνα. Σ' όλο αυτό το διάστημα η Άρσεναλ βρήκε ένα τετράλεπτο. Αυτό ήταν όλο. Θα αρκούσε για την ισοφάριση κι ενδεχομένως για το βαθμό, εφόσον σε πανομοιότυπες φάσεις ο Αλεξάντρ Λακαζέτ εκτελούσε σωστά από θέση βολής.

Στην πρώτη, στο 59' από κάθετη του Γουίλιαν, είχε δικαιολογία. Ήταν λίγο πλάγια, δεν είχε την τέλεια ορατότητα και για να αιφνιδιάσει επιχείρησε να πλασάρει τον Άλισον πάνω από το κεφάλι του. Ωραία έμπνευση, κακό το χτύπημα, αφού ο Βραζιλιάνος μάζεψε εύκολα απλώνοντας τα χέρια. Στη δεύτερη, στο 63' από ασίστ του Θεμπάγιος, ήταν ασυγχώρητος για την κλάση του. Έβλεπε όλο το πλάτος της αντίπαλης εστίας, αλλά καθυστέρησε. Έκανε ένα βήμα δεξιά μήπως παραπλανήσει τον Άλισον, περισσότερο όμως μπερδεύτηκε αυτός πέφτοντας στην παγίδα και το σουτ έστειλε την μπάλα πάνω στο κορμί του.

0/2 από τον Γάλλο, ο οποίος ακόμη και στο γκολ που του είχε χαρίσει ο Ρόμπερτσον δεν είχε βρει καλά την μπάλα. Απλώς αυτή πήρε τέτοια τροχιά μετά το χτύπημα που δεν άφησε στον πεσμένο Άλισον τον τρόπο ν' αποκρούσει παρότι άπλωσε το χέρι του.

Κάτι που έμελλε να καταφέρει, πιο εύκολα απ' όσο θα περίμενε, στις δύο περιπτώσεις του δεύτερου μισού, εκθέτοντας τον αντίπαλό του.

Οι φανς της Άρσεναλ ήταν αδύνατο να 'χωνέψουν' πως δύο φορές από το ίδιο σχεδόν ευνοϊκό σημείο ο Λακαζέτ δεν βρήκε καν εστία. Ξέσπασαν. Διαλέξαμε δύο κόσμια σχόλια.

Ο Μικέλ Αρτέτα, ως προπονητής που δεν σκοπεύει να χάσει τον παίκτη του που τον είχε ούτως ή άλλως αλλάξει στο 74', διέθετε πιο πολύ τακτ. "Είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες στον αγώνα. Όταν έρχεσαι στο Άνφιλντ δεν θα 'χεις δέκα από αυτές. Τη στιγμή που βρίσκεσαι απέναντι από τον γκολκίπερ, οφείλεις να σκοράρεις, αν θες να πάρεις κάτι από τον αγώνα".

Τυχαία ή μη, η ενστικτώδης αντίδραση αγανάκτησης του διαιτητή Κρεγκ Πόσον ήρθε τη στιγμή που ο Γάλλος χαράμιζε το δεύτερο τετ α τετ. Οι πιο παρατηρητικοί συνέλαβαν το καρέ και έπλασαν γρήγορα το στόρι. Διαβάζοντας τη γλώσσα του σώματος έβγαλαν το συμπέρασμα πως ο 41χρονος διεθνής ρέφερι από το Σέφιλντ εξέφραζε, για αδιευκρίνιστο λόγο, την αγανάκτησή του για τη χαμένη ευκαιρία. Ίσως. Ίσως πάλι τεντωνόταν γιατί είχε πιαστεί από την ορθοστασία έξω από την περιοχή της Άρσεναλ που κατά κύριο λόγο βρισκόταν σε θέση άμυνας. Ίσως τον στένευαν τα παπούτσια. Μονάχα ο ίδιος γνωρίζει τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή στο κεφάλι του.

Εμείς δεν υιοθετούμε κάποια εκδοχή. Δεν θ' αρνηθούμε όμως ότι μάς θύμισε τον περίφημο Μάικ Ντιν στους αγώνες της Τότεναμ. Ούτε θα κρύψουμε πως κυκλοφορεί οπαδικός λογαριασμός στα social που παρουσιάζει τον Πόσον να απεχθάνεται την Τσέλσι.


News 24/7

24MEDIA NETWORK