Ουζουνίδης: "Όποιος δεν θέλει να μείνει στην ομάδα, ας πάει στο καλό"

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης την Πέμπτη (18/12), ο οποίος τόνισε πως ο επικείμενος αγώνας με τον Λεβαδειακό θα κρίνει πολλά σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις. Μίλησε επίσης για την εξέλιξη συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ.

Ουζουνίδης: "Όποιος δεν θέλει να μείνει στην ομάδα, ας πάει στο καλό"
" Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και είναι απαραίτητο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να δούμε αναλόγως το πώς θα κινηθούμε στις μεταγραφές και πώς θα αντιμετωπίσουμε το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για εύκολο αγώνα. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουμε.

Τα παιδιά ξέρουν το πόσο σημαντικό είναι το ματς και τι αποφασιστικότητα και μαχητικότητα χρειάζεται να δείξουν μέσα στο γήπεδο. Είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για το 2008 και επειδή θα αργήσουμε να παίξουμε ξανά στο Αλκαζάρ, ζητώ από τον κόσμο να έρθει κοντά μας και να μας βοηθήσει", ανέφερε ο τεχνικός των "βυσσινί" και συνέχισε μιλώντας για τα εξής θέματα:

-Για τα αγωνιστικά προβλήματα ενόψει Λεβαδειακού:

" Ο Πάρα προπονήθηκε κανονικά. Ο Κώτσιος – εκτός απροόπτου – θα είναι εκτός. Ο Γκουέλα μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα με μπάλα, αλλά θέλει προσοχή το πόδι του γιατί οι σύνδεσμοι είναι ευαίσθητο σημείο. Προληπτικά ξεκουράσαμε σήμερα τον Ζουράφσκι" .

-Για τον υπό δοκιμήν Βραζιλιάνο Τάσιο:

" Είναι μόλις δύο μέρες μαζί μας, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω δει αυτά που θέλω. Δείχνει, μεν, ότι διαθέτει κάποια καλά στοιχεία, αλλά θεωρώ δύσκολο να προχωρήσουμε στην περίπτωσή του. Ξέρουμε, ωστόσο, ότι για ένα παιδί 20 χρόνων που δεν γνωρίζει μάλιστα και τη γλώσσα, η προσαρμογή δεν είναι καθόλου εύκολη. Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να πέσεις έξω. Εδώ παίκτες που τώρα είναι βασικοί, στις αρχές της προετοιμασίας ήταν εκτός κλίματος. Θα δούμε ".

-Για το αν θα συνεχιστούν οι δοκιμές:

"Γενικά, δεν μπορώ να πω ότι είναι μια διαδικασία που μου αρέσει, όμως, αν υπάρξουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με καλές συστάσεις και κρίνουμε ότι αξίζει να μπούμε στον κόπο, θα το κάνουμε. Υπάρχουν παίκτες που έχουν δοκιμαστεί από ομάδες, έχουν απορριφθεί και πήγαν κι έπαιξαν στη Ρεάλ ".

-Για την περίπτωση του Σολάνο:

" Είναι γνωστή σε μας η σκέψη του γύρω από όλα αυτά, αλλά δεν είναι εύκολο να φύγει έτσι από την ομάδα. Πρέπει να γίνει συζήτηση με τη διοίκηση. Όταν πρόκειται για οικογενειακής φύσεως ζήτημα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γενικά αντικαταστάτης μπορεί να βρεθεί για τον οποιονδήποτε παίκτη, αλλά ας μην προχωράμε τόσο πολύ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πάντως, έχει αρχίσει να βρίσκει έναν πολύ καλό ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια ".

-Για το αν προβληματίζεται από τις τάσεις φυγής των μεγάλων ονομάτων της ομάδας:

" Εμείς τους φέραμε για να παίξουν ποδόσφαιρο. Αν δεν έχουν διάθεση, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για όλες τις περιπτώσεις. Ο Μπένζα, ας πούμε έφυγε για λόγους υγείας. Από τον Σολάνο δεν ήμασταν ευχαριστημένοι στην αρχή, αλλά τώρα δείχνει ένα διαρκώς βελτιωμένο πρόσωπο. Ο Λοράν ξέρουμε ότι έχει μεγάλες ικανότητες, αλλά δυστυχώς δεν τις έχουμε δει ακόμη ".

-Για το αν αυτή η τάση μπορεί να επηρεάσει τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας:

" Δε νομίζω ότι τίθεται τέτοιο ζήτημα. Είναι σύνηθες φαινόμενο στις περισσότερες ομάδες. Τη θέση μου την ξέρετε. Όποιος δεν θέλει να μείνει στην ομάδα, ας πάει στο καλό. Προσέξτε, όμως. Όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μέση που αναγκάζει έναν ποδοσφαιριστή να ζητήσει να φύγει, είναι εντελώς διαφορετικό. Προς Θεού, πάνω απ’ όλα είναι οι άνθρωποι ".

-Για τα δημοσιεύματα περί επαφής και πρότασης στον Μπουκχαρί:

" Έχουν προταθεί χίλιοι παίκτες και ο Μπουκχαρί είναι ένας από αυτούς. Αν τελικά αποχωρήσει ο Σολάνο ίσως χρειαστούμε κάτι περισσότερο. Αν για παράδειγμα εξαρχής θέλαμε δύο παίκτες, μπορεί να χρειαστούμε τρεις, αν θέλαμε τρεις, μπορεί να πάρουμε τέσσερις ".

-Για τους υπό αποδέσμευσή ή υπό παραχώρηση (με μορφή δανεισμού) παίκτες:

" Δεν θέλω να δημοσιοποιήσω οτιδήποτε αυτή της στιγμή. Οι παίκτες έχουν ενημερωθεί, αλλά δεν είναι σωστό να πούμε κάτι. Πρώτον γιατί μπορεί να μην θέλει κάποιος ποδοσφαιριστής να σπάσει το συμβόλαιο και δεύτερον, γιατί μπορεί να μην βρούμε την ομάδα που θέλουμε για να πάνε δανεικοί κάποιοι από αυτούς. Δεν θέλουμε απλά και μόνο να τους στείλουμε κάπου για να παίξουν. Θέλουμε να διασφαλίσουμε – όσο μπορούμε – ότι θα βοηθηθούν από αυτή τη διαδικασία" .

-Για το πώς θα λειτουργήσει η ομάδα σε σχέση με τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, γιατί μέχρι στιγμής οι περισσότεροι από τους οποίους παραχωρήθηκαν δανεικοί, δεν επέστρεψαν στην ΑΕΛ:

" Αυτό εξαρτάται και από τον κάθε ποδοσφαιριστή. Κι εγώ πήγα δανεικός από την Καλαμαριά στη Ξάνθη κι έπαιξα. Κι ο Καραγκούνης πήγε από τον Παναθηναϊκό στον Απόλλωνα κι επέστρεψε. Είναι μια διαδικασία, η οποία εκτός όλων των άλλων δείχνει και το χαρακτήρα ενός παίκτη. Δεν είναι εύκολη και πάντα εμπεριέχει ρίσκο. Όμως, πιστεύω ότι αν κάποιος είναι πραγματικά καλός, θα παίξει. Όποιος δεν αντέχει στα δύσκολα, δεν κάνει για υψηλό επίπεδο" .

-Για το βαθμό ετοιμότητας του Σέρεμετ:

" Πηγαίνει πολύ καλά. Έχει μπει σε κανονικό πρόγραμμα με τον Χρήστο Μιχαήλ και δεν θα αργήσει πολύ ακόμη. Βέβαια, είναι λίγο επιφυλακτικός στις κινήσεις του. Το πότε θα μπορέσει να δώσει το 100% μόνο εκείνος μπορεί να μας το πει ".

-Για την παρουσία των νεαρών σε ηλικία παικτών της ομάδας:

" Παρουσιάζουν καλό πρόσωπο στις προπονήσεις. Ο Βλασόπουλος, για παράδειγμα, δουλεύει πολύ καλά στο γήπεδο και γενικά είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του. Το ότι μένει εκτός αποστολής δεν σημαίνει κάτι. Πολλές φορές μένουν εκτός και μεγαλύτεροι σε ηλικία, φτασμένοι παίκτες" .

-Για το αν θα ενδιαφερθεί η ΑΕΛ για περιπτώσεις παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα που μπορεί να μην έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους:

" Γιατί όχι; Κάποιος που δεν παίζει σε μια ομάδα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα αν θέλουν να φύγουν από την ομάδα τους. Το έχουμε πει ότι θα θέλαμε τους νέους παίκτες όσο το δυνατόν συντομότερα στην ομάδα μας, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μας. Θα περιμένουμε μέχρι να βρούμε καλούς παίκτες. Μην ξεχνάτε ότι, ουσιαστικά, έχουμε ήδη κάνει μια μεταγραφή με τον Γκουέλα ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK