Ουζουνίδης για έξι μήνες και βλέπουμε

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του Παναθηναϊκού για αντικαταστάτης του Αντρέα Στραματσόνι, αφού συμφώνησε μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο.

Ουζουνίδης για έξι μήνες και βλέπουμε
ouzounidis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συμπληρώθηκε σχεδόν μια 20ετία, από την ημέρα εκείνη του Ιουνίου του 1997, που ο Μαρίνος Ουζουνίδης περνούσε την πόρτα εξόδου της Παιανίας, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό για μια διεθνή καριέρα με την γαλλική Χάβρη. Ως ποδοσφαιριστής δεν ξαναφόρεσε τα πράσινα (επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Πανηλειακό και κρέμασε τα παπούτσια του στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ). Θα το κάνει όμως, από αύριο ως κόουτς της ομάδας την οποία υπηρέτησε για μια 5ετία (1992-97) και "μπολιάστηκε" με το πρωταθληματικό - ευρωπαικό dna της.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε τα χέρια με τον Γιάννη Αλαφούζο στα Γραφεία του Σκάι απόψε, λίγο μετά τις εννέα. Η πρώτη επαφή είχε γίνει χθες το βράδυ, αμέσως μετά το νέο σοκ της ήττας του τριφυλλιού στο "Γεντί Κουλέ" από τον ΟΦΗ. Η δεύτερη και η πιο καθοριστική του 48χρονου Εβρίτη τεχνικού με τον Παναθηναϊκό έγινε σήμερα το πρωί, στο πρόσωπο του στενού συνεργάτη του Αλαφούζου, Χρήστου Παναγόπουλου. Ουσιαστικά αποτέλεσε την προεργασία της συμφωνίας που θα χρειαζόταν μόνο την (βραδινή) επικύρωση. Όπως και έγινε...

Από αργά το μεσημέρι σε όποιον επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί του ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου δεν αρνιόταν πως περίμενε την... ειδοποίηση του Παναθηναϊκού ( όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το Contra.gr ). Ένα τηλεφώνημα που καθυστέρησε λίγο μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν εύκολο (για πολλούς και διαφορετικούς λόγους) στον Γιάννη Αλαφούζο το "τέλος" με τον Αντρέα Στραματσόνι. Η συζήτηση των δυο τους τράβηξε πολλές ώρες και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο "Στράμα" συνεχίσει στους "πράσινους" και αν συμβεί αυτό από ποιο πόστο. Πιθανότατα να αποτέλεσε και... απορία του νέου προπονητή (παίρνοντας προφανώς τις σχετικές διευκρινήσεις), εφόσον διάβασε το σχετικό κομμάτι της ανακοίνωσης του τέλους της συνεργασίας με τον Στραματσόνι

Οκτώ λεπτά μετά τις δέκα ο Μαρίνος Ουζουνίδης και με την βούλα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ( ανακοίνωση 292 λέξεων ) έγινε ο "αντι - Στραματσόνι". Ο δεύτερος προπονητής της φετινής περιόδου και ο εκτός της εποχής Αλαφούζου (Φερέιρα - Ρότσα - Φάμπρι -Αναστασίου - Στραματσόνι), υπέγραψε συμβόλαιο έξι μηνών συν ενός χρόνου. Στην "πράσινη" ανακοίνωση πάντως γίνεται λόγος για συμβόλαιο χρονικής διάρκειας 1,5 χρόνου.

Όσον αφορά στο τιμ του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, ο βοηθός του θα είναι ο Χριστόφορς Κόλα και γυμναστής ο Νίκος Γιάγκου, τους οποίους είχε μαζί του και στον Πανιώνιο.

Θυμίζουμε πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης το περασμένο καλοκαίρι έφτασε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, ως προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την απόλυση του Βίκτορ αλλά οι σφοδρές αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών απέτρεψαν το να καθίσει στον "ερυθρόλευκο" πάγκο( κι άνοιξαν τον δρόμο στον Πάουλο Μπέντο). Στην συνέχεια ο Ουζουνίδης με τον τρόπο του απέρριψε τίς οχλήσεις τόσο του Ατρόμητου (για αντί - Δέλλας), όσο και του Αστέρα Τρίπολης (για αντί - Χάβος), αποφασισμένος η επόμενη δουλειά του να ήταν σε μεγάλη ομάδα.

Σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο έπαιξε δυνατά για την ΑΕΚ (τον είχε σε εκτίμηση ο Μελισσανίδης αλλά τελικά προτίμησε να πάει σε ξένο- Μοράις, μετά το διαζύγιο με Κετσπάγια) ενώ μέσα στον Νοέμβριο βολιδοσκοπήθηκε κι από τον Μίχελ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK