Ούτε το 0-0 ούτε το καπέλο του Πίκφορντ ήταν το πιο άβολο που συνέβη στο Έβερτον-Άρσεναλ

Ντάνκαν Φέργκιουσον και Φρέντι Λιούνγκμπεργκ είχαν έναν τρομερά άχαρο ρόλο: γνώριζαν ότι την Κυριακή δεν θα είναι στην τεχνική ηγεσία των Έβερτον και Άρσεναλ αντίστοιχα.

Ο Ντάνκαν Φέργκιουσον και ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ στο ίδιο πλάνο
Ο Ντάνκαν Φέργκιουσον και ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ στο ίδιο πλάνο ANTHONY DEVLIN/PA WIRE

Πριν από τη σέντρα του αγώνα με την Άρσεναλ στο 'Γκούντισον Παρκ' η Έβερτον κόμπαζε, σε τόνο πανηγυρικό, για την πρόσληψη του Κάρλο Αντσελότι. Του Ιταλού κόουτς που κατά τους ανθρώπους του αγγλικού κλαμπ εκπροσωπεί επάξια το "τίποτα δεν είναι αρκετό, αν δεν είναι το καλύτερο" που τα τελευταία 80 χρόνια λειτουργεί ως motto κάτω από το έμβλημα, διότι είναι "ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου".

Μια σκιτσαρισμένη φωτογραφία συνόδευε αρμονικά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, η Άρσεναλ ενημέρωνε για τη δική της συμφωνία με τον Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος "μπορεί να παίξει έναν ηγετικό ρόλο φέρνοντας το κλαμπ στο επίπεδο που όλοι μας απαιτούμε" και να εκδιώξει το φάντασμα του Αρσέν Βενγκέρ. Πρόκειται άλλωστε για έναν πρώην ποδοσφαιριστή της που έχει κλάψει για την ασπροκόκκινη φανέλα.

Θα ήταν παράλογο είτε ο ένας είτε ο άλλος να είναι στον πάγκο των νέων ομάδων τους το μεσημέρι του Σαββάτου, παρόλο που αμφότεροι ήταν στο γήπεδο παρακολουθώντας το παιχνίδι εκ του σύνεγγυς. Μοιραία οι Ντάνκαν Φέργκιουσον από τη μία και Φρέντι Λιούνγκμπεργκ από την άλλη όφειλαν να φέρουν εις πέρας ένα άβολο καθήκον. Γνωρίζοντας πως από την Κυριακή δεν πρόκειται να ηγούνται του τεχνικού τιμ και έχοντας συγχρόνως στην πλάτη τους τους δύο διαδόχους τους, θα έπρεπε πάνω απ' όλα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους παραδίδοντας καθαρό, χωρίς λαδιές και λεκέδες, το χαρτοφυλάκιό τους.

Τουλάχιστον παράδοξη, αν όχι μοναδικά άβολη στα χρονικά, η σύνθεση αυτού του καρέ.

Εν τέλει το 0-0 ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα μιας απρόσμενης συστολής που εμφάνισαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Απέφυγαν εντελώς τα ρίσκα, πόνταραν στη σιγουριά, δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν. Το γεγονός και μόνο πως η Άρσεναλ τέλειωσε την πρώτη επίθεσή της στο 44ο λεπτό αποδίδει στους αριθμούς τον φόβο της ήττας που κυκλοφορούσε στο αίμα των δύο αντιπάλων. Άλλη μια απόδειξη της εσωστρέφειας που εκδηλώθηκε μέσα από την αγωνιστική ανάγκη τους να μην απειληθούν; Τo πρώτο 'clean sheet' για Άρσεναλ μετά από οκτώ ματς πρωταθλήματος (και μόλις τρίτο για εφέτος) και Έβερτον μετά από επτά (τέσσερα στη σεζόν).

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ σε προσπάθεια να διώξει την μπάλα
Ο Τζόρνταν Πίκφορντ σε προσπάθεια να διώξει την μπάλα ANTHONY DEVLIN/PA VIA AP

Ούτε καν το καπέλο που φόρεσε ο Τζόρνταν Πίκφορντ, κατά το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης για να μην εμποδίζεται η όρασή του, ξυπνώντας μνήμες από τα κυριακάτικα μεσημέρια των 80s στα γήπεδα του λεκανοπεδίου ή της ελληνικής περιφέρειας, απέτρεψε την αμηχανία των δύο πάγκων και κατ' επέκταση του άνευ τερμάτων μονομαχία τους. Που άρχισε κι έληξε χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Πόσες εκ των Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, Γιουβέντους θα αποκλειστούν στους 16 του Champions League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK